TÜP BEBEK - Ferti-Jin Kadın Sağlığı ve Tüp Bebek Merkezi Klinik Direktörü Tüp Bebek Uzmanı Op. Dr. Seval Taşdemir, Ramazan´da tüp bebek tedavisinin yapılabileceğini, oruç tutmanın bu tedaviye engel olmadığını söylüyor. 

Ramazan ayında tüp bebek tedavisi yaptırmayı düşünen çiftlerin, oruç tutmanın tedaviyi olumsuz etkileyeceğine dair endişelerine karşı, Tüp Bebek Uzmanı Op. Dr. Seval Taşdemir bu dönemde erkeklerde sperm, kadınlarda yumurta kalitesinin azalmasının söz konusu olmadığını özellikle belirtiyor.

TEDAVİ ORUCA ENGEL DEĞİL

Ferti-Jin Kadın Sağlığı ve Tüp Bebek Merkezi Klinik Direktörü Tüp Bebek Uzmanı Op. Dr. Seval Taşdemir, ?Ramazan ayının gelmesiyle beraber biz hekimlere en sık sorulan soruların başında, ?Oruç, tüp bebek tedavisini engeller mi?´ sorusu geliyor. Biz hastalarımıza bu tedavinin acil bir tedavi olmadığını ve eğer isterlerse tedaviye bir ay sonra başlanabileceğini de söylüyoruz. Tüp bebek tedavisi yaklaşık 15-20 gün süren bir tedavidir. Embriyo transferi sürecinde hasta, iğne, ilaç kullandığı ve ultrasona girdiği için oruç tutamayacağını düşünüyor. Ancak oruç, tüp bebek tedavisine engel olmaz? dedi.

İĞNELER İFTARDAN SONRA YAPILABİLİR

Ferti-Jin Kadın Sağlığı ve Tüp Bebek Merkezi Klinik Direktörü Tüp Bebek Uzmanı Op. Dr. Seval Taşdemir, ?Eğer hasta oruç tutarken bir yandan da tedavisini devam ettiriyorsa biz; iğnelerini, ilaçlarını ve takiplerini iftardan sonra yaptırmasını öneririz. Fakat hastaya yumurtalarının toplanacağı gün, anestezi alacağı için oruç tutamayacağı doktoru tarafından önceden mutlaka söylenmelidir? diyerek uyardı.

VÜCUDUN VİTAMİN İHTİYACI KARŞILANMALI

Tüp Bebek Uzmanı Op. Dr. Seval Taşdemir, ?Ramazan ayında beslenme şeklinin değişmesi, öğün sayısının ikiye düşmesi, ara öğün yapılaması ve gün içinde tüketilen sıvı miktarının önemli ölçüde azalmasına bağlı olarak enerji kaybı yaşanabilir. Kan şekerindeki düşmeye bağlı olarak halsizlik, baş dönmesi ve baş ağrısı gibi rahatsızlıklar da görülebilir. Ramazanda iki öğün yemek yenildiğinden, mutlaka dengeli beslenilmeli, vücudun kalori, protein ve vitamin ihtiyacı yeterince karşılanmalıdır. Ramazan ayında oruç tutmak yumurta ve sperm kalitesini düşürmez. Bu nedenle, Ramazan´da tüp bebek tedavisi yapılabilir, oruç tutmak tüp bebek tedavisine engel değildir? dedi.



Trafik kazası: 1 ölü

Yunusemre Belediyesi Esnaf Birimi’nden Bakkallar Odası’na Ziyaret

Tıra çarpan otomobilde 4 kişi yaralandı

Kula İlçe Emniyet Müdürlüğü suçlulara göz açtırmıyor

Avukatlardan cübbeyle araç tanıtımı yapan galericiye suç duyurusu

“BASININ SORUNLARINI ELBİRLİĞİ İLE ÇÖZECEĞİZ”

KÖPRÜBAŞI’NDA KASIM AYINDA ÇİLEK BEREKETİ

Saruhanlı'da vefat...

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'a MCBÜ'de ‘Fahri Profesörlük' unvanı

Manisa TSO’dan yapısal reform vurgusu

Minik öğrencilere tasarruf ve tutumluluk eğitimi verildi

Salihli'de Galatasaray Taraftarlar Derneği açıldı

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: "Türkiye olarak yeni bir eşikteyiz"

ESRA ÖZTÜRK BEN DEĞİL MÜZİK SOUNDUM DEĞİŞTİ

Pembe umut, güçlü dayanışma

Tali yoldan ana yola bağlanmak isteyen otomobil ile kamyonet çarpıştı; 1 ölü

Kamyon şarampole devrildi, sürücü mahsur kaldı

Yanan araç kullanılamaz hale geldi

AŞKLA AKM’NİN YOLUNU TUTTULAR

Metruk binada çıkan yangın korkuttu

Silahla patronuna saldırmıştı, 7 yıl hapis cezasına çarptırıldı

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Saglik 2.06.2016 10:27:41 570 0
Tarih: 02.06.2016 10:27 Güncelleme: 02.06.2016 10:27
Haberi Sesli Oku