SARUHANLI/PAŞAKÖY - Saruhanlı Ak Parti Kadın Kolları Başkanı Medine Taştekin Cuma günü gerçekleştirdikleri Kaymakamlık ziyareti sırasında Paşaköy´de çadırlarda kalan Suriyeli ve Türkmen mültecilerin barınma ve okul sorunlarını Saruhanlı Kaymakamı İlker Özerk Özcan´la paylaşmış ve mülteci aileler için yardım istemişti. Ülkemize sığınan mülteci ailelerin yaşam kalitelerini arttırmanın biz vatandaşların ?insanlık görevi´ olduğunu belirten Taştekin, tüm Saruhanlı halkını yardım etmeye davet etti. Geçtiğimiz günlerde Halep için ?yardım kampanyası´ düzenleyen Ak Parti Kadın Kolları Başkanı Medine Taşteki, Gazetecilere yaptığı açıklamada; ?Biz Halep için yardım toplarken, çok yakınımızdakileri görmemişişiz, haberdar olmamışız? diye konuştu ve Paşaköy´deki 10 Suriyeli ve Türkmen aile için yardım çağrısında bulundu. Siyasi görüşleri bir kenara bırakıp böylesine insani bir konu için tüm partilerle biraraya gelmeliyiz diyen Taştekin, ?kadınlar için, çocuklar için, geleceğimiz için yardım etmeliyiz.? dedi.
Paşaköy´de yaşayan Mülteci ailelerden nasıl haberdar oldunuz?
Paşaköy´de okula devam eden mülteci öğrencilerin yaşadığı olumsuz bir olay vesilesi ile haberdar oldum. Yaşanmasını istemediğimiz bu üzücü olaya şahit olan Paşaköylü velilerimizden biri bize ulaştı ve bu üzücü durumu anlattı. Olayı ben bu sayede duydum. Paşaköy civarında yaşayan mülteci ailelerin varlığından haberdardım fakat bu derecede kötü bir durumda olduklarını bilmiyordum. Çocukların yaşadığı bu üzücü durum beni derinden etkiledi ve farklı düşüncelere sevk etti. ?Komşusu Aç iken tok yatan bizden değildir.? diyen bir peygamberin ümmetinden bir birey olarak akşam ailemizle sofraya oturup yemek yerken bu çocuyuklar aklımıza gelmeli. Önce bir mü´min sonra bir anne olarak ve bir Ak Partili olarak çok üzgünüm. Bu çocuklara, kadınlara yardım etmek bizim görevimiz ve borcumuz. 3 yıldır yaşanan savaşta 5 buçuk milyon mağdur çocuk var. Bunun 450 bini ülkemizde. Bunlar çok ciddi rakamlar. BİR KADIN OLARAK KAHROLDUM Siz aileleri gidip yerinde gördünüz. Nasıl ve ne şartlarda yaşıyorlar? Evet, gittim ve bir ensar olarak muhacirleri yani bize emanet misafirleri yerinde gördüm. Oraya gittiğimizde bu kadar kötü bir manzarayla karşılacağımızı tahmin etmiyordum. Orada onların varlığından haberdardım fakat barınacak yerleri var, konu komşu yardım ediyordur diye düşünüyordum hep. Ancak bunun böyle olmadığını öğrendim. Bir kadın olarak kahroldum. Suriyeli kardeşlerimiz gerçekten zor durumdalar. Onlara Saruhanlı halkı olarak yardın eli uzatmalıyız. Kaç yaş aralığında çocuklar yaşıyor çadırlarda? Çoğu küçük. En büyüğü 11- 12 yaşında çocukların 17 yaşlarında yetişkin çocuklar da var çadırlarda kundakta bebekler de. Paşaköy´den döndükten sonra ilk olarak ne yaptınız? Saruhanlı´ya döndükten sonra ilk olarak bürokrasideki sıkıntıları öğrenmeye çalıştım. Süreç neden yavaş işliyor, sorunlar neden çabuk ilerlemiyor araştırdım. Çünkü ülkemizde savaştan kaçan mülteciler için yardımlar var, bunlarla ilgili projeler yürütülüyor. Dil bilmiyorlar, yer bilmiyorlar. Birkaç tanesinin geçici sığınmacı kimlikleri var o kadar. Saruhanlı´ya gelince onları Sosyal Yardımlaşma´ya götürdüm. Sosyal Yarddımlaşma sadece kimliği olanlarla ilgili bir çalışma başlattı. Sonrasında Milli Eğitim Müdürü Mehmet Işık´a gittik. O da okula devam edemeyen çocukların, devam edebilmeleri için okul müdürlerine gerekli talimatları verdi. Sonrasında Parti olarak Kaymakamlık ziyaretimiz vardı. Orada da mülteci sorunlarını dile getirdim. Sağolsun Kaymakamımız da duyarlı bir insanmış. O da gerekli talimatları vererek ailelere yardımcı oldu.
SAVAŞIN MAĞDURLARI HEP KADINLAR VE ÇOCUKLAR
Bu insanlar savaştan kaçmış olabilir. Ülkelerinden koparılmış olabilirler. Nasıl bir savaştır, sebebi nedir? Tüm detayları bilemeyiz. Ama bu savaşın mağdurları kadınlar ve çocuklar olmuştur. Onlar suçsuz ve masumlar. Burada onları kimsesiz bırakmamalıyız. Çadırlardaki çocuklar gözümüzün içine bakıyordu. Biz içeriye girdikten sonra dizlerinin üzerlerine çöküp bizi izlediler. Hanelerine yabancılar gelmiş, onlara yardım etmek için geldiğimizi düşünür gibi merakla bizi izlediler. 3 yaşında bir çocuk vardı. 3 yaşındaki çocuklar yaşadıklarını anlayamayacak seviyede olurlar. Bu çocuklar her şeyin farkında. Her şeyi anlıyorlar. Erkenden büyümek zorunda kalıyorlar. Saruhanlı´ya döndükten hemen sonra çalışmaya başlamamın sebebi buydu. 2 saat içinde halletmeliyim diye düşündüm. Çünkü açlık 2 saat sonra dayanılmaz olur, soğuk 2 saat sonra dayanılmaz olur. Kaymakamımız insani yönüyle talimatlar verdi. Kaymakamın talimat vermesi bizim için çok önemliydi. Saat 5´te hemen gıda yardımları yapıldı, kömür yardımları yapıldı. Bunlar geçici yardımlar. Bundan sonrası için planlarınız neler? Tabii. Bunlar geçici yardımlar. Şimdi sırada barınma problemlerini çözmek var. Mülteci ailelere öncelikle kimlik çıkarmayı planlıyoruz. Devletimizin mültecilere verdiği destekten ve yardımlardan bu aileler de faydalanmalı. Ayrıca Sosyal Yardımlaşma da çocukların kıyafet ve okul ihtiyaçlarını karşılayacak. Ben de Saruhanlı Ak Parti Kolları Başkanı olarak bu işin takipçisi olacağım. Daha önce de belirttiğim gibi önce bir mü´min sonra anne olarak ve bir Ak Partili olarak bu işi takip edeceğim. Kaymakamımız, Milli Eğitim Müdürümüz ve Emniyetimiz bize bu konuda büyük destek verdiler. Sağolsunlar tüm gerekli yardımları yapıyorlar.
ÇOK MUTLU OLDUM VE GURUR DUYDUM
Halep için topladığımız yardımlar beni çok mutlu etmişti. Fakat topladığımız yardımları kendi elimizle ulaştıramadığımız için biraz buruktum. Fakat Paşaköy´deki ailelere yardımın gittiğini kendi gözümle gördüğüm zaman çok mutlu oldum. Bu işe aracılık ettiğimiz için şahsım ve partim adına gururluyum. Muhalefet Partilerinden size gelen tepkiler nasıl? Destek oluyorlar mı? Basın aracılığıyla da bunu duyurmak istiyorum. Biz Halep için yardım toplarken, ?Ülkemizde o kadar yoksul var, o kadar şehit yakını var. Niye onlara değil de Halep´e yardım topluyorsunuz.? mealinde tepkiler aldık. Onlara şunu söylemek istiyorum; Bizim devletimiz büyük bir devlet. İhtiyaç sahiplerine ve ailelerine çeşitli kurumları vasıtasıyla gerekli yardımları her zaman yapıyor. Bugün aç ve açıkta bir vatandaşımızın olduğunu düşünmüyorum. Devletimiz ve hükümetimiz var olsun. Allah onları başımızdan eksik etmesin. SİYASİ RANT PEŞİNDE DEĞİL, İNSANLIK PEŞİNDEYİM Bu insanlar savaş nedeniyle evlerinden, yurtlarından olmuşlar. Dilini, kültürünü bilmedikleri bir ülkeye sığınmışlar. Biz ilk önce onları anlamaya çalışmalı ve onlarla karşılıklı güven duygusunu inşa etmeliyiz. Buralara kadar çeşitli badireler atlatarak türlü işkencelerden, ölüm tehlikelerinden geçerek gelmiş olan bu insanlara sahip çıkmalıyız ve onları bir emanet olark görmeliyiz. Vakti geldiğinde emanetleri ülkelerine sağ salim teslim ederiz. Hiç bir insanın Suriye´deki gibi bir mezalimi hak etmediğini düşünüyorum. Savaş boyunca 10 bin çocuk öldürülmüş. 8 bin çocuğun annesi babası yok. Ya ölmüşler ya da kayıp. 8 bin çocuk ebeveynleri olmadan ülkelerinden çıkmış, kaçırılmış. Bunlar ciddi rakamlar. Bunlar çocuklar. İnsanlıkla alakalı bir konu bu. Vicdanla alakalı bir konu. Bu konuda siyasi rant elde etmek gibi bir düşüncemiz yok, olması da mümkün değil.
BENİMLE BİRLİKTE YÜRÜMEK İSTEYEN HERKESİ BEKLERİM
Peki yardım etmek isteyen vatandaşlar ne yapmalı? Vatandaşlar bize maddi ve manevi olarak destek olabilir. Hatta görmek isteyenler bizlerle gelebilir. Bizimle birlikte yürüyen insanların olmasını bilmek bile iyi hissetmemizi sağlıyor. Bizimle birlikte çalışabilecek, mahallelerinde böyle aileleri tespit edebilecek herkesi bekliyoruz. Yeter ki herkes bi işin ucundan tutsun. Yardımlarını Sosyal Yardımlaşmaya götürsünler. Onlar zaten ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyorlar. Biz Saruhanlı Ak Parti teşkilatı olarak muhalefetin de desteklerini bekliyoruz, onlara da kapımız açık. Bu konuda onlarla da omuz omuza yürümeye hazırız. Bizim insanımızın insani yardım söz konusu olduğunda gönlü çok geniş. Bizim temennimiz belli. Biz bu ailelerin sorunlarını çözmek istiyoruz. Öncelikle çocukların ve kadınların daha iyi şartlarda yaşamalarını sağlamak istiyoruz.



Kanlı gece; 1 ölü, 2 yaralı

Yanında çalıştığı patronunu boğazından bıçaklayarak öldürdü

13 gündür aranıyordu, cansız bedeni bulundu

Eski Sevgilisinin Evinde Cinayet: 2 Tutuklama

Boşanma aşamasındaki eşini öldürüp intihar etti

Pencereden düşen yaşlı kadın hayatını kaybetti

'Elimde fotoğrafların var, seni rezil ederim'... Kızının eski sevgilisini öldüren baba cinayeti anlattı

Kayıp Polonyalı turist ölü olarak bulundu

Yeniden yargılanacak olan taciz sanığı hakkında korkutan iddia

Korkunç cinayet

Kan donduran cinayet: Ablasını sırtından bıçakladı!

Bir kişi, eski sevgilisinin arkadaşını bıçakla öldürdü

Bedriye Kılıç cinayeti... Eşi boğarak öldürüp uçurumdan atmıştı! Cesedin bulunması için yeniden arama yapıldı

Kan donduran cinayet

26 yaşındaki genç başından vurulmuş halde bulundu

Akıl almaz cinayet planı Para için önce sahte ilan verdi sonra cinayeti işledi

Trafikte Tartıştığı Kişi Tarafından Bıçaklanan Şahıs Hayatını Kaybetti

Evlat vahşeti! Babasını vurup kaçtı

Birlikte yaşadığı kadını öldürüp kuyuya attı

Berber dükkanına silahlı saldırı: 2 ölü

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Politika 3.01.2017 10:42:31 590 0

Tarih: 03.01.2017 10:42

Haberi Sesli Oku