Teknofest’te Dokuz Eylül rüzgarı esecek
Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ), Türkiye'nin ilk ve tek havacılık, uzay ve teknoloji festivali Teknofest’in Ankara etabına, birçok önemli çalışmayla çıkarma yapmaya hazırlanıyor. 30 Ağustos-3 Eylül tarihleri arasında Ankara’da düzenlenecek olan havacılık, uzay ve teknoloji festivali Teknofest-23’ün ülkemizin teknoloji kabiliyetini geliştirecek ve dünyanın geleceğini şekillendirecek sonuçlar oluşturacağını belirten DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, “Küresel hedeflerimiz çerçevesinde bizleri hedeflerimize ulaştıracak ve insanlığa katkı sağlayacak olan buluşları değerli bilim insanlarımızla Teknofest’te sergileyeceğiz” dedi.
Türkiye'nin ilk ve tek havacılık, uzay ve teknoloji festivali Teknofest-23, 30 Ağustos-3 Eylül tarihleri arasında Ankara’da başlıyor. Dokuz Eylül Üniversitesi, Türkiye'de milli ve yerli teknolojinin geliştirilmesi çerçevesinde düzenlenen dünyanın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivalindeki 100 metrekarelik standı ile teknolojik zenginliklerini ve vizyoner projelerini, Türkiye’nin dört bir yanından Ankara’ya gelen katılımcılara sergileyecek. Dünyada ilk 500 üniversite arasına girme hedefiyle çalışmalarını aralıksız sürdüren DEÜ’nün önemli projelere imza attığını ifade eden DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, “Uzay teknolojileri, yapay zeka, biyoteknoloji, inovasyon, çevre ve enerji gibi birçok yarışmanın düzenleneceği Teknofest’ten ülkemizin teknoloji kabiliyetini geliştirecek ve dünyanın geleceğini şekillendirecek sonuçlar ortaya çıkacağına inanıyoruz” dedi. Teknofest’in Ankara etabında yer almaktan mutluluk duyduklarını dile getiren Rektör Hotar, “Milli hedeflerimize ulaşmanın Teknofest gibi organizasyonlar ve burada kurulacak iş birlikleri ile mümkün olduğunun farkındayız. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde, ülkemizin bilim ve teknoloji alanlarındaki politikalarına güç verecek akademik çalışmalara katkımızı sürdüreceğiz” diye konuştu.
DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, sözlerini şöyle sürdürdü: “Milli hedeflerimize ulaşmanın Teknofest gibi organizasyonlar ve burada kurulacak iş birlikleri ile mümkün olduğunun farkındayız. Önümüzdeki dönemde ülkemizin bilim ve teknoloji alanlarındaki politikalarına güç verecek akademik çalışmalara katkımızı sürdüreceğiz. Bunu gerçekleştirirken elbette bir yandan da üniversitemizin alan odaklı sorumluluklarını eksiksiz bir biçimde yerine getireceğiz. Araştırma üniversitemizin, teknolojik zenginlerini sergileme ve vizyoner projelerini anlatma imkanı yakaladığı Teknofest’te; uzay teknolojileri, yapay zeka, biyoteknoloji, inovasyon, çevre ve enerji gibi birçok yarışmada önemli başarılar elde edeceğine inanıyoruz.”



Birlikte yaşadığı kadını öldürüp kuyuya attı

Berber dükkanına silahlı saldırı: 2 ölü

Ortaklık vaadiyle dolandırıldı üstüne darp edilip ölüm tehditleri aldı

Kayalıklardan düşen şahıs hayatını kaybetti

Yangın dumanından etkilenen yaşlı adam hayatını kaybetti

Karısını tüfekle öldürüp intihar etti

Kan donduran olay: 14 yaşındaki çocuk 4 yaşındaki kuzeninin boğazını keserek öldürdü!

Hırsızlar boş daireleri pes dedirten yöntemle belirledi

Sosyal medya tartışması cinayetle bitti

Cinayet: İmam, husumetli komşusu tarafından öldürüldü

Cinayet: Ailesini arayıp 'intihar etti' dedi

Kadın bıçaklanarak öldürüldü

Bekçi cinayetinin zanlısı yakalandı

10 yıllık sır cinayet, milyonluk miras davasıyla ortaya çıktı

Yaylada cansız bedeni bulunan kadının üç arkadaşı gözaltına alındı

Kapıyı geç açınca şüphelendi odaları tek tek aradı! Eşini, arkadaşı ile yakalayınca çılgına döndü

Kan donduran olay! Her şeyi böyle itiraf etti

Servisten indikten sonra okula girmeyen Neşe’den 1,5 aydır haber alınamıyor

Öğretmenden 12 yaşındaki kız öğrenciye taciz iddiası

Doktor ve sağlık çalışanları kendilerini odaya kilitledi, tehdit şüphelisi tutuklandı

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Sanat 26.08.2023 10:38:00 988 0

Tarih: 26.08.2023 10:38

Haberi Sesli Oku