MANİSA - Daha iyi bir dünya ve topluma fayda için teknolojiyi kullanmak ve sahip oldukları bilgi ve deneyimleri çevreleriyle paylaşmak üzere lise öğrencileri tarafından kurulan Tech4Peace robotik takımı, FIRST Robotik Şampiyonası'nın en büyük ödülü Chairman's Award'u kazanarak, 20-23 Nisan tarihlerinde ABD Houston'da düzenlenecek FRC Dünya Şampiyonası'nda Türkiye'yi temsil etme hakkına sahip oldu. 
2019 yılında lise öğrencileri tarafından kurulan Tech4Peace robotik takımı, dünyada bu alandaki en büyük yarışmalardan biri olan FIRST Robotik Şampiyonası'nın (FRC) 18-20 Mart'ta düzenlenen Bosphorus Regional etabında 4 kıtadan 43 takımla mücadele ederek, robot performansıyla çeyrek finallere çıkmanın yanı sıra son üç yılda gerçekleştirilen takım çalışmalarına verilen ve şampiyonanın en büyük ödülü olan Chairman's Award'u kazandı. Bu başarısıyla Tech4Peace, 20-23 Nisan 2022 tarihlerinde ABD Houston'da düzenlenecek FRC Dünya Şampiyonası'nda Türkiye'yi temsil edecek.
FIRST Robotik Şampiyonası (FRC) nedir?
Gençleri geleceğe hazırlayan topluluk FIRST Foundation tarafından düzenlenen FRC; gençlerin bilim, teknoloji, mühendislik, matematik ve sanat alanlarındaki yetkinliklerinin yanı sıra liderlik ve yönetim yeteneklerini geliştirmelerine destek oluyor. Gençler her yıl yenilenen tema ve görevler için sınırlı kaynak ve zamanla endüstriyel boyutta robotlar üretiyorlar. Takımların aynı zamanda teknoloji ve mühendislik alanlarını tanıtması, yaygınlaştırması, çevrelerine, topluma fayda sağlayacak projeler gerçekleştirmesi bekleniyor. Yalnızca sahadaki mücadele değil dayanışma, yaygınlaştırma ve sosyal fayda da ödüllendiriliyor.
Chairman's Award'un önemi
FIRST Robotik Şampiyonası'nın (FRC) en büyük ödülü olan Chairman's Award; son üç yılında bilim, teknoloji ve mühendislik alanlarını sevdirme, yaygınlaştırma, teşvik etme amaçlarını en iyi şekilde gerçekleştiren ve toplum için yaptıkları çalışmalarla ölçülebilir etki yaratan takıma veriliyor. Sekiz ülkede gerçekleşen 169 bölgesel şampiyonadan finale gitme hakkı kazanan takımlar, her yıl Amerika'da dünya şampiyonası için bir araya geliyor.
Tech4Peace robotik takımı neler yapıyor?
Tech4Peace, kurulduğu günden itibaren mühendislik, teknoloji ve robotik alanlarının doğru tanınması, bu alanlara ilginin artması adına çocuklar, gençler, ebeveynler ve eğitimciler için farkındalık ve bilgilendirme çalışmaları yapıyor.
Teknoloji yetkinlikleri için eğitime destek oluyor
Teknoloji yetkinlikleri için eğitime destek veren takım bu kapsamda, Türkan Efe İlköğretim Okulu öğrencilere üç boyutlu tasarım, kodlama, elektronik ve sunum hazırlığı alanlarında eğitim vererek Turmepa'nın düzenlediği Çocuklar Suyu Kodluyor Yarışmasına katılma sürecinde destek oldu. Öğrenciler takımdan aldıkları destekler sonucunda yarışmada üçüncülük elde ettiler.
İstanbul Zihinsel Engelliler Vakfı için güvenli internet ve sosyal medya kullanımı eğitimleri veren Tech4Peace takımı ayrıca, Sarıyer Belediyesi Gençlik Eğitim Merkezi (SAGEM) öğrencilerine iki yıldır düzenli olarak üç boyutlu tasarım ve kodlama dersleri veriyor.
Topluma destek için çalışıyor
Topluma destek kapsamında ise pandeminin ilk günlerinde sağlık çalışanlarına yardım etmek amacıyla 408 adet siperlik üretip hastanelere ulaştıran Tech4Peace, Robotel Türkiye gönüllüsü olarak “Yardım Eli Hareketi”ne katıldı. Ekip, üç boyutlu yazıcılar kullanarak protez ele ihtiyaç duyan çocuklara yardım ediyor.
Teknoloji ve mühendislik bilincini yaygınlaştırıyor
Teknoloji ve mühendislik bilincini yaygınlaştırmak üzere, teknoloji ve robotik konularındaki son gelişmeler, robotiğin kullanım alanları ve faydaları üzerine aylık dergi yayınlayıp dağıtan Tech4Peace takımı; çocukları bilim, teknoloji, mühendislik ve matematik alanlarıyla erken yaşta eğlendirerek tanıştırmak ve bu alanlarda gelişimlerini sağlamak için ise First Lego League (FLL) takımları kurdu. Problem çözme, eleştirel düşünce, takım çalışması, tasarım, mekanik, kodlama becerilerini geliştiren bu programlarda mentorluk yapıyor.



Manisa TSO’dan Gülşah Durbay anısına lokma hayrı

Gediz Kavşağında çalışmalar hız kesmeden devam ediyor

SARUHANLI'DA AVCILIK EĞİTİMLERİ TAMAMLANDİ

Eşini öldürüp, Ağrı'da yakalanan Saruhanlılı şüpheli tutuklandı

Kızıl geyikler aylar sonra Spil Dağı’nda yeniden görüntülendi

Yapay zekayla kandırdıkları adamı 98 bin TL dolandırdılar

TIR’ın altında kalan sürücü ağır yaralandı

Evinde sobadan çıkan yangında öldü

Tır ile hafif ticari aracın çarpıştığı kazada yaşlı adam hayatını kaybetti

Vefat ve Başsağlığı!

Kahvehanedeki kavgada bıçaklanan genç adam öldü

Sıra dışı düğün: Gelin ve damat cam vitrinde

Eşinin boğazını keserek öldüren koca, yeniden serbest bırakıldı

Çıkan bıçaklı kavgada 1 kişi yaralandı

Minibüste çıkan yangın, park halindeki 5 motosiklete sıçradı

Filede Kazanan Turgutlu Belediyespor Oldu

Yangına giden itfaiye aracı kaza yaptı: 1 yaralı

Servis otobüsü alev alev yandı

Demirci’de Kaymakamlık Kupası heyecanı başladı

Yangında 1 ev kullanılamaz hale geldi

Saruhanlılı Çocuklara Hareket Ve Antrenman Eğitimi

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Sanat 4.04.2022 07:35:00 4010 0
Tarih: 04.04.2022 07:35 Güncelleme: 04.04.2022 07:35
Haberi Sesli Oku