MANİSA - Daha iyi bir dünya ve topluma fayda için teknolojiyi kullanmak ve sahip oldukları bilgi ve deneyimleri çevreleriyle paylaşmak üzere lise öğrencileri tarafından kurulan Tech4Peace robotik takımı, FIRST Robotik Şampiyonası'nın en büyük ödülü Chairman's Award'u kazanarak, 20-23 Nisan tarihlerinde ABD Houston'da düzenlenecek FRC Dünya Şampiyonası'nda Türkiye'yi temsil etme hakkına sahip oldu. 
2019 yılında lise öğrencileri tarafından kurulan Tech4Peace robotik takımı, dünyada bu alandaki en büyük yarışmalardan biri olan FIRST Robotik Şampiyonası'nın (FRC) 18-20 Mart'ta düzenlenen Bosphorus Regional etabında 4 kıtadan 43 takımla mücadele ederek, robot performansıyla çeyrek finallere çıkmanın yanı sıra son üç yılda gerçekleştirilen takım çalışmalarına verilen ve şampiyonanın en büyük ödülü olan Chairman's Award'u kazandı. Bu başarısıyla Tech4Peace, 20-23 Nisan 2022 tarihlerinde ABD Houston'da düzenlenecek FRC Dünya Şampiyonası'nda Türkiye'yi temsil edecek.
FIRST Robotik Şampiyonası (FRC) nedir?
Gençleri geleceğe hazırlayan topluluk FIRST Foundation tarafından düzenlenen FRC; gençlerin bilim, teknoloji, mühendislik, matematik ve sanat alanlarındaki yetkinliklerinin yanı sıra liderlik ve yönetim yeteneklerini geliştirmelerine destek oluyor. Gençler her yıl yenilenen tema ve görevler için sınırlı kaynak ve zamanla endüstriyel boyutta robotlar üretiyorlar. Takımların aynı zamanda teknoloji ve mühendislik alanlarını tanıtması, yaygınlaştırması, çevrelerine, topluma fayda sağlayacak projeler gerçekleştirmesi bekleniyor. Yalnızca sahadaki mücadele değil dayanışma, yaygınlaştırma ve sosyal fayda da ödüllendiriliyor.
Chairman's Award'un önemi
FIRST Robotik Şampiyonası'nın (FRC) en büyük ödülü olan Chairman's Award; son üç yılında bilim, teknoloji ve mühendislik alanlarını sevdirme, yaygınlaştırma, teşvik etme amaçlarını en iyi şekilde gerçekleştiren ve toplum için yaptıkları çalışmalarla ölçülebilir etki yaratan takıma veriliyor. Sekiz ülkede gerçekleşen 169 bölgesel şampiyonadan finale gitme hakkı kazanan takımlar, her yıl Amerika'da dünya şampiyonası için bir araya geliyor.
Tech4Peace robotik takımı neler yapıyor?
Tech4Peace, kurulduğu günden itibaren mühendislik, teknoloji ve robotik alanlarının doğru tanınması, bu alanlara ilginin artması adına çocuklar, gençler, ebeveynler ve eğitimciler için farkındalık ve bilgilendirme çalışmaları yapıyor.
Teknoloji yetkinlikleri için eğitime destek oluyor
Teknoloji yetkinlikleri için eğitime destek veren takım bu kapsamda, Türkan Efe İlköğretim Okulu öğrencilere üç boyutlu tasarım, kodlama, elektronik ve sunum hazırlığı alanlarında eğitim vererek Turmepa'nın düzenlediği Çocuklar Suyu Kodluyor Yarışmasına katılma sürecinde destek oldu. Öğrenciler takımdan aldıkları destekler sonucunda yarışmada üçüncülük elde ettiler.
İstanbul Zihinsel Engelliler Vakfı için güvenli internet ve sosyal medya kullanımı eğitimleri veren Tech4Peace takımı ayrıca, Sarıyer Belediyesi Gençlik Eğitim Merkezi (SAGEM) öğrencilerine iki yıldır düzenli olarak üç boyutlu tasarım ve kodlama dersleri veriyor.
Topluma destek için çalışıyor
Topluma destek kapsamında ise pandeminin ilk günlerinde sağlık çalışanlarına yardım etmek amacıyla 408 adet siperlik üretip hastanelere ulaştıran Tech4Peace, Robotel Türkiye gönüllüsü olarak “Yardım Eli Hareketi”ne katıldı. Ekip, üç boyutlu yazıcılar kullanarak protez ele ihtiyaç duyan çocuklara yardım ediyor.
Teknoloji ve mühendislik bilincini yaygınlaştırıyor
Teknoloji ve mühendislik bilincini yaygınlaştırmak üzere, teknoloji ve robotik konularındaki son gelişmeler, robotiğin kullanım alanları ve faydaları üzerine aylık dergi yayınlayıp dağıtan Tech4Peace takımı; çocukları bilim, teknoloji, mühendislik ve matematik alanlarıyla erken yaşta eğlendirerek tanıştırmak ve bu alanlarda gelişimlerini sağlamak için ise First Lego League (FLL) takımları kurdu. Problem çözme, eleştirel düşünce, takım çalışması, tasarım, mekanik, kodlama becerilerini geliştiren bu programlarda mentorluk yapıyor.



TDED Manisa Şubesi Türkiye Birincisi Oldu

Salihli Belediyesi Türk Halk Müziği Korosu’ndan Unutulmaz Cumhuriyet Konseri

Silahlı Çatışma: 1 Ölü, 6 Yaralı

Elektrikli kabus: 18 milyonluk Porsche alev aldı, iş adamı canını zor kurtardı

Saruhanlı'da vefat...

Tıp Fakültesi öğrencileri 'lösemili' çocuklara dikkat çekti

Japon şef Türk zeytinyağlarını harmanlayarak Uzak Doğu'ya tanıtıyor

Kocaeli'de parfüm deposunda çıkan yangında 6 kişi hayatını kaybetti

Elektrikli ve hibrit otomobillerde gözle görülür artış! Zamlar benzin ve motorin satışlarını düşürdü

Ticaret Bakanlığı'ndan 'Gizemli kutu' kararı: Satışlar tamamen yasaklandı

Şeytana pabucunu ters giydirecek haraç yöntemi

Oyuncu Kıvanç Kasabalı'nın babası hayatını kaybetti

Feci trafik kazası kamerada: 2 ölü, 4 yaralı

STEM Haftasında Minik STEM'ciler Sertifikalarını Aldı!

CHP'li Bilgin ve Özalper arasında ipler geriliyor… Zeki Bilgin’den bir açıklama daha!

Trafik kazası: 1 ölü

Freni patlayan kamyon, öğrenci servisine çarptı

Soma'da jandarmadan uyuşturucu operasyonu

Turgutlu’da kaçak içki ve tütün operasyonu: 3 gözaltı

Saruhanlı'da vefat...

Ormana odun toplamaya giden yaşlı çiftin cansız bedenleri 2 gün sonra bulundu

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Sanat 4.04.2022 07:35:00 3808 0
Tarih: 04.04.2022 07:35 Güncelleme: 04.04.2022 07:35
Haberi Sesli Oku