SARUHANLI - Saruhanlı Ak Parti İlçe Başkanı Ahmet Gökmen ABD´nin Kudüs´ü İsrail´in başkenti olarak tanıması üzerine çok sert açıklamalarda bulundu. Açıklamasında ABD Başkanı Trump´ı sert bir dille eleştiren İlçe Başkanı Gökmen, ?Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump´ın hukuksuz Kudüs açıklaması, insanlık vicdanını yaralamış ve bölgemizdeki sorunları derinleştirmiştir.? Dedi.
Gökmen sözlerine şeyle sürdürdü; ?Sayın Cumhurbaşkanımızın kesin şekilde ilan ettiği üzere Kudüs, tüm Müslümanların kırmızıçizgisidir.
Bu, bölgemizde barışı ve istikrarı tehdit etmeye yönelik bir adımdır.
Alınan kararın, İsrail ve Filistin toplumları arasındaki husumeti arttırmaktan başka sonucu olmayacaktır.
Asla kabul edilemez gördüğümüz bu karardan en kısa sürede dönülmelidir.
İslam´ın sesini susturmak, kendi kurguları olan terör örgütlerini bahane ederek Müslümanların iradelerini esir etmek isteyenler, tarihte defalarca olduğu gibi yine hüsrana uğrayacaklardır.
İslam´ın harem-i izzeti olan Kudüs´ü tacize teşebbüs edenler, Türküyle, Arabıyla, Kürdüyle tüm Müslümanlarda Selahaddin Eyyubi ruhunun dirilip karşılarına dikildiğini göreceklerdir.
Türkiye´nin, İnsanlığın silüeti olan Kudüs´ün mahremiyetine yönelik bu saldırı karşısında Cumhurbaşkanımızın liderliğinde ortaya koyduğu güçlü tepkinin sonuna kadar arkasındayız.
Dünyadaki tüm Müslümanların, İslam İşbirliği Teşkilatı Zirve Dönem Başkanı olan Türkiye´nin çağrısına kulak vererek Kudüs´e sahip çıkacağına inanıyoruz.
Diğer taraftan, Amerika Birleşik Devletleri´nin bu kararı, dünyada yaşanan adaletsizliğin yeni bir tezahürüdür.
Bu hadise, Cumhurbaşkanımızın, küresel sistemin çarpıklıklarına ve adaletsizliklerine karşı uzun zamandır dile getirdiği ?dünya 5´ten büyüktür? itirazının haklılığını teyit etmiştir.
İslam´ın kalbine saplanmaya çalışılan bu hançere, ancak tüm Müslümanların iki elin parmaklarının kenetlenmesi gibi bütünleşmesiyle engel olabiliriz.
Biz Müslümanlar olarak Kudüs davası ve ümmetin birliği için her türlü çabayı göstermeye, her türlü fedakârlıkta bulunmaya hazırız.
Alınan bu karar yok hükmündedir. Dünyayı felakete sürükleyecek bu karar karşısında İslam dünyası mücadelesini sürdürecektir.
Bizler devlet olarak, millet olarak Kudüs davasının sonuna kadar takipçisi olacağız.?
İlçe Başkanı Ahmet Gökmen´in basın açıklamasında, Belediye Başkanı Hüseyin Yaralı, Ak Parti Kadın Kolları İlçe Başkanı Medine Taştekin ve partililer hazır bulundu.



Manisa’da Gençlik Haftası ve 19 Mayıs coşkusu başladı

Başkan Ekrem Cıllı Dünya Ebeler Günü'nü Kutladı

Eski Manisa Milletvekili Abdullah Akarsu son yolculuğuna uğurlandı

Gazi olduğunu cenazesinde öğrendiler

Şırnak'ta kalp krizi sonucu vefat eden uzman çavuş son yolculuğuna uğurlandı

Büyükşehir’den don zararına uğrayan üreticilere destek

23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI KUTLU OLSUN

Manisa'da gökyüzünü balonlar renklendirdi

Vali Özkan makamını devretti

23 Nisan okullarda da coşkuyla kutlandı

Demirci’yi çocuk sesleri şenlendirdi

Manisa'daki festivalde 2 ton hamsi dağıtıldı

TARIM VE ORMAN BAKAN YARDIMCISI GİZLİGİDER SARUHANLI’DA HASAR GÖREN BAĞLARI İNCELEDİ

Selendi’de şehitler için sergi açıldı

Türkiye Oryantiring Şampiyonası Manisa’da başladı

Soma’da Ahmet Sula’dan unutulmaz bir seminer

Kula’da Kütüphaneler Haftası coşkuyla kutlandı

Don afetini yaşadı çalışmaya ara vermedi

TBMM zirai dondan etkilenen üreticiler için adım attı

Kaymakam Güldoğan, don afeti yaşayan bağları yerinde inceledi

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Gündem 8.12.2017 15:52:01 597 0

Tarih: 08.12.2017 15:52
Haberi Sesli Oku
12.05.2025 10:08:00