Manisa Büyükşehir Belediyesi aylık kültür sanat etkinlikleri kapsamında Fatih Sergi Salonu’nda ‘Geleneğin Işığında’ isimli tezhip ve minyatür sergisi ve ‘Geleneğin İzi’ isimli minyatür sergisinin açılışı gerçekleştirildi. Tezhip ve minyatür sanatlarına ilişkin eşsiz eserlerin yer aldığı serginin açılışına Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Fırat Özcan da katıldı.

 

MANİSA - Manisa Büyükşehir Belediyesi Fatih Sergi Salonu’nda sanatçı Gül Güney Zincir’e ait ‘Geleneğin Işığında’ adlı tezhip ve minyatür sergisi ile sanatçı Filiz Adıgüzel’e ait ‘Geleneğin İzi’ adlı minyatür sergisinin açılışı yapıldı. 30 eşsiz eserin yer aldığı serginin açılış kurdelesini Manisa Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Fırat Özcan, eser sahipleri ile birlikte kesti. Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından sanatçılar, katılımcılara eserleri hakkında bilgiler verdi.

9 Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Geleneksel Türk Sanatları Bölümü Tezhip Ana Sanat Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Gül Güney Zincir, “Tezhip ve minyatür çalışmaları yapıyoruz. Burada bulunan toplam 30 eserin yarısı tezhip yarısı minyatür ağırlıklı. Levha formatında yaptığımız eserler. 10’uncu kişisel sergimi Manisa’da açmaktan mutluluk duyuyorum” diye konuştu. 

9 Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Geleneksel Türk Sanatları Bölümü Tezhip Ana Sanat Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Filiz Adıgüzel, “Minyatür üzerine çalışmalar yapıyorum. Tezhip eğitiminin yanı sıra bu şekilde özgün eserler de hazırlıyorum. 10’uncu kişisel sergimi Manisa’da açtım” dedi.

Manisa Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Fırat Özcan, sergilenen eserlerin çok önemli olduğunu belirterek sanatçılara teşekkür etti. 31 Ekim tarihinde açılışı gerçekleştirilen serginin 4 Kasım tarihine kadar sanatseverleri ağırlayacağı belirtildi.



Çınarobaspor hükmen galip: 0-3

Akhisar'daki zincirleme kazada ölü sayısı 2'ye yükseldi

Saruhanlı'da trafik kazası: 2 'si çocuk 4 kişi yaralı

Saruhanlı'da feci ölüm...

Akhisar'da zincirleme kaza: 1 ölü, 8 yaralı

Saruhanlı'da vefat...

Manisa FK - Adana Demirspor maçının ardından

Trendyol 1. Lig: Manisa FK: 5 – Adana Demirspor: 0

Turgutlu’daki Kış Konseri’nde Salon Doldu Taştı, Başkanlar Yere Oturdu

Yunusemre'de kan ve kök hücre bağış kampanyası düzenlendi

Saruhanlı'da vefat...

İl Müdürü Yunus Öztürk’ten milli güreşçiye tebrik

Saruhanlı'da vefat...

Manisa’da 112 litre sahte içki ele geçirildi

Saruhanlı Devlet Hastanesinde fizik tedavi hizmeti başladı

5. KEMALPAŞA DAMLACIK DEVE GÜREŞLERİ FESTİVALİ İPTAL EDİLDİ

Saruhanlı'da vefat...

Saruhanlı'da vefat...

Saruhanlı Belediyesi Kurtuluş Mahallesi’nde Sathi Kaplama Çalışmalarını Sürdürüyor

Manisa’nın Gururu Milli Sporcular Vali Özkan’ı Ziyaret Etti

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Sanat 1.11.2022 09:11:00 1256 0
Tarih: 01.11.2022 09:11 Güncelleme: 01.11.2022 09:11
Haberi Sesli Oku