Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Eğitim ve Araştırma Dairesi Başkanı Yusuf Avan, son 5 yıl içinde ülkemizde 14 bin 16 traktör kazası meydana geldiğini, bu kazalarda bin 901 kişinin hayatını kaybettiğini, 25 bin 881 kişinin de yaralandığını bildirdi.

Manisa’nın Saruhanlı İlçesinde 12 Kasım Salı günü düzenlenecek “Güvenli Traktör Kullanımı Kampanyası” etkinliğine katılmak üzere ilçeye gelen Avan Belediye Başkanı Hüseyin Yaralı’yı makamında ziyaret etti.

Daire Başkanı Yusuf Avan, ziyarette gazetecilere yaptığı açıklamada, ülkemizde 2011 yılı verilerine göre 1 milyon 466 bin 208 traktör bulunduğunu anımsattı.

Karayolunu kullanan tarım araçlarının genel olarak traktörler olduğunu ve bu manada zaman zaman trafik kazalarının meydana gelebildiğine işaret eden Avan, alınabilecek çeşitli basit önlemlerle trafik kazalarının önlenebileceğini belirtti.

Bu kapsamda traktör sürücülerini bilinçlendirmek için Emniyet Genel Müdürlüğü koordinasyonunda çeşitli Bakanlıklar ve sivil toplum örgütlerinin desteğiyle “Güvenli Traktör Kullanımı” kampanyası başlattıklarını belirten Avan, kampanyanın ilk etkinliğini Konya’da düzenlediklerini, ikincisini ise Saruhanlı’da düzenleyeceklerini dile getirdi.

Manisa’nın da Türkiye’de en fazla traktöre sahip olan kentlerin başında geldiğini ifade eden Avan, kampanyaya ilişkin şu bilgileri verdi:

“Ülkemizde son 5 yıl içinde Jandarmanın sorumluluk bölgesinde 8 bin 732 traktörlerin karıştığı trafik kazası meydana gelmiş, bu kazalarda bin 592 vatandaşımız hayatını kaybetmiş, 15 bin 180 vatandaşımız ise yaralanmıştır. Polisin sorumluluk bölgesinde ise 5 bin 284 kaza yaşanmış, 309 kişi hayatını kaybetmiş, 10 bin 701 kişi yaralanmıştır.

Tarım aracı kazalarının son 5 yıl içinde oluş şekillerine bakılacak olursa, yandan çarpma ya da çarpışma şeklindeki kazaların yüzde 40 civarında, arkadan çarpma şeklindeki kazaların yüzde 21 oranında olup bu iki kaza türü toplam içinde önemli bir oranı oluşturmaktadır. Kaza nedenleri ise, tarım araçlarının kontrolsüz olarak aniden yola çıkması ve ışık donanımlarındaki yetersizlik olarak değerlendirilmektedir.

Bizler bu kazaları en aza indirmek ve sürücüleri bilgilendirmek için bu kampanyayı başlattık. Buradaki amacımız Karayolunu kullanan tarım aracı kullanıcılarına trafik kuralları hakkında bilgilendirmek. Güvenli Traktör sürüş tekniklerini benimsetmek. Özellikle traktörlerin sebep olduğu trafik kazalarını azaltmak. Doğru traktör kullanımıyla tarımsal işlerin güvenli yapılmasını sağlamak. Traktör kullanıcılarının bu aracı daha iyi tanıma, benimseme ve sosyal yaşamına dahil etmek.”

Avan, ilçedeki ziyaretlerinin ardından Garnizon Komutanı Jandarma Üsteğmen Serhat Karakuş ve İlçe Emniyet Müdürü Gökhan Balaban ile birlikte çarşı merkezini gezdi.



Saruhanlı'da vefat...

Saruhanlı'da vefat...

Saruhanlı’da Yağış Hasarına Hızlı Müdahale

Psikolojik Danışman Hilal Feyza Kartal: “Okullara yansıyan şiddet toplumsal ruh sağlığının alarmıdır”

Üniversite hocasını maganda kurşunu canından etti

ŞEHZADELER’DE DOĞASEVERLER YÜRÜYÜŞTE BULUŞTU

Şampiyonluk Yolunda Büyük Başarı: Turgutlu Belediyespor İkinci Yarıda Fark Yarattı

TİLKİSÜLEYMANİYE ENGELSİZ YAŞAM MERKEZİ’NDEN MESİR’E ANLAMLI HAZIRLIK

“İnsan Ektik Tarlalara”: Gülperi Öztürk’ten Depremin Yüreğe Kazınan Ağıdı

MÜZİĞİN HOCALARI AVRUPA YOLLARINDA

Saruhanlı'da vefat...

Kahramanmaraş okul saldırısında can kaybı arttı

Otomobiller çarpıştı: 4 kişi yaralandı

Bir üzücü haber daha! Ayla öğretmenin eşi acı habere dayanamadı

MERT OZAN DÜZ'E TİYATRO SAHNESİNDE DOĞUM GÜNÜ

Koldere Mahallesi’nde Çalışmalar Hız Kesmeden Devam Ediyor

Bariyere çarpan otomobildeki 2 kişi yaralandı

Saruhanlı Belediyesi’nden Halitpaşa Mahallesi’nde Yoğun İlaçlama Seferberliği

Liseli Sude son yolculuğuna uğurlandı

Saruhanlı Belediyesi’nden İlçe Genelinde Yoğun Temizlik Seferberliği

Vincin kırılan parçası konteynerin üzerine düştü, 3 işçi yaralandı

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Gündem 11.11.2013 17:18:54 0
Tarih: 11.11.2013 17:18 Güncelleme: 11.11.2013 17:18
Haberi Sesli Oku

Gündem

Gündem Haberleri