TURGUTLU - Turgutlu Belediyesi zeytin hasadının tamamlanmasının ardından zeytinyağı üretimini gerçekleştirdi. Üretim sonucunda ilk etapta 800 kilogram zeytinyağı elde edildi.

Turgutlu Belediyesine ait park ve yeşil alanlarındaki zeytin ağaçlarından toplanan zeytinlerden zeytinyağı üretimi gerçekleşti. Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri tarafından toplanan zeytinlerden ilk etapta 800 kilogram zeytinyağı elde edildi. Üretilen zeytinyağı, Aşevi ve Hayır Merkezi aracılığıyla her gün 700’ü aşkın aileye dağıtılan yemeklerde kullanılacak.

Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın, “Geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yıl da belediyemize ait park ve yeşil alanlarından yaptığımız hasat sonucunda zeytinyağı üretimimizi gerçekleştirdik. Bu yıl zeytin hasadında bir düşüş yaşanmasına rağmen ilk etapta 800 kilogram zeytinyağı elde ettik. Zeytinyağımızı, insan odaklı sosyal belediyecilik anlayışı gereği Aşevi ve Hayır Merkezimizde ihtiyaç sahibi 700’ü aşkın ailemize günlük olarak ulaştırdığımız yemeklerde kullanacağız. Kaynaklarımızı Turgutlu’muz ve hemşehrilerimiz için kullanmaya devam edeceğiz” dedi.



Manisa'da binlerce sürücü bilgilendirildi

Turgutlu Belediyesinde bayramlaşma sevinci yaşandı

Manisa'da resmi bayramlaşma töreni yapıldı

Salihli’de kurban kesimini uygulamalı öğrendiler

Depremde panik atak geçiren 14 yaşındaki çocuk hastanede hayatını kaybetti

Yunusemre'de ibadethaneler Kurban Bayramı için hazırlanıyor

O MUHTAR YİNE ADAY!

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Coşkusu Saruhanlı’da Yaşandı!

Manisa’da Gençlik Haftası ve 19 Mayıs coşkusu başladı

Başkan Ekrem Cıllı Dünya Ebeler Günü'nü Kutladı

Eski Manisa Milletvekili Abdullah Akarsu son yolculuğuna uğurlandı

Gazi olduğunu cenazesinde öğrendiler

Şırnak'ta kalp krizi sonucu vefat eden uzman çavuş son yolculuğuna uğurlandı

Büyükşehir’den don zararına uğrayan üreticilere destek

23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI KUTLU OLSUN

Manisa'da gökyüzünü balonlar renklendirdi

Vali Özkan makamını devretti

23 Nisan okullarda da coşkuyla kutlandı

Demirci’yi çocuk sesleri şenlendirdi

Manisa'daki festivalde 2 ton hamsi dağıtıldı

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Güncel 8.02.2022 13:39:00 703 0

Tarih: 08.02.2022 13:39
Haberi Sesli Oku
5.06.2025 12:13:00