SARUHANLI - Teknosa, Sabancı Vakfı ve Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu (TKDF) iş birliğiyle şiddet gören ve teknolojiye erişimi kısıtlı kadınlar için toplumsal dayanışma hareketi başlatıyor.

Teknosa'dan yapılan açıklamaya göre, 'Kadın için Teknoloji, Hepimiz için Dayanışma' mottosuyla yola çıkılan proje kapsamında, bağışçılar, kullanmadıkları akıllı telefonlarını Teknosa mağazalarından ya da Teknosa Çağrı Merkezi'ni arayarak evlerinden teslim edebilecek.

Teknosa'nın iş ortakları tarafından bakımları yapılarak çalışır hale getirilecek akıllı telefonlar, Sabancı Vakfı desteği ve TKDF aracılığıyla şiddet mağduru kadınlara ulaştırılacak.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Teknosa Genel Müdürü Bülent Gürcan, kadınların ihtiyaç duydukları teknolojiye erişmesinin çok önemli olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

'Dijitalleşmenin toplumsal cinsiyet eşitliği için önemli bir dönüm noktası olduğunu 14 yıl önce öngörerek 'Kadın için Teknoloji' projesini hayata geçirdik. Bugüne kadar Türkiye çapında 20 binden fazla kadının dijital okur-yazar olmasını sağladık. Şimdi de Sabancı Vakfı ve TKDF ile birlikte başlattığımız akıllı telefon bağış kampanyası ile toplumda şiddet gören kadınların seslerini duyurmalarına katkı sağlamak, bu konuda bir dayanışma hareketi başlatmak istiyoruz.

Toplumsal cinsiyet eşitliğini sağlamak için hem şirketler hem de bireyler olarak bizlere çok büyük görevler düşüyor. Halkımızdan, duyarlı müşterilerimizden kampanyamıza destek bekliyoruz.'

- 'Tüm bireylerin haklardan eşit yararlandığı bir toplum için çalışmayı sürdürüyoruz'

Sabancı Vakfı Genel Müdürü Nevgül Bilsel Safkan, kadınların teknoloji ile seslerini duyurmalarına destek vermenin öneminin altını çizerek, Sabancı Vakfı olarak 47 yıldır kadınların ve kız çocuklarının eğitime, istihdama ve toplumsal yaşama katılımı gibi her alanda haklarına erişebilmeleri için çalıştıklarını aktardı.

Salgının kadınlar ve kız çocukları üzerindeki olumsuz etkilerini ilk günden bu yana yakından takip ettiklerini bildiren Safkan, şu değerlendirmelerde bulundu:

'Özellikle bu dönemde belirginleşen aile içi şiddet oranlarındaki artışı kaygıyla gözlemliyoruz. Bu alanlardaki ihtiyaçları ve çözüm önerilerini konuşabilmek üzere Haziran ayında Vakfımızın Mütevelli Heyeti Başkanı Güler Sabancı'nın da katılımıyla kadın hakları alanında çalışan sivil toplum örgütleriyle bir toplantı gerçekleştirdik. Bu toplantının ardından aldığımız önemli aksiyonlardan biri de Teknosa ve TKDF'yi bir araya getirmek ve bu kampanyayı tasarlamak oldu. Uzun yıllar içinde kazanılmış hakların risk altında olduğu bu dönemde, sivil toplum ve özel sektör arasında köprüler kurmayı ve tüm bireylerin haklardan eşit yararlandığı bir toplum için çalışmayı sürdürüyoruz.'

TKDF Başkanı Canan Güllü ise, kadınlara erkek şiddetinin insan hakkı ihlali olduğunu belirterek, bu konuda yasal mevzuatların uygulanması adına kamu, belediyeler, STK ve özel sektör el ele mücadele edilmesi gerektiğini kaydetti.

Mücadele etmenin kazandıracağını aktaran Güllü, 'Bugün bu mücadeleye katkı sunacak önemli bir projenin ilk adımlarını heyecanla atıyoruz. Proje kapsamında bağışlanan ve Teknosa tarafından bakımları yapılacak telefonları, TKDF olarak Aile içi Şiddet Acil Yardım Hattı Aplikasyonu'nu yükleyerek, sığınma evinde ikamet eden veya ev içi ya da cinsiyet temelli şiddet mağduru kadınlara ulaştıracağız.' ifadelerini kullandı.

- Toplanan telefonlara TKDF Aile içi Şiddet Acil Yardım Hattı Aplikasyonu yüklenecek

Açıklamada projenin işleyişine ilişkin bilgi verildi.

Buna göre, bağışçılar tarafından Teknosa mağazalarına getirilecek veya Teknosa Çağrı Merkezi aranarak adresten alınması sağlanacak ikinci el akıllı telefonlar, bağış taahhüdüyle alınacak ve bakımları yapıldıktan sonra ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmak üzere TKDF'ye teslim edilecek.

Federasyon, bedelsiz telefon talebi için halihazırda bir sığınma evinde ikamet eden veya ev içi ya da cinsiyet temelli şiddet mağduru kadınların başvurularını değerlendirerek, bakımı yapılan kullanıma hazır telefonların ihtiyaç sahibi kadınlara ulaşmasını sağlayacak.

Sabancı Vakfı ise bağışlanan telefonların ilgili kişilere dağıtımında TKDF'ye destek verecek.

Aynı zamanda toplanan telefonlara TKDF Aile içi Şiddet Acil Yardım Hattı Aplikasyonu yüklenecek ve bu sayede kadınlar şiddet anında veya şiddet riski altındayken tek tuş ile yardım isteyebilecekler.



Usulsüz rapor iddiası ile eski başhekim gözaltına alındı

Mahallenin kabusu olan avukat 40 araca zarar verdi

Uyuşturucu operasyonu

5 gündür kayıp olarak aranan 15 yaşındaki Berk, ölü bulundu

Saruhanlı Belediyesi’nden Engelli Vatandaşlara Akülü Tekerlekli Sandalye Desteği

SARUHANLI’DA VEFAT…

MANİSA KÖPRÜBAŞI’NDA DOĞALGAZ İÇİN İLK KAZMA VURULDU

Eski arkadaşların alkolü mekandaki kavgası cinayetle sonuçlandı: 1 ölü

Evin bahçesinde ölü halde bulundu

Traktöre çarpmamak için manevra yaptı, devrilen kamyonette yaralandı

Genç kızın hayatını kaybettiği evde siyanür tespit edildi

Silahlı kavgada 1 kişi yaralandı

Kanalizasyonda cenin bulundu

Devrilen traktörün altında kalan kadın yaralandı

Manisa Muaythai Takımı madalyalara ambargo koydu

BYD'ye tahsis edilen fabrika sahasında yeller esiyor

Geleceğin tapu teknikerlerine Kaymakam Dalak’tan mesleki rehberlik

Saruhanlı Devlet Hastanesinde Salı günü görev yapacak doktorlar

Büyükşehir, Saruhanlı’da Temiz Çevre için Görev Başında… İşletmeye Cezai işlem uygulandı

Genç sporcu evinde ölü bulundu

Park halindeki otomobilin üzerine ağaç devrildi

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Medya 20.02.2021 09:13:00 5977 0
Tarih: 20.02.2021 09:13 Güncelleme: 20.02.2021 09:13
Haberi Sesli Oku