SARUHANLI - 2020-2021 Eğitim Öğretim Yılının ilk yarısı sona ermesine sayılı günler kala uzmanlar da öğrencilerin sömestre tatilinde nasıl zaman geçirmesi konusunda velilere ve öğrencilere uyarılarda bulundu.

“Çocuklarınızı kıyaslamayın”

Uzman Psikolojik Danışman Esma Tetik, “Öncelikle çocukların karneleri nasıl olursa olsun çocukların devamlılık sağladıkları ve çaba gösterdikleri alanlara vurgu yapılması önemlidir. Çocuğunuzun karnesini başka öğrencilerin karneleri ile kıyaslamayın. Kıyaslamak; çocuğunuzda kaygı, yetersizlik, özgüven eksikliği ve hatta değersizlik duygusuna yol açabilir. Güler yüzlü ve şefkatli olun. Çocuğunuzun en büyük ihtiyacının sizin güler yüzünüz ve ona şefkatli yaklaşmanızdır. Onu sevdiğinizi dile getirin, hissettirin” dedi.

Velilere uzmanlardan tiyolar

Çocukların hem dinlenmeleri hem eğlenmeleri hem de okula döneminde zaman bulamadıkları etkinlikleri gerçekleştirmeleri için bu tatilin sürecinde fırsat yaratılması gerektiğini düşünen Tetik, “Hoşlandığı etkinliklerden başlayın. Başarısı takdir edilerek sonra diğer etkinliklere geçebilirsiniz. Planlı ve kaliteli zaman geçirmeye özen gösterin. Uyku, yemek, oyun, ödev ve dinlenme saatlerini çocuğunuzla birlikte belirleyin. Kitap okuma rutinleri oluşturun. Tatilde kitap okuma alışkanlığı kazanmak için önemli bir fırsattır. Teknolojik aletlere mutlaka sınır koyun. Çevrimiçi oyunlar, sosyal medya ve görüntülü sohbet programları güvenli bir şekilde ve takip edilerek kullanılmalıdır. Hareketli etkinlikleri unutmayın. Saklambaç, yastık savaşı, güreş yapmak vb. hareketli oyunlar çocukları eğlendirirken biriken yoğun duygularını hareketle dışarı atabilmelerine yardımcı olur Haftada birkaç gün mutlaka dışarı çıkın. Dışarıda gözlem yapmak; doğa olaylarını, havayı ve çevreyi gözlemlemek çocuğunuzun çevresel zekâsının gelişimini de destekler” diye konuştu.

“Tekrar uyum sağlaması kolay olmayabilir”

15 Şubatta okulların açılma ihtimalini de değerlendiren Esma Tetik, “ Pek çok öğrenci okula dönüşü memnuniyetle ve heyecanla karşılayacak olsa da, bazı öğrenciler endişe veya korku yaşayabilir. Bu zorlanma durumunda referansları çevrelerindeki yetişkinlerdir. Kendi kaygı ve korkularımızın farkında olduğumuzdan ve bunları sağlıklı yönettiğimizden emin olmalıyız. Siz ne kadar rahat ve güvende hissederseniz çocuklar o kadar rahat olabilecekler. Çocukların eski düzene tekrar uyum sağlaması kolay olmayabilir. Bu konuda çocuklarınızı anlayışla karşılayın. Çocuğunuzu endişelendiren şeyin ne olduğu ile ilgili konuşmak ve endişeli hissetmenin doğal olduğunu bilmesini sağlamak onu rahatlatacaktır. Okuldayken arkadaşlarından ve öğretmenlerinden fiziksel olarak uzak durmak çocuklara zor olabilir. Daha farklı bağ ve iletişim kurma yolları hakkında düşünmeye teşvik edebilirsiniz. Sağlıklarını korumak için okuldaki güvenlik önlemlerini anlatarak çocukların şüphelerini giderin. Çocuğunuzun okulu kademeli olarak açılmaya başlarsa, çocuğunuzu arkadaşlarından ayrılacağı fikri endişelendirebilir. Bu sürecin bir uyum süreci olduğu, kademeli olarak devam edeceğini belirtin. Okullar güvenli olduğunda herkes için tekrar açılacağını söyleyerek çocuğunuzu rahatlatabilirsiniz” dedi.



Saruhanlı'da Vefat...

Saruhanlı’da kadınlar, Çağan Ata İçin Tek Yürek Oldu

Gündüz Bakım Evi ve Çocuk Kulübü’nde Çalışmalar Tam Gaz Devam Ediyor

Tütün tarlasına çekilen seyyar elektrik kablosu yangına neden oldu

Düğün değil adeta sınav

Düğüne gelen her davetliye bir fidan hediye edildi

Vestel, Manisa BBSK Kadın Voleybol Takımı ile güçlerini birleştirdi

Manisalı Milli Judocu Sura Nil Karasu Avrupa ikincisi oldu

Manisalı Milli Judocu Sura Nil Karasu Avrupa ikincisi oldu

Tarlaya uçan otomobilin sürücüsü hayatını kaybetti

Saruhanlı Belediyesi’nden Şatırlar Mahallesi’ne Kapalı Düğün Salonu

-Akhisarlı bisikletçiler Türkiye Şampiyonasında göz doldurdu

Saruhanlı'da Vefat...

Feci kazada karı-koca vefat etti

Manisalı çiftin piknik keyfi faciayla bitti

Saruhanlı'da Vefat...

Saruhanlı’da kadınlar, Çağan Ata İçin Tek Yürek Oldu

Bisikletçiler orman yangınlarına dikkat çekmek için pedalladı

Lambayı boşa yakana okkalı tarife. Elektrikte büyük kazık

Kaddafi'nin eski danışmanı Bodrum'da isyan etti: "İskelemi yıktılar, personelimi darp ettiler"

Merhum Başkan Ferdi Zeyrek vefatının 52. gününde dualarla anıldı

Soma'da gençlerin isteği yerine geldi

Ormanlara giriş yasağını delenlere ağır yaptırım

Kalp krizi geçirip hayatını kaybeden polis memuru için tören düzenlendi

Sarıgöl'de orman yangınlarına karşı tedbirler devam ediyor

Orman yangınında yaralanan Kader Dereli'nin tedavisi yoğun bakımda sürüyor

Müdür Öztürk dualarla görevine veda etti

Denizlili orman şehitleri son yolculuklarına uğurlandı

Kaymakam Güldoğan, Salihli basınını unutmadı

Başkan Balaban'ın acı günü

Üç günlük damat kumar borcu yüzünden takılarla birlikte kayboldu

Hayrunnisa Gül'ün çantası, İngiltere kralıyla sohbeti gölgede bıraktı

Bakan Memişoğlu açıkladı: 10 milyon kişinin ölçümü yapıldı, yüzde 70'i fazla kilolu

Elektrik akımına kapılan 2 kişinin ölümüne ilişkin davada sanık sayısı arttı

Saruhanlı'da 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü

Kula’da 15 Temmuz Şehitleri dualarla anıldı

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Eğitim 21.01.2021 08:49:00 1926 0

Tarih: 21.01.2021 08:49 Güncelleme: 21.01.2021 08:49
Haberi Sesli Oku
5.08.2025 17:41:00