SARUHANLI/TİRKEŞ - Saruhanlı´nın Tirkeş Mahallesinde 10 yıl önce yıkım kararı verildiği iddia edilen binada muhtarlık, sağlık evi ve düğün salonu sağlıksız şartlarda hizmet veriyor. Yol çalışmasından dolayı duvarlarında derin çatlakların oluştuğu bina tehlikeye davetiye çıkarıyor.

Manisa Halk Sağlığı Müdürü Dr. Engin Yıldırım ise bina için bir kurul kararı olmadığını sadece bir tavsiye kararı olduğunu belirterek binanın Sağlık Bakanlığına ait olmadığını ve misafir olarak hizmet verdiklerini söyledi.

Saruhanlı ilçesine bağlı bin 200 nüfuslu Tirkeş Mahallesinde muhtarlık, sağlık evi ve düğün salonunun bulunduğu bina için iddiaya göre 10 yıl önce verilen yıkım kararına rağmen hizmete devam ediliyor. Her geçen gün çatlakların daha da derinleştiği binada hizmet veren Tirkeş Sağlık Evi´nde tedavi olmak isteyen vatandaşlar ise korktukları için çoğu zaman binaya giremiyor. Bir hemşirenin sürekli olarak hizmet verdiği ve her hafta çarşamba günleri bir doktorun geldiği sağlık evinin hem duvarlarındaki derin çatlaklar, hem de aşırı rutubet ise tehlikeye davetiye çıkarıyor.

Binanın 1974 yılında yapılarak hizmete girdiğini dile getiren Tirkeş Mahallesi Muhtarı Bilal Arslan, "Bu bina muhtarlığa ait. Sağlık Evi ve muhtarlık aynı binada hizmet veriyor. Hemşire hanım burada hizmet veriyor. 1974 yılından bu yana düğün salonu, muhtarlık ve Sağlık Evi olarak kullanıyoruz burasını. Bina için 10 yıl önce yıkım kararı alındı. Yıkım kararı alındı ama muhtarlık yerimiz yok, sağlık evimiz yok, düğün salonumuz yok. Hepsi için bu binayı kullanıyoruz. Binada derin çatlaklar var ve yıkım kararı olan bir binada hizmet veriyoruz. Biz burasının yıkılıp yeniden yapılmasını istiyoruz. Sağlık evimizin sağlıklı olmadığı ortada. Hastalarımız geliyor, burada Çarşamba günleri tedavi görüyor ama korktukları için içeri giremiyorlar. Bu sağlık evimizin yenilenmesini istiyoruz. Bununla ilgili olarak Manisa Büyükşehir Belediyesine dilekçemizi ilettik. Şimdilik bir sonuç alamadık. Mahalle halkı olarak buranın yeniden yapılmasını talep ediyoruz? dedi.

Sağlık evi binada misafir 

Manisa Halk Sağlığı Müdürü Dr. Engin Yıldırım ise söz konusu binada kendilerinin misafir olarak hizmet verdiklerini dile getirerek, "Bina hakkında alınmış bir kurul kararı yok. Bayındırlık Müdürlüğünden gelen ekipler bu bina için ´Bu şartlarda hizmet verilmemesi´ yönünde bir tavsiye kararı vermiş. Bina bize ait olmadığı için yani biz muhtarlık binasında misafir olarak hizmet verdiğimiz için kurul çağırma durumumuz da yok. Kaldı ki bina hakkında bir yıkım kararı da yok. Binayı gidip yerinde inceledim. Taşıyıcı sistemde yani kolonlarda herhangi bir çatlak söz konusu değil. Duvarlardaki tuğlalar kısmında yol çalışması yüzünden çatlaklar meydana gelmiş. Bize Tirkeş´te bir arsa tahsisi yapılsa vatandaşımıza yakışır hizmet verecek sıfır bir bina yaparız. Mevcut bina için de destek ekiplerimizi göndererek neler yapabileceğimize bakacağız. Bu çalışmalar sırasında binadaki hizmeti de geçici olarak durduracağız" dedi.



1 kişinin öldüğü kazada belediye başkanının oğlu da ağır yaralandı

Sahte içki operasyonu: 2 bin 850 litre etil alkol ele geçirildi

Motosiklet kazasında ölü sayısı 2'ye çıktı

Yolcu minibüsü devrildi: 7 yaralı

Kavga değil adeta meydan muharebesi: Taş, sopa ve silah kullanıldı, 1 kişi yaralandı

Gündem yaratacak iddia: Memura 30 bin TL'lik seyyanen zam teklifi geri çekildi

Yılbaşı öncesi kaçak içki operasyonu

Park halindeki otomobil küle döndü

Alkolün etkisi ile araçta sızdı, vatandaşlar hayatından endişe etti

Kaybolan çocuk için arama çalışmaları başlatıldı

Saruhanlı Devlet Hastanesinde Cuma günü görev yapacak doktorlar

Şehzadeler Belediyesi’nden Başkan Gülşah Durbay’ın Sağlık Durumuna İlişkin Açıklama

Saruhanlı Belediyesi’nden Kırsal Yollara Dokunuş

Turgutlu Belediyespor Takımları Bu Hafta İç Sahada

Vali Özkan, TEKNOFEST’te Dereceye Giren MCBÜ Takımlarını Misafir Etti

MCBÜ mühendislikte Avrupa Ligine adını yazdırdı

Gördes’te yem yüklü tır devrildi: 1 yaralı

MCBÜ’de 300 öğrenciden "Karsu - Zaman" işaret dili performansı

MCBÜ'den Mesleki Eğitim Zirvesi'ne önemli katkı

Köprübaşı'nda kış çileği 200 TL'den alıcı buluyor

Ahşap evde çıkan yangında 85 yaşındaki kadın hayatını kaybetti

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Gündem 9.02.2017 13:12:02 991 0
Tarih: 09.02.2017 13:12 Güncelleme: 09.02.2017 13:12
Haberi Sesli Oku