SARUHANLI - Pandemi süreciyle birlikte ürünün, üreticiden son tüketiciye ulaşmasını sağlayan sürecin tamamını kapsayan tedarik zincirinin önemi giderek arttı.
Ege Serbest Bölgesi'nde üretim yaparak faaliyet gösteren ve global çapta anne bebek ürünleri sektörüne öncülük eden, "Türkiye'nin En Etkili Tedarik Zinciri Profesyonelleri" arasına giren Lansinoh Tedarik Zinciri Müdürü Dilşad Gülay Karadağ'da ödül almaya hak kazandı. İzmir ve ülke ekonomisine katma değer sağlarken tedarik zincirinde ülkenin en etkili profesyonelleri arasına girmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirten Karadağ, sektördeki gelişmeleri değerlendirdi. Özellikle tedarik zinciri kavramının son 2 yılda pandemi ve artan talep ile öneminin hissedilebilir derecede sadece ülkemizde değil, tüm dünyada arttığını söyleyen Karadağ ''Bizde dahil olmak üzere tüm firmalar bu süreçte daha sağlam ve çevik bir tedarik zinciri yapısına sahip olabilmek için çalışmalarımızı bu yöne çevirdik. Kentimize ve Türk ekonomisine katkı sağlayacak projeler üretmek için çaba harcadık" diye konuştu.
LANSİNOH Firması Tedarik Zinciri Müdürü Dilşad Gülay Karadağ, Türkiye’nin en etkili tedarik zinciri profesyonelleri arasına girdi.
2021 yılının sonuna geldiğimiz günlerde Türkiye’nin En Etkili Tedarik Zinciri Profesyonelleri ödüllerinin 7.si ile ödül hak eden profesyoneller geçtiğimiz günlerde SCP Clup tarafından belirlendi. Slimstock ve Lojistik Derneği (LODER) ortaklığı ile düzenlenen ödül töreni pandemi dolayısıyla online olarak düzenlendi.Her yıl özenerek belirlenen ve başarılı projeler gerçekleştiren yöneticileri görünür kılmayı hedefleyen“Türkiye’nin En Etkili Tedarik Zinciri Profesyonelleri” arasına giren LANSİNOH Firması Tedarik Zinciri Müdürü Dilşad Gülay Karadağ’da ödül almaya hak kazandı.
LANSİNOH Tedarik Zinciri Müdürü Dilşad Gülay Karadağ; Tedarik Zinciri kavramının son 2 yılda pandemi ve artan talep ile öneminin hissedilebilir derecede sadece ülkemizde değil, tüm dünyada arttığını belirtti.
Dilşad Gülay Karadağ ‘’Bizde dahil olmak üzere tüm şirketler bu süreçte daha sağlam ve çevik bir Tedarik Zinciri yapısına sahip olabilmek için çalışmalarımızı bu yöne çevirdik. Şirketlerimize ve Türk ekonomisine katkı sağlayacak projeler üretmek için çaba harcadık.”dedi.
Kısaca Pandemi sürecinde Tedarik Zincirinden bahseden Dilşad Gülay Karadağ, “Tedarik zinciri, ürünün üreticiden, toptancı, dağıtıcı, perakendeciye ve son olarak da tüketiciye ulaşmasını sağlayan sürecin tamamını kapsamaktadır. Bir ürünün üretim aşamasından, son tüketicinin eline ulaştığı tüm aşamaları kapsar. Maalesef Pandemiyle birlikte kriz kelimesini de gündemimize almak zorunda kaldık. Hayatımıza girdiği andan itibaren kriz yönetimini uygulamaya sokarak hedeflerimizi, işleyişimizi ve düzenimizi değiştirmek zorundaydık. Kriz yönetimi sürecinde krize hazırlıklı olmayı, yönetebilmeyi ve değerlendirmeyi çok iyi bilmek gerekir. Öngörü ve daha önceden hazırlık yaparak pratik yapmak da önemli bir unsur. LANSİNOH olarak bizler, bu kriterlere çok önem vererek ve bunları uygulayarak pandemi sürecini en az hasarla atlatmaya çalıştık ve bu krizi yönetmekte başarılı olduk.“Diyerek konuşmasını devam ettirdi.
Dilşad Gülay Karadağ, zorlu süreçler ve kriz için detaylı açıklama sorulduğunda ise şöyle bir açıklama iletti;
“Pandeminin tedarik zinciri üzerindeki etkilerine bakıldığında Covid-19 sebebiyle özellikle Uzak Doğu menşeili tedarikçilerde hammadde kısıtı ve lojistik maliyetlerinde ivmeli artış konularında ciddi problemler yaşandı. Elbette bu durum şirketlerde hem hammadde kaynaklı duruş riskine hem de maliyet hesaplarında artışa neden oldu. Yaşanan her kriz bir yenisini doğurduğu için şirketlerin riski ağlara yayılan bu kısıtlar yüzünden önümüzdeki yıllarda da devam edecek gibi görünüyor.
Önümüzdeki yıllarda tüm tedarik zinciri yapıları daha çevik bir yapıyla kurgulanmak durumunda kaldı.Çevik derken; hammadde üretimi, malzeme tedariği, tedarikçi risk analizleri, dalgalanan fiyatlara karşı duruş, lojistik süreçlerinde güçlenme, stok tutma alanı genişletme, finansal varlıkları doğru kullanmak ve tedarikçi yönetiminden bahsediyorum. Tüm bu riskleri yönetirken hem personeli hem de şirketi bir adım ileri götürmek için çeşitli dijital düzenlemeler, yapay zeka sistemleri ve otomasyonları da devreye alarak kişiye bağlılık riskini de minimize etmeye özen gösterdik.Tedarik zincirinin satın alma ve lojistik birimlerinde gözle görünür krizlerin yaşanması onları görünür kılmakta ve bizleri zorlamaktadır. Ancak tedarik zincirinin bir diğer gerçeği satış ve planlamadır.
Pandemi ile değişen satışlar ve satış tahminleri de yine tedarik zincirinin güçlenmesi ve şeffaflık politikasıyla inisiyatif alabilmesini gerektirdi. Rafların boş kalmaması ve fazla stok sorununu engellemek için sürekli yeni senaryoları geliştirerek malzeme kıtlığında bile hem duruşsuz, sürekli bir üretim hedeflendi hem de son kullanıcı memnuniyeti sağlanarak marka prestiji korundu .Kısaca son zamanlarda tedarik zincirinin kapısı kahve içmek için hiç çalınmadı, sadece sorunlar ve çözüm bulunması için gelindi diyebiliriz.”
Bu yıl hedeflerini başardıklarını gururla dile getiren Dilşad Gülay Karadağ, 2022 için tüm şirketlere ve tedarik zinciri profesyonellerine başarılar dilediğini iletti.