TURGUTLU - Turgutlu´nun da kaderini değiştirecek dev yatırımlardan biri olan Uzunburun Katı Atık Bertaraf Tesisi ve Düzenli Depolama Alanı açılış için gün sayarken, atıkların Manisa merkeze taşınması için yapılacak olan ?katı atık transfer istasyonu´ çalışmaları da başladı. Mevcut vahşi çöp alanının yanında başlayan istasyonun tamamlanmasıyla birlikte çöp sorununun çözüme kavuşacağını belirten Belediye Başkanı Turgay Şirin, ?İlçemizin bugünü ve yarınlarına önemli bir yatırım olarak nitelendirdiğimiz dev tesisin ilçemizdeki tamamlayıcısı katı atık transfer istasyonu için geri sayım başladı? dedi. 
Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından Yunusemre ilçesi Uzunburun Mahallesi Sarıçam mevkiine yapılan, Turgutlu, Ahmetli, Saruhanlı, Şehzadeler ve Yunusemre ilçelerindeki katı atıkların bertaraf edileceği Uzunburun Katı Atık Bertaraf Tesisi ve Düzenli Depolama Alanı´nın hizmete girmesi için geri sayım başladı. Turgutlu´nun çöplerinin de merkeze aktarılacağı sistem içerisinde gerekli olan ?katı atık transfer istasyonunun da inşaat çalışmaları başladı. Katı atık transfer istasyonunun tamamlanmasının ardından yıllardır gerek kokusu gerekse çevre zararıyla bilinen ve özellikle yaz aylarındaki yangınlarla gündeme gelen vahşi çöp alanının tarihe karışacağını ifade eden Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin, yatırımları yakinen takip ettiklerini ifade ederek, dev tesisin açılışa gün sayıyor olmasının, katı atık bertaraf istasyonu çalışmalarına da başlanılmış olmasının sevindirici bir gelişme olduğunu ifade etti.

?Mevcut çöp alanı rehabilite edilecek?
Manisa Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı´nca yürütülen çalışmaların kısa sürede tamamlanmasının hedeflendiğini söyleyen Başkan Şirin, ?Şuanda mevcut çöp alanının bulunduğu yerin yanında istasyon için gerekli hafriyat ve zemin hazırlama işlemleri yapılmaktadır. Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Cengiz Ergün başkanlığında hazırlanan proje kapsamında transfer istasyonun işletmeye alınması ile birlikte Turgutlu´daki mevcut vahşi depolama sahası da rehabilite edilerek Turgutlu´ya kazandırılacak. Turgutlu´muzda artık görmek istemediğimiz manzaralar oluşmayacak kötü görüntü ve kokular tarih olacak. Turgutlu vahşi depolamadan kurtulacak, Turgutlu´nun bugünü ve geleceği kazanmış olacak? dedi.



Saruhanlı Belediyesi’nden Anlamlı İftar Buluşması

Kumçay’ın Debisi Zirveyi Gördü!

Başkan Cıllı Sosyal Medyadaki Çağrıya Duyarsız Kalmadı

Nuriye Mahallesi’ne Güvenlik Kamerası Sistemi Kuruldu

Yağışlar Bereket Getirdi

Yapılan Köprüyle Mesafe Kısaldı, Üretici Rahatladı

Dilimizin Zenginlikleri Projesi Ödül Töreni Gerçekleştirildi

Oflu Hoca Başkan Cıllı ile Buluştu

Kamyonetin çarptığı yaya hayatını kaybetti

KAYMAKAM ACAR, ŞEHİT HAMZA DEDE’NİN AİLESİYLE İFTARDA BİR ARAYA GELDİ

Saruhanlı’da Vefat…

Saldırgan 14, yaralanan 16 yaşında: Sigara vermedi diye bıçaklandı

Elektrik akımına kapılan işçi hayatını kaybetti

Saruhanlı Devlet Hastanesi’nden 15 Şubat’ta Anlamlı Farkındalık Etkinliği

Saruhanlı’da Okul Müdürleri Koordinasyon ve Değerlendirme Toplantısı Gerçekleştirildi

Gediz İçin Seferberlik: Manisa’da Ortak Çevre Hareketi Başlatıldı

VERGİ HAFTASI NEDENİYLE KAYMAKAM MURAT ACAR’A MAKAMINDA ZİYARET

SARUHANLI’DA VEFAT…

Beyin ölümü gerçekleşen baba 5 hayata umut oldu

Geçen Yıl Tamamen Kuruyan Tepegöl Yeniden Su Tuttu

Bir şahıs cadde üzerinde ölü bulundu

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Çevre 30.05.2017 09:33:15 1028 0
Tarih: 30.05.2017 09:33 Güncelleme: 30.05.2017 09:33
Haberi Sesli Oku