SARUHANLI - Son dönemde yatırımcıların ilgi odağı haline gelen ve birçok fabrika inşaatının sürdüğü Bağyurdu Organize Sanayi Bölgesi’nde (BAYOSB) sanayi kuruluşlarına eğitim çalışmaları da devam ediyor. İzmir Model Fabrika’nın OSB bünyesinde ilk tanıtımının gerçekleştirildiği son toplantıda sanayicilere yalın üretim teknikleri, dijitalleşme ve Endüstri 4.0 ile ilgili bilgi verildi.

Toplantıda konuşan BAYOSB Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Telseren, hızlı bir değişim sürecinde olduklarını belirterek, bu değişime ayak uyduranların ayakta kalabileceklerini söyledi. Bu nedenle sanayicilerin kendilerini sürekli yenilemesi gerektiğini, yeni üretim teknikleri konusundaki her bilgiyi bünyelerine katmalarının şart olduğunu belirten Telseren, “Sanayide dijital çağı kaçırmayalım” uyarısında bulundu. 

“Dijital dönüşümü gerçekleştirelim”
Her alanda olduğu gibi sanayide de baş döndürücü bir gelişim içinde olduklarının altını çizen Telseren, “Bizim sanayimiz zaten çok dinamik. Gelişimlere hızlı ayak uyduruyor. Ancak artık gelişim çok hızlı bu nedenle bu konularda mutlaka profesyonel destek ve yeni kuşağı da işin içine daha çok katmak gerekiyor. Endüstri 4.0 diyoruz ama bugün artık onu da aşan bir gelişme var. Dijitalleşme artık hayatımızın tam içinde. Paralar bile dijitalleşti. O nedenle sanayiciler olarak bizler dijital dönüşümümüzü gerçekleştirerek, katma değeri yüksek üretimlerin peşinde olmalıyız. Dünya ekonomilerinde ancak bunları yaparak ilk sıralarda yerimizi alabiliriz” diye konuştu.

Toplantıda İzmir Model Fabrika Direktörü Osman Gürsen Arslan, İzmir Model fabrika çalışmaları hakkında sanayicileri bilgilendirdi. Arslan, BAYOSB’de bulunan ilgili firma yöneticileri ve üyelerinden oluşan 19 katılımcıya model fabrika farkındalık eğitimi verdi.

KOSGEB destekli özel eğitimler 

Model Fabrika’nın Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Ege Bölgesi Sanayi Odası, İzmir Ticaret Odası, İzmir Ekonomi Üniversitesi ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) iş birliği çerçevesinde kurulduğuna işaret eden Arslan, şunları söyledi: “Ege Bölgesi’nde başta imalat ve hizmet sektöründe faaliyet gösteren firmalar olmak üzere, KOBİ’lerin

Yalın Teknikler & Dijital Dönüşüm ile insan, makina/ekipman, hammadde, malzeme, zaman ve enerji kaynaklarını en verimli şekilde kullanmalarını ve rekabet güçlerini arttırmalarını hedefliyoruz. Yalın üretim teknikleri, dijitalleşme ve Endüstri 4.0 ile tanışma eğitimleri veriliyor. Ayrıca teorik & uygulamalı eğitimler ile Model fabrikada öğrenilen tekniklerin müşterilerin işletmelerine taşınması ve israfların yok edilerek verimliliğin arttırılması yolunda net çıktılara ulaşılması konularında hizmet sunuyoruz. Bu hizmetleri KOBİ’ler KOSGEB’den alacakları önemli desteklerle de hayata geçirebiliyorlar” dedi. 



Paşaköy’de Anlamlı Turnuva: Osman Bilgi’nin Adı Sahada Yaşatılıyor

Saruhanlı’da Deve Güreşleri Festivali Yoğun İlgi Gördü

Saruhanlı'da vefat...

Özgür Özel, Yunusemre’de Toplu Açılış Törenine Katılacak

SALİHLİ YAĞIŞ FELAKETİ YAŞADI

Hacırahmanlıspor Erteleme Maçında Gol Yağdırdı: 7-1

Saruhanlı’da Vefat…

PAŞAKÖY SPOR KULÜBÜ’NDEN KAYMAKAM ACAR’A ZİYARET

Saruhanlı’da Gece Yarısı Yangın Paniği: Belediye ve İtfaiye Ekiplerinin Hızlı Müdahalesi Felaketi Önledi

Saruhanlı’da Vefat…

Saruhanbey Doğa Sporları Kulübü’nden Çırpıcı Dede Dağı Zirve Faaliyeti

Saruhanlı’da 21–26 Mart Orman Haftası Etkinlikleri Düzenlendi

Çullugörece Mahallesi’nde Üreticiye Büyük Destek: Tarımsal Sulama Sondajı Tamamlandı

Özel Sporculardan Büyük Gurur: Neval Yaralı Ortaokulu Öğrencilerinden Manisa Genelinde Önemli Başarılar

BAHADIR’DA YANAN ORMAN TEKRAR YEŞERTİLİYOR

Manisa Büyükşehir’den İletişim Engelini Kaldıran Yeni Hizmet

Saruhanlı’da Öğrenciler Doğayı Tanıyor, Geleceği Koruyor

Saruhanlı’da Nevruz Coşkusu: İshakçelebi’de Renkli Kutlama Programı

Saruhanlı'da vefat...

NURİYE MAHALLESİ’NDE ASKER COŞKUSU: GENÇLER VATANİ GÖREVİNE UĞURLANDI

Saruhanlı Deve Güreşine Hazırlanıyor

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Ekonomi 21.06.2021 04:46:00 0
Tarih: 21.06.2021 04:46 Güncelleme: 21.06.2021 04:46
Haberi Sesli Oku