Tıp Fakültesi öğrencileri 'lösemili' çocuklara dikkat çekti
Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) Tıp Fakültesi bünyesindeki "1 Çocuk 1 Dilek Muğla" topluluğu, Lösemili Çocuklar Haftası kapsamında Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde anlamlı bir farkındalık ve destek etkinliği düzenledi.
Lösemili Çocuklar Haftası dolayısıyla Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) Tıp Fakültesi gönüllü öğrencileri, Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tedavi gören çocukların yüzünü güldürdü. "1 Çocuk 1 Dilek Muğla" öğrenci topluluğu, hastanede kurduğu stantta, hem çocuklara moral verdi hem de lösemi farkındalığına dikkat çekti. Hastanede açılan stantta, gönüllü öğrenciler çocuklarla birebir ilgilenerek resim boyama etkinliği düzenledi. Minik hastalar, hayal güçlerini kağıtlara dökerek kısa bir süreliğine de olsa tedavi ortamından uzaklaştı ve büyük bir keyif aldı. Renkli ve duygusal anlara sahne olan etkinlik, çocukların yüksek moral bulması için önemli bir fırsat sundu. Etkinlik kapsamında ayrıca, topluluk üyeleri tarafından çocukların ailelerine yönelik lösemi hakkında bilgilendirmeler yapıldı. Gönüllüler, lösemiyle mücadele sürecinde erken tanının, güçlü tedavi yöntemlerinin ve en önemlisi yüksek moral ile psikolojik desteğin kritik rolüne dikkat çekti.

Topluluk üyeleri, "Lösemi zorlu bir süreç olsa da erken teşhis, güçlü tedavi yöntemleri ve en önemlisi yüksek moral ile sevgi dolu destekle aşılabilir. Bu haftayla birlikte toplumsal farkındalığı artırmayı hedefledik" sözleriyle etkinliğin hem çocuklar hem de aileler için bir moral kaynağı olduğunu vurguladı.

Anlamlı etkinliğe hastane yönetimi de destek verirken, Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekim Yardımcısı Doç. Dr. Ercan Saruhan ile Destek ve Kalite Yönetim Ekibi standı ziyaret etti. Doç. Dr. Saruhan, gönüllülerin değerli çalışmalarını takdirle karşıladıklarını söyleyerek "Lösemiyle mücadelede sadece tıbbi tedavi değil, moral vermek de çok önemli. Bu anlamlı etkinliğe katkı sunan tüm gönüllü öğrencilerimize ve ekibimize teşekkür ediyorum" dedi.



Yangında 1 ev kullanılamaz hale geldi

Saruhanlılı Çocuklara Hareket Ve Antrenman Eğitimi

KÜTAHYA DOMANİÇLİLER BALIK EKMEĞE DOYDU

Kontrolden çıkan otomobil refüje ve bariyerlere çarptı: 1 ölü, 1 yaralı

Gülşah Durbay için kentin dört bir yanında lokma hayrı yapıldı

Girişimci Kadınlar ve El Emeği Festivali dolu dolu geçti

Üzüntü kalbinizi hasta edebilir

Annesi, Gülşah Durbay'ın en büyük hayalini açıkladı

Karaköyspor 5'te 5 yapıp namağlup liderliğini sürdürdü

Yunusemre'de kırsal kalkınma ve kooperatifçilik masaya yatırıldı

Demirci'de asırlık çancılık mesleği 3 kuşaktır yaşatılıyor

Saruhanlı’da tartıştığı eşini Turgutlu’da öldürdü, Ağrı’da yakalandı

Saruhanlı’da Vefat…

Komşularının bir haftadır haber alamadığı şahıs evinde ölü bulundu

Kontrolden çıkan otomobil tarlaya uçtu; 2 yaralı

Kaçak kazı yaparken girdiği tünelden çıkamadı

ŞEHZADELER BELEDİYE BAŞKANI GÜLŞAH DURBAY DUALARLA ANILDI

Sulama Kooperatifleri İçin Kritik Uyarı: Kapatılma Riski

Saruhanlı'da vefat...

Halk otobüsünün ezdiği yaşlı adam kurtarılamadı

Yeni yıl üzümleri yola çıkmaya başladı

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Saglik 8.11.2025 11:19:00 676 0
Tarih: 08.11.2025 11:19 Güncelleme: 08.11.2025 11:23
Haberi Sesli Oku