SARUHANLI -  Hasta çocuğunu tedavi ettirmek isteyen Baba’ya “5403 Sayılı Toprak Koruma ve Arazi Kullanma Kanununda 15 Mayıs 2014 tarihinde değişiklik yapılarak konulan 6537 Sayılı Ekonomik Bütünlük Yeterli Gelir ek maddesi” engel çıktı.

Manisa’nın Saruhanlı İlçesi Koldere Mahallesi’nde ikamet eden iki çocuk babası Muharrem Okyay (70), felç hastası olan oğlu Abdullah Okyay’ı (22) tedavi ettirmek için satmak istediği tarlasına Toprak Koruma ve Arazi Kullanma Yasası engel çıktığını söyledi.

Oğlu sivil hayatında eczanede çalıştığı için askerliğini sıhhiye olarak Ankara Gülhane Askeri Tıp Fakültesi Hastanesi’nde (GATA) yaptığını, burada vatani görevini yaptığı sırada Güneydoğudan yaralı askerlerin parçalanmış organlarını göre göre psikolojisi bozularak felç olduğunu iddia eden Baba Muharrem Okyay. Kardelen Gazetesi muhabirine yaptığı açıklamada:

“Askerliğinin bitmesine beş ay kala rahatsızlanan oğlum 20 günlük tedavisinden sonra 2013 yılı Ağustos ayından terhis oldu. Oğlum şuan felç hastası vücudunun sol tarafı tutmuyor. Aynı zamanda psikolojisi bozuldu. Oğlum her ay bin lira değerinde enjeksiyon kullanıyor. Hasta olduğu için çalışamıyor bu nedenle sosyal güvenliği yok.” Dedi.

-“BEN DİLENCİLİK Mİ YAPACAĞIM?”-

Kendisi tarım emeklisi olarak 630 lira maaşı aldığını ancak bunun 330 lirası banka kredisine kesildiğini ifade eden Okyay,  “300 lira ile geçim mücadelesi veriyorum. Oğlumun hastalığıyla uğraşırken 15 bin lira borçlandım. Borçlarımı ödemek ve oğlumun tedavisini yaptırmak için iki ayrı tapudan oluşan 20 dekar tarlamın 10 dekarını satmak istiyorum. Fakat günlerdir uğraşmama rağmen karşıma “5403 Sayılı Toprak Koruma ve Arazi Kullanma Kanununda 15 Mayıs 2014 tarihinde değişiklik yapılarak konulan 6537 Sayılı Ekonomik Bütünlük Yeterli Gelir ek maddesi”  yasası çıktı. Tarlamın bir kısmını satamıyorum. Arazimin tamamını satmam gerekiyormuş. Tarlamın tamamını satarsam ben dilencilik mi yapacağım. Devletimizden yardım bekliyorum.” Şeklinde konuştu.

-MUHARREM OKYAY’IN ACI HAYAT HİKÂYESİ-

43 Yıl önce eşi Mümine Okyay (63) ile evlenerek dünya evine giren Muharrem Okyay, çok güzel giden evliliklerinden Abdullah adında bir oğlan çocukları dünyaya gelir. Abdullah,19 yaşına geldiğinde elim bir trafik kazasında hayatını kaybeder. Çiftin evlat acısından kısa süre sonra hamile olan anne ikinci Abdullah’ı dünyaya getirerek hüznü sevince döndürse de anne evlat acısının sonucu kansere yakalanarak ameliyat olup göğüslerini kaybeder. Oğul Abdullah büyür ve asker olur. Ancak Abdullah da kötü hastalığın pençesine düşer.



Manisa İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulunun 2025 yılı 3. Olağan Toplantısı'nda yapılan açıklamada, 2025 yılının ilk 6 ayında kamu ve özel sektörde toplam 12 bin 767 kişinin işe yerleştirildiği belirtildi.

Manisa’da 6 ayda 12 bin 767 kişi işe yerleştirildi

Yunusemre Kent Konseyi Kadın Meclisi, Muharrem ayı dolayısıyla aşure hayrı düzenledi.

Yunusemre Kent Konseyinden aşure hayrı

Manisa Bağcılık Araştırma Enstitüsü’nün koleksiyon parselinde yer alan 12 asmalık Bronx Seedless üzüm çeşidinde halk arasında "çilek üzümü" olarak bilinen ürünün hasadına başlandı.

Manisa'da 'çilek uzümü' hasadı başladı

Manisa Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkan MehmetYılmaz, "Basın, toplumun vicdanıdır" dedi.

Başkan Yılmaz: "Basın, toplumun vicdanıdır"

Arkadaşının karıştığı kavgayı ayırmak isteyen genç, başına aldığı darbeler sonucu ağır yaralandı.

Kavgayı ayırmaya çalışırken öldüresiye dövülen genç 1 haftadır yaşam mücadelesi veriyor

Çocuk ve gençlerin yaz tatilini verimli geçirmesi amacıyla düzenlediği ücretsiz spor kurslarıyla büyük ilgi görüyor.

Geleceğin sporcularına ücretsiz eğitim desteği

Mağdurların şikayetinin ardından Hasan U.T.’nin Didim'de yakalanarak Nazilli Adliyesi’ne getirildiği öğrenildi.

Yüksek kar vaadiyle 80 milyon liralık vurgun yaptığı iddia edildi

Yunusemre Belediyespor Olağan Genel Kurulu, Ferdi Zeyrek Millet Çarşısı’nda gerçekleştirildi. Kulüp Başkanı Bülent Kanik kongrede yeniden başkanlığa seçilerek güven tazeledi.

Yunusemre Belediyespor'da Bülent Kanik güven tazeledi

Kazada ağır yaralanan çocuğun ayakkabısı yolda kaldı.

Ticari aracın çarptığı çocuk ağır yaralandı

DEVA Partisi Manisa İl Başkanı Gökhan Görmez, son günlerde bazı mecralarda hakkında çıkan “siyasi parti değişikliği” iddialarına sert bir dille yanıt verdi.

Gökhan Görmez’den Siyasi Geçiş İddialarına Sert Yanıt: “Görevimin Başındayım”

Alacak verecek meselesi yüzünden çıkan kavga meydan savaşına döndü.

Sosyal medyada başlayan tartışma kanlı bitti

Polisin dikkati sonrası suçüstü yakalanan şüphelinin 3 milyon liralık bir işlem yaptığı öğrenildi.

Milyonluk vurgun operasyonu! Pastane buluşması kötü bitti

Psikolojik sorunları olduğu iddia edilen A.D. (47), tartıştığı annesi Belkıs Durmuş'u (67) çeşitli yerlerinden bıçaklayarak öldürdü.

Tartıştığı annesini bıçaklayarak öldürdü!

Manisa Büyükşehir Belediyesi, toplum sağlığı için büyük tehdit oluşturan bağımlılıkla mücadele kapsamında farkındalık çalışmalarını sürdürüyor

Büyükşehir’den Bağımlılıkla Mücadele İçin “Bağımlılığı Terk Et” Semineri

Teknik direktör Doğan Demiran ve ekibi ile yola devam.

Develispor "istikrar" dedi

Saruhanlı Belediyesi tarafından Yılmaz Düğün Salonu bahçesinde inşa edilen Kır Düğün Bahçesi, hizmete açıldı.

Saruhanlı Yeni Bir Kır Düğün Bahçesine Kavuştu

Başkan Balaban'ın acı günü

Üç günlük damat kumar borcu yüzünden takılarla birlikte kayboldu

Hayrunnisa Gül'ün çantası, İngiltere kralıyla sohbeti gölgede bıraktı

Bakan Memişoğlu açıkladı: 10 milyon kişinin ölçümü yapıldı, yüzde 70'i fazla kilolu

Elektrik akımına kapılan 2 kişinin ölümüne ilişkin davada sanık sayısı arttı

Saruhanlı'da 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü

Kula’da 15 Temmuz Şehitleri dualarla anıldı

Manisa'da 15 Temmuz şehitleri dualarla anıldı

Manisalı 15 Temmuz gazisi o geceyi anlattı

Memur-Sen'den 15 Temmuz vurgusu

Saruhanlı’da orman yangınlarına karşı önlem ziyaretleri

Manisa'da 'Paranın doğduğu kent' UNESCO listesinde

Kırkağaç'ta 38. dönem uzman erbaşlar yemin etti

Serdar Kabaş’ın acı günü

MasterChef 2025’te ana kadro heyecanı! Kıyasıya mücadele de önlüğün ilk sahibi belli oldu

Kıbrıs gazisi Manisa’da törenle toprağa verildi

Manisa’da 4 stratejik yatırıma devlet desteği

Eş katiline 'İyi Hal'le ödül gibi ceza

Genç yaşta kalbine yenildi

Minik Deniz'den şehit babasına son bakış

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Yaşam 28.06.2014 12:53:43 1475 1

Tarih: 28.06.2014 12:53 Güncelleme: 28.06.2014 12:53
Haberi Sesli Oku

Yaşam

Yaşam Haberleri
24.07.2025 17:00:00