SARUHANLI- Saruhanlı'da  son günlerde kamuda çalışan üst düzey yöneticilerin ünvanları kullanılarak telefonla dolandırıcılığı yapılmaya çalışılması ve iki vatandaşın dolandırılması üzerine Saruhanlı İlçe Emniyet Müdürü Hikmet Moray, vatandaşa bu konuda daha dikkatli olması gerektiğini söyledi.                         

Emniyet Müdürü Moray, açıklamasında şu ifadelere yer verdi; Son yıllarda ülkemizde cep telefonu kullanımının yaygınlaşmasıyla birlikte dolandırıcılar, vatandaşlarımızı cep telefonları ile arayarak, kendilerini polis veya savcı olarak tanıtıp, vatandaşlarımızdan terör örgütü ile bağlantılı olduklarını iddia edip korkutarak para talep etmekte veya farklı firmaların özendirme amaçlı yaptığı kampanyaları konu alan ödüller kazanıldığı şeklinde kontör ya da para talebinde bulunmakta olduğu şikâyetleri almaktayız. Söz konusu dolandırıcılar geçtiğimiz hafta içerisinde İlçemizde bu yöntemi kullanarak birçok vatandaşımızı dolandırma teşebbüsünde bulunmuş, vatandaşlarımız bu şahıslara itibar etmeyip dolandırılmamıştır. Ancak bir vatandaşımız bu şahıslara aldanarak kendisini Savcı diye tanıtan şahsın oyununa gelmiş ve dolandırılmıştır. Vatandaşlarımızın bu tür konulardan mağdur olmaması için gerekli hassasiyeti göstererek şüphelendikleri şahısları telefonda oyalayarak İlçe Emniyet Müdürlüğümüze bilgi verirlerse, bu tip insanlardan hem kendileri zarar görmez hem de bu şahısların yakalanması konusunda Emniyet birimlerine yardımcı olmuş olurlar.”  

-Polis Kontör, İstemez-

Moray açıklamasını şöyle devam etti; Saruhanlı İlçe Emniyet Müdrülüğümüz diğer suçlarda olduğu gibi telefonla dolandırıcılık olaylarına karşı da vatandaşlarımızı bilgilendirmeye devam etmektedir. Bu kapsamda, EGM tarafından cep telefonlarına belli aralıklarla Sizi arayarak kendilerini kamu görevlisi olarak tanıtan ve çeşitli bahanelerle kontör göndermenizi isteyen kişilere itibar etmeyiniz. Hiçbir Polis, Savcı ve Kamu Görevlisi sizi arayarak para veya kontör talep etmez. Bu amaçla arandığınızda derhal telefonu kapatıp 155'i arayın. Emniyet Teşkilatımız tarafından siz vatandaşlarımıza www.asayis.pol.tr” şeklindeki bilgilendirme ve uyarı mesajları gönderilmektedir.” 



“Kuraklıktan zarar gören çiftçilerimiz yardım kapsamına alınmalıdır”

Türkiye güne akaryakıt zammıyla başladı. 6 gün sonra neler olacak neler

Fenalaşan arkadaşına müdahale etti, ikisi de kalp krizinden öldü

Manisa'daki yabancı nüfus azalmaya devam ediyor

Manisa TSO Meclis Salonuna Mimar Ferdi Zeyrek’in adı verildi

Zeki Bilgin’den “Hurda Davası”na ilişkin açıklama: "Yargılanmışım, ceza almışım gibi gösteriliyor"

Bebeklerine merhum Başkan Ferdi Zeyrek'in ismini verdiler

Sıcak çarpmasından basit önlemlerle korunmak mümkün

Ferdi Zeyrek’in kızı Nehir, TYT’ye CHP Lideri Özgür Özel ve annesiyle geldi

Alaşehir Belediyesi'nden merhum Ferdi Zeyrek için pilav hayrı

Besim Dutlulu'nun ilk ziyareti Ferdi Zeyrek'in mezarı oldu

Başkan Zeyrek'in ölümüyle sonuçlanan olayda 3 şüpheli tutuklandı

Manisa Belediyesi Yeni Akit ve Zekeriya Say için harekete geçti!

Bir Lokma Bin Dua: Ferdi Başkanımızın Aziz Hatırasına

Merhum Başkan Zeyrek anısına hayır yapıldı

Başkan Zeyrek’i kurtarmak için zamanla yarışıldı

SARUHANLI’DA JANDARMA TEŞKİLATININ 186. KURULUŞ YILDÖNÜMÜ KUTLAMALARI

Havuzlarla ilgili korkutan gerçek

CHP Genel Başkanı Özel, Başkan Zeyrek için düzenlenen mevlide katıldı

Nehir Zeyrek’ten Tepki: ‘O adamı nasıl serbest bırakabiliyorsunuz?’

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Güncel 28.05.2015 15:40:25 1223 0

Tarih: 28.05.2015 15:40
Haberi Sesli Oku
28.06.2025 17:34:00