MANİSA - Yuntdağı bölgesindeki Türkmen Mahallesi´nde yaşayan vatandaşlar telefonla görüşebilmek için yüksek noktalara çıkmak zorunda kalıyor. Ağaç ve çatı gibi yüksek noktalara çıkmak zorunda kalan vatandaşlar şebekenin çekmesini bekliyor.
Yunusemre ilçesine bağlı kırsal mahallelerden biri olan, merkeze 33 kilometre uzaklıktaki 160 nüfuslu Türkmen Mahallesi´nde yaşayan vatandaşlar telefonla görüşme yapamamaktan şikayetçi. Hiçbir GSM operatörü şebekesinin çekmediği mahallede telefonla görüşmek isteyenler bir ağaca ya da mahallenin dışındaki bir tepede bulunan eski su deposunun çatısına çıkarak şebekenin çekmesini bekliyor. Yıllardır telefon sıkıntısı yaşadıklarını ve defalarca ilgili kurumlara müracaatta bulunduklarını kaydeden mahalle sakinleri, sorunlarının bir an önce giderilmesini beklediklerini söyledi.

Ağaç üstünde yakınlarına ulaşmaya çalıştı
Telefonla konuşabilmek için yüksek yerlere çıkmak zorunda kaldıklarını kaydeden 77 yaşındaki Ahmet Şahin cami bahçesindeki bir ağaca çıkarak yakınlarıyla konuşmaya çalışırken, konuşmasını hattın sık sık kesilmesinden dolayı tamamlayamadı. Yıllardır bu sorunu yaşadıklarını kaydeden Şahin, mahallenin sonundaki yüksek bir tepeye çıkarak konuşmaya çalıştıklarını belirterek, ?Yeni telefonlar çıktı yine çekmiyor. Ev telefonum vardı onu da kapattım. Çok yere başvurduk kimse ilgilenmiyor. Ev telefonlarına da bakmaya gelen yok. Başka çaremiz kalmadı biz de kapattık? diye konuştu.
Telefonla hiçbir yere ulaşamadıklarını kaydeden mahalle sakinlerinden Meryem Arslan, ?Fakirlikten dolayı benim telefonum yok. İhtiyaç olduğunda konu komşuya söylüyorum onlar tepeye çıkarak arama yapıyorlar. Bir de köyün girişinde çekiyor buralarda telefon çekmiyor? dedi.
Yetkililere yaptıkları müracaatlar sonucunda mahalle nüfusunun az olmasının bahane olarak gösterildiğini anlatan mahalle sakinlerinden Osman Selçuk ise ?Türkmen Mahallesi´nde oturuyoruz. Telefonlarımız burada çekmiyor. Telefonla konuşmak için belirli noktalara çıkıyoruz. Ancak o şekilde arayıp konuşabiliyoruz. Köyün olduğu yerde telefonlarımız çekmiyor. Köyün başında bir tepecik var konuşmak için oraya çıkıyoruz. Köyün geneli çekmiyor. Biz de bu ülkenin vatandaşıyız. Herkesin sahip olduğu haklara biz de sahip olmak istiyoruz? şeklinde konuştu.
Daha iyi konuşabilmek umuduyla 2 bin TL´lik bir telefon bile aldığını kaydeden 28 yaşındaki Hüseyin Tarhan da şunları söyledi:
?Köyde telefonlar hiç çekmiyor. Bu tepeye çıkmak zorunda kalıyoruz. İnternet zaten sıkıntı. Bu noktada telefon çekmesine rağmen internette büyük sıkıntılar oluyor. Yetkililerden bu soruna kesin bir çözüm bulmalarını istiyoruz. Daha önce başvuruda bulunuldu ama bir sonuç alınamadı. Artık bu sorunun kökten çözülmesini istiyoruz. Şu anda mahallenin baya bir dışarısındayız ve yüksek bir yere çıkmamız gerekiyor. Acil durumlarda bu tepeye çıkmamız gerekiyor, mahallede konuşmak sıkıntı oluyor. 2 bin lira civarında bir telefon da almıştım ama mahallede çekmediği için buraya çıkmamız gerekiyor. Diğer vatandaşlarla eşit haklara sahip olduğumuza inanıyoruz o yüzden yetkililerden gereken önemin gösterilmesini istiyoruz.?



Saruhanlı'da Vefat...

Saruhanlı Belediyesi’nden Mahallelere Modern Giriş Tagı

Saruhanlı’da obruklar oluşmaya başladı!

Saruhanlı'da tohum icmalleri askıya çıktı

Saruhanlı'da Vefat...

Saruhanlı’da kadınlar, Çağan Ata İçin Tek Yürek Oldu

Gündüz Bakım Evi ve Çocuk Kulübü’nde Çalışmalar Tam Gaz Devam Ediyor

Tütün tarlasına çekilen seyyar elektrik kablosu yangına neden oldu

Düğüne gelen her davetliye bir fidan hediye edildi

Vestel, Manisa BBSK Kadın Voleybol Takımı ile güçlerini birleştirdi

Manisalı Milli Judocu Sura Nil Karasu Avrupa ikincisi oldu

Tarlaya uçan otomobilin sürücüsü hayatını kaybetti

Saruhanlı Belediyesi’nden Şatırlar Mahallesi’ne Kapalı Düğün Salonu

-Akhisarlı bisikletçiler Türkiye Şampiyonasında göz doldurdu

Saruhanlı'da Vefat...

Feci kazada karı-koca vefat etti

Saruhanlı’da obruklar oluşmaya başladı!

Saruhanlı’da kadınlar, Çağan Ata İçin Tek Yürek Oldu

Bisikletçiler orman yangınlarına dikkat çekmek için pedalladı

Lambayı boşa yakana okkalı tarife. Elektrikte büyük kazık

Kaddafi'nin eski danışmanı Bodrum'da isyan etti: "İskelemi yıktılar, personelimi darp ettiler"

Merhum Başkan Ferdi Zeyrek vefatının 52. gününde dualarla anıldı

Soma'da gençlerin isteği yerine geldi

Ormanlara giriş yasağını delenlere ağır yaptırım

Kalp krizi geçirip hayatını kaybeden polis memuru için tören düzenlendi

Sarıgöl'de orman yangınlarına karşı tedbirler devam ediyor

Orman yangınında yaralanan Kader Dereli'nin tedavisi yoğun bakımda sürüyor

Müdür Öztürk dualarla görevine veda etti

Denizlili orman şehitleri son yolculuklarına uğurlandı

Kaymakam Güldoğan, Salihli basınını unutmadı

Başkan Balaban'ın acı günü

Üç günlük damat kumar borcu yüzünden takılarla birlikte kayboldu

Hayrunnisa Gül'ün çantası, İngiltere kralıyla sohbeti gölgede bıraktı

Bakan Memişoğlu açıkladı: 10 milyon kişinin ölçümü yapıldı, yüzde 70'i fazla kilolu

Elektrik akımına kapılan 2 kişinin ölümüne ilişkin davada sanık sayısı arttı

Saruhanlı'da 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Gündem 6.11.2017 12:35:52 729 0

Tarih: 06.11.2017 12:35 Güncelleme: 06.11.2017 12:35
Haberi Sesli Oku
5.08.2025 17:41:00