Anahtar Kelimeler: TERÂVİH NAMAZI NASIL KILINIR?

Terâvih namazı, Ramazan ayına mahsûs, yirmi rekâtten ibâret bir sünnet-i müekkededir. Terâvih namazını Peygamber Efendimiz (sallallâhü aleyhi ve sellem) kılmışlar ve dört halîfesi de bu namaza devam etmişlerdir. Terâvihin cemâatle kılınması da sünnet-i kifâyedir. Mescidlerde terâvih namazı cemâatle kılındığı hâlde, bir özrü olmaksızın cemâati terk edip evinde kılan kimse, fazîleti terk etmiş olur. Bu kimse evinde cemâatle kılsa cemâat sevâbını alsa da mesciddeki cemâatin fazîletine eremez.
Terâvih namazını, her iki rekâtte bir selâm vererek on selâm ile bitirmek daha fazîletlidir. Dört rekâtte bir selâm verilerek de edâ edilebilir. (Cemâatte Şâfiî mezhebinden olan varsa iki rekâtte bir selam verilerek kılınmalıdır.)
Terâvih namazı, iki rekâtte bir selâm verilince akşam namazının iki rekât sünneti gibi kılınır. Dört rekâtte bir selâm verilerek kılınacak olursa yatsı namazının dört rekât sünneti gibi kılınır.
Cemâatle kılındığı takdirde, cemâat hem terâvihe hem de imâma uymaya niyet eder, imam da âşikâre kırâat eder (sesli okur). Terâvih namazında sesi güzel ve hızlı okuyan değil, düzgün okuyan imam tercih edilmelidir.
Bir kimse, imamın yatsı namazını kıldırıp terâvihe başladığı sırada mescide gelse, önce yatsı namazını kılar, sonra terâvih için imama uyar. Cemâatle terâvihi kıldıktan sonra noksan rekâtleri tamamlar. Sonra da vitir namazını kendi başına kılar. Evlâ olan budur. Bununla beraber vitir namazını imam ile beraber kıldıktan sonra terâvihi tamamlaması da câizdir.
Terâvih namazını imam ile kılmayan kimse, vitir namazını imam ile kılabilir.
Hem imâm hem de cemâat, yatsı namazını cemâatle kılmamışsa yalnız terâvih namazını cemâatle kılamazlar. Çünkü terâvihin cemâatı, farzın cemâatına tâbîdir.
Terâvih, orucun değil vaktin (Ramazân-ı şerîf ayının) sünnetidir. Mâzeretinden dolayı oruç tutamayanlar da terâvih namazını kılmalıdırlar.



Saruhanlı'da vefat...

Saruhanlı'da vefat...

Hasta Memnuniyeti En Büyük Motivasyon Kaynağı

Saruhanlı Devlet Hastanesi’ne Yeni Dahiliye Uzmanı: Uzm. Dr. Okan Özak Göreve Başladı

17 yaşındaki lise öğrencisi motosiklet kazasında hayatını kaybetti

Uzm. Dr. Seher İdil Hastanemizde Göreve Başladı

Manisa'da Tartışma Cinayetle Bitti! Şüpheli Kaçarken Yakalandı

Miniklerden Doğaya Anlamlı Dokunuş: “Toprağın Diriliş Hikâyesi” Hayat Buluyor

Marmara Gölü yıllar sonra yeniden göçmen kuşları ağırlıyor

Saruhanlı Belediyesi’nden Annelere Anlamlı Destek

Paşaköy’de Av Köpekleri Yarışması Coşkusu

Saruhanlı’nın Gururu: Uşak Yarı Finallerinden Büyük Başarı!

Saruhanlı'da vefat...

Saruhanlı’da Vefat…

SARUHANLI’NIN ALTIN ÇOCUKLARI FİNALLERDE!

Saruhanlı'da vefat...

Saruhanlı'da Gece Yarısı Nefes Kesen Kurtarma: İş Makinesiyle Hayata Tutundular

Elektrik akımına kapılan işçi öldü

SARUHANLI’DA CHP’Lİ İSİMLER SAHAYA ERKEN İNDİ: TEMASLAR YOĞUNLAŞTI

Manisa'da yeni uzman hekim göreve başladı!

Saruhanlı Halk Eğitim’den Orman Yangınları Müdahale Ekiplerine İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimi

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Ramazan ve Oruç 25.04.2020 16:46:00 0
Tarih: 25.04.2020 16:46 Güncelleme: 25.04.2020 16:46
Haberi Sesli Oku

Ramazan ve Oruç

Ramazan ve Oruç Haberleri