SALİHLİ - Salihli İlçe Ticaret Borsası Başkanı Yetiş Aksoy, Avrupa Birliği´nde yasaklanan bazı tarım ilaçlarının kuru üzüm üretim sezonunda kesinlikle kullanılmaması gerektiğini, aksi halde çiftçinin büyük sıkıntılar yaşayabileceğini söyledi. 
Salihli Ticaret Borsası önderliğinde, Salihli Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ali Demir, Salihli Ticaret Borsası Başkanı Yetiş Aksoy, Salihli Ziraat Odası Başkanı Necati Aktürk ve Tariş Müdürü Halil Çöygün, son zamanlarda bölge de yaşanan sağanak yağışlar ve dolu sebebi sonrası bir araya geldi. Toplantıda konuşan Salihli Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Yetiş Aksoy, ?Avrupa Birliğinde de yasaklanan Iprodione aktif maddesi ülkemizde 19 Şubat 2018 tarihi itibariyle bağ ve kayısıda, 8 Haziran 2018 tarihinde tüm ürünlerde yasaklanmıştır. Propineb aktif maddesi ise 1 Ocak 2019 tarihi itibariyle tüm ürünlerde Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca yasaklanmıştır. Üreticilerimizi iprodione ve propineb aktif maddesini içeren ilaçları içinde bulunduğumuz kuru üzüm üretim sezonunda kesinlikle kullanmamaları konusunda uyarmak için bugün burada toplanmış bulunmaktayız" dedi. 
2016 yılında kalıntı sorunu nedeniyle ihracatta sorun yaşandığını hatırlatan Aksoy, çiftçilerin uyarıyı dikkate almazsa yine aynı sorunu yaşayabileceklerini belirterek, ?2016 yılında yaşanan olaylardan ders almamızı chlorpyrifos ethyl aktif maddesinin yasaklanmasından dolayı kilogram fiyatı 6 lira olan kuru üzümün 4 lira civarına düşmesinin en büyük sebebi yasaklı olan ilaçların kullanılmasıdır. Üzüm şuanda 7 lira civarında. Ama bu yasaklı ilaçların kullanılması halinde 2016 yılında ki akıbeti yeniden yaşayabiliriz. Bu durumu tekrar yaşamamak için üreticilerimizi iprodione ve propineb aktif maddesini içeren ilaçları içinde bulunduğumuz kuru üzüm üretim sezonunda kesinlikle kullanmamaları konusunda uyarmak için bugün burada toplanmış bulunmaktayız? diye konuştu. 



Saruhanlı’dan tayini çıkan Hâkim ve Savcılara Veda Yemeği

Yangından geriye gözyaşı kaldı

Başkan Balaban, orman yangınlarına dikkat çekti

Yangında öncü araç, yaralıya uçan İHA

Çukurbağ Spor Tesisi'ne merhum Başkan Ferdi Zeyrek'in ismi verildi

Keneyi yakmak isterken ormanı yaktı

Muhammed Yakut hayatını kaybetti: Cinayet mi ecel mi?

Bakan Yumaklı: "Yangınların 6’sı halen aktif, Akhisar’da tek noktaya yoğunlaştık"

“Kuraklıktan zarar gören çiftçilerimiz yardım kapsamına alınmalıdır”

Türkiye güne akaryakıt zammıyla başladı. 6 gün sonra neler olacak neler

Fenalaşan arkadaşına müdahale etti, ikisi de kalp krizinden öldü

Manisa'daki yabancı nüfus azalmaya devam ediyor

Manisa TSO Meclis Salonuna Mimar Ferdi Zeyrek’in adı verildi

Zeki Bilgin’den “Hurda Davası”na ilişkin açıklama: "Yargılanmışım, ceza almışım gibi gösteriliyor"

Bebeklerine merhum Başkan Ferdi Zeyrek'in ismini verdiler

Sıcak çarpmasından basit önlemlerle korunmak mümkün

Ferdi Zeyrek’in kızı Nehir, TYT’ye CHP Lideri Özgür Özel ve annesiyle geldi

Alaşehir Belediyesi'nden merhum Ferdi Zeyrek için pilav hayrı

Besim Dutlulu'nun ilk ziyareti Ferdi Zeyrek'in mezarı oldu

Başkan Zeyrek'in ölümüyle sonuçlanan olayda 3 şüpheli tutuklandı

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Ekonomi 29.06.2018 09:30:47 704 0

Tarih: 29.06.2018 09:30
Haberi Sesli Oku
4.07.2025 10:15:00