SARUHANLI - Manisa Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi tarafından, kadınlara yerelde seçme ve seçilme hakkı verilmesinin yıl dönümü olması nedeniyle basın toplantısı düzenlendi. Kadınlara seçme ve seçilme hakkı verilmesi sürecinde yaşananların anlatıldığı toplantıda AK Parti Manisa Milletvekili Semra Kaplan Kıvırcık, Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Dilek Samancı, Büyükşehir Belediye Başkan Danışmanı Nursel Ustamehmetoğlu, Muhtarlıklar Daire Başkanı Ergün Aksoy ve Kent Konseyi Başkanı Ahmet Karadağ konuşma yaptı.

Kadınlara yerelde seçme ve seçilme hakkı verilmesinin yıl dönümü olmasıyla nedeniyle basın toplantısı düzenlendi. Manisa Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi tarafından Oda ve Dernekler Binası Seminer Salonu'nda gerçekleştirilen basın toplantısına AK Parti Manisa Milletvekili Semra Kaplan Kıvırcık, Manisa Büyükşehir Belediye Başkan Danışmanı Nursel Ustamehmetoğlu, Muhtarlıklar Daire Başkanı Ergün Aksoy, Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Fırat Özcan, Kent Konseyi Başkanı Ahmet Karadağ, Mahalle Hizmetleri Şube Müdürü Nuray Çevirmeci ile Manisa'daki kadın Mahalle Muhtarları yer aldı. Programda ilk olarak Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Dilek Samancı konuşma yaptı. Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Dilek Samancı konuşma yaptı. Kadınlara seçme ve seçilme hakkı verilmesi sürecinde yaşananları özetleyen Dilek Samancı, "Bugünlere kolay gelinmedi. Türk kadınları olarak bugün seçme ve seçilme hakkına sahipsek, bunu devletimizin  kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e ve Cumhuriyet'e borçluyuz. Eğer Cumhuriyetimiz olmasaydı, bugün ben ve arkadaşlarım 'Seçilmiş Kadınlar' olarak kentimize hizmet veriyor olamayacaktık. Bütün bunlardan dolayı Atatürk ve silah arkadaşlarını rahmet ve şükran ile anıyorum" ifadelerini kullandı.

"Yerel İdarecilerimize Teşekkür Ediyorum"

AK Parti Manisa Milletvekili Semra Kaplan Kıvırcık'ta konuşma gerçekleştirdi. Kadınların hayatın her alanında çok kıymetli olduğunu belirten Kıvırcık, "Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanımız Devlet Bahçeli, liderliğinde Cumhur ittifakı olarak hem genel idare olarak hem de yerel yönetimler olarak kadınların daha fazla söz sahibi olabilmesi için gönül seferberliği içerisindeyiz. Nitekim Büyükşehir Belediye Başkanımız Cengiz Ergün ve ilçe Belediye Başkanlarımız öncülüğünde kadınlarımızın önünü açan, yol açan ve kendilerine pozisyon açan bir yaklaşım görüyoruz. Bundan dolayı da ben Manisa'da yaşayan kadınlarımızın sesi olarak yerel idarecilerimize teşekkürlerimi ifade etmek istiyorum" dedi.

Önemli Bir Gün Kutlanıyor

Manisa Büyükşehir Belediye Başkan Danışmanı Nursel Ustamehmetoğlu da, "Büyükşehir Belediye Başkanımız Cengiz Ergün, kadınlarımıza gerçekten çok değer veriyor. Kadınların her derdini kendi derdi gibi kabul ediyor. Biz de Cengiz Başkan ve sizlerin arasında birer köprüyüz. Cengiz Başkan bizim arkamızda o kadar güzel duruyor ki biz de sizlere bu kadar güzel hizmetleri yapabiliyoruz" diye konuştu. Manisa Büyükşehir Belediyesi Muhtarlıklar Daire Başkanı Ergün Aksoy da, önemli bir günün kutlandığını ifade ederek, "Manisa genelinde 25 Mahalle Muhtarımız kadın. Ben sizlerin çocuklarınıza, babalarınıza ve eşlerine teşekkür etmek istiyorum. Sizler sayesinde Manisa'mız çok daha güzel hale geliyor" dedi. Kent Konseyi Başkanı Ahmet Karadağ ise, "Kadınlar her platformda başımızın tacı. O sebepten dolayı hem sosyal hayatta, hem istihdamda hem de siyasette mutlaka kadınların eşit şartlarda olması lazım" dedi. Programın sonunda katılımcılara Nutuk ve fular hediye edildi.



S&G Parfüm Kozmetik işletmesi Yeni yerinde törenle hizmete girdi

İşten çıktı, evine varamadan karanlık bir yolda can verdi

Boşanma aşamasındaki karısını sokak ortasında öldürdü

Saruhanlı’da Vefat…

Memurları taşıyan servis kazasında acı haber geldi

Saruhanlı'da vefat...

ÖEKK Manisa İl Başkanı Aşkın Nehir, "Açıklanan oran ihtiyaçları karşılamıyor"

Kendisini eve bırakan arkadaşının kullandığı aracın altında kaldı

Saruhanlı’da Vefat…

Kayıp 15 yaşındaki kız çocuğundan acı haber

Baba ve üvey oğlunun kavgası ölümle bitti

İntihar denilen olay cinayet çıktı

Manisa'da vahşet: Çocukların önünde köpeği katletti

Saruhanlı Belediyesi’nden Kadınlara Mamografi Ulaşım Desteği

DEMREMİN MERKEZ ÜSSÜ IŞIKLAR MAHALLESİ MUHTARI, “OLUMSUZ BİR DURUM YOK”

Saruhanlı’da engelli bireylerin ailelerine yönelik eğitim programı düzenlendi

Saruhanlı'da vefat...

‘Uçan Yol'da feci kaza: 1'i ağır 3 yaralı

Otomobil şarampole devrilip takla attı: 1 ölü, 3 yaralı

İki katlı ev yangında küle döndü: Karı-koca dumandan etkilendi

5. kattan asansör boşluğuna düşen işçi hayatını kaybetti

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Medya 3.04.2021 11:23:00 3870 0
Tarih: 03.04.2021 11:23 Güncelleme: 03.04.2021 11:23
Haberi Sesli Oku