MANİSA - 2017-2018 Eğitim Öğretim Yılı Okuyan Şehir Manisa Projesi kapsamında Yazarlar Buluşuyor Söyleşi programına katılan AK Parti Manisa Milletvekili Doç. Dr. Selçuk Özdağ´ın gündeminde Türk dili ve kullanımı vardı. Türk dilini en iyi şekilde okumalı, anlamalı ve anlatmalıyız diyen Özdağ konuşmasında ayrıca Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Manisa Şubesi olarak Türk dil ve edebiyatını ileriye taşımak kadar faaliyetleri arasında geleceğin yazarlarını keşfetmek, teşvik etmek ve onları yazar olmaları yolunda cesaretlendirmenin de olduğunu kaydetti.

 2017-2018 Eğitim Öğretim Yılı Okuyan Şehir Manisa Projesi kapsamında Yazarlar Buluşuyor Söyleşi programına katılan AK Parti Manisa Milletvekili Doç. Dr. Selçuk Özdağ Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği olarak Manisa´da hastanelerin bütün polikliniklerinde kitaplık oluşturacaklarını belirtti. Türk dilinin en iyi kullanıldığı ve konuşulduğu Türkiye hedefiyle çalışmalarını yönlendirdiklerini kaydeden Özdağ geleceğin yazarlarının yetişmesi hususunda da çalışmalarının devam ettiğini ifade etti.

?Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Manisa Şubesi olarak projelerimize devam ediyor ve farklılık yaratıyoruz. Yeni bir projemiz var ve bunu gerçekleştirme yolunda start verdik? diyen Özdağ ?Bu projemizle hastanelerdeki bütün polikliniklere kitaplık oluşturacağız. 100´e yakın engelli vatandaşımız için de engelli aracı dağıtacağız. Onun ardından da 2017 yılının Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından Türk Dili Yılı ilan edilmesi dolayısıyla Manisa merkezdeki okullarda ve Üniversitede görev yapan Türkçe Öğretmenimizle, Akademisyenlere 6 Ocak 2018 tarihinde Polisevinde bir teşekkür yemeği tertip ettik. Bu program kapsamında Türk dili ve kültürümüze ve de özellikle Öğretmenlerimizle ilgili türkülerle, şarkıları da seslendireceğiz. O gün Türkçeyi konuşacak, yaşayacak ve seslendireceğiz? şeklinde konuştu.

 AK Parti Manisa Milletvekili Doç. Dr. Selçuk Özdağ ayrıca konuşmasında 2018 yılı Nisan ayında Kültür Bakanlığı, Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği, Celal Bayar Üniversitesi ve Şehzadeler Belediyesi işbirliğiyle birlikte Sultaniye şiir akşamlarını düzenleyeceklerini de belirtti. 



Saruhanlı’da Vefat…

Aigai antik kentinde sağlık için yürüdüler

Turgutlu'da kamyonet takla attı: 2 yaralı

Muaythai Zafer Kupası'nda Saruhanlı fırtınası!

CHP Genel Başkanı Özel, Ferdi Zeyrek'in kızı Nehir'in üniversiteye kaydını yaptırdı

Tel sergiyle üzümün kalitesi 1 numara yükseliyor

Almanya’da yürümekte zorlanırken, Türkiye’de yeniden bisiklete bindi

Ayşe Begüm Onbaşı ve Can Derviş'ten Türkiye Şampiyonası'nda Çifte Altın

Torbalı'da eğitim uçağı düştü… Pilot adayı öldü!

Saruhanlı’da Vefat… Mahalleyi yasa boğan ölüm!..

Hande Ünsal Selendi’de konser verdi

Yakalanmasalardı 30 Ağustos öncesi ülkeyi kana bulacaklardı

Manisa'da Muaythai Turnuvası heyecanı yaşanacak

Manisa'da CHP'yi yasa boğan ölüm

Otomobil ile transit kafa kafaya çarpıştı: 2 yaralı

Polis memuru kazada hayatını kaybetti

Başkan Aras: "Saldırının İngiltere bağlantılı olduğunu öğrendik"

Vali Akbıyık'tan Başkan Aras'a destek ziyareti: "Saldırganlar en kısa sürede yakalanacak"

Salihli'de adli yıl törenle açıldı

Saruhanlı’da Zafetr Bayramı Coşkusu

SSVD Vakfı personeli grev başlattı

Manisalı muhtarlar taleplerini MASKİ'ye iletti

Milli mücadelenin şehri Demirci'de 'Kurtuluş Festivali' başladı

Saruhanlı Ziraat Odası Başkanı Aydoğan Okur: "Deniz suyunu arıtarak kullanıma sunsunlar"

Barajlar boşaldı, bidonlar doldu

Manisa'da Geçici Koruyucu Aile Modeli tanıtıldı

Vatandaşların Çerçioğlu’na öfkesi sürüyor: Koltuklar bomboş kaldı

MAFOD'tan 19 Ağustos'a özel fotoğraf gösterimi

Alaşehir Belediyesi personeline Didim’de ücretsiz tatil

Manisa'nın 'Yangın Riskini Azaltma Planı' Türkiye'ye örnek olabilir

SARUHANLI KADINLAR BURAYA, Çağan Ata için harekete geçiyor

Hukukta yapay zeka dönemi

Manisa nüfusu hızla yaşlanıyor

Büyükşehir Saruhanlı'daki Şehit Kabirlerini yeniliyor

Hasar gören camiden malzeme düşmesi sonucu ölen adam toprağa verildi

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Sanat 1.11.2017 09:18:50 524 0

Tarih: 01.11.2017 09:18 Güncelleme: 01.11.2017 09:18
Haberi Sesli Oku
3.09.2025 09:05:00