Anahtar Kelimeler: 0

TAŞIMALI EĞİTİME KARŞI EYLEM

 

TİRKEŞ - Saruhanlı İlçesine bağlı Tirkeş köyünde çocuklarının taşımalı sistemle komşu beldede eğitim görecek olmasına karşı çıkan veliler köydeki okul bahçesinde toplanıp eylem yaptı.

 

Köylerindeki okul binasının yıkım kararı bulunması nedeniyle, çocuklarının taşımalı sistemle komşu belde Nuriye’de eğitim görecek olmasını istemeyen veliler eylem yaptı.

 

Köy meydanında toplanıp ellerinde pankartlarla okul bahçesine yürüyen, aralarında çocuklarında bulunduğu köylü halkı, “okulumuzu kapattırmayız, taşımalı eğitim istemiyoruz, köyümüze yeni okul isteriz” diye slogan attı.

 

Okul bahçesinde açıklama yapan Okul Aile Birliği Başkanı Zeynel Karadağ, 130 öğrencinin eğitim gördüğü köylerindeki 3 parçalı okul binasına 2006 yılında yıkım kararı verildiğini belirtti.

 

Binaların çok eski olduğunu, bu nedenle “eğitim yapılamaz” raporu verildiğini dile getiren Karadağ, şöyle dedi;

 

“Çocuklarımız sömestre tatilinden sonra taşımalı sistemle köyümüze 9 kilometre mesafedeki Nuriye beldesinde eğitim görecek. Biz köylüler olarak çocuklarımızın taşımalı sistemle eğitim görmesini istemiyoruz. Köyümüze yeni okul yapılsın. Yeni okul yapılıncaya kadar çocuklarımız için köyümüze konteynır sınıflar temin edilsin. Eğer talebimiz kabul edilmezse, bütün cezaları göze alıp çocuklarımızı okula göndermeyeceğiz.”

 

Okul Koruma Derneği Eski Başkanı Müjdat Şengel ise köylülerin taşımalı eğitim sistemine sıcak bakmadıklarını dile getirerek şunları kaydetti;

 

“Velilerin görüşü alınmadan nasıl böyle bir karar alınır. Anasınıfına, birinci sınıfa giden çocuklarımız var. Bunlar bizden uzakta orada nasıl kendilerini idare edebilirler. Allah korusun kaza riski var. Biz köyümüze yeni bir okul yapılmasını talep ediyoruz. Taşımalı eğitim istemiyoruz.”

 

Öğrenci velisi Ayşegül Alkan da taşımalı eğitim kapsamında 130 öğrenciye araç ve yemek tahsis edilmesi yerine köylerine yeni okul yapılmasının daha hayırlı olacağını ifade etti.

 

Alkan şöyle konuştu; “Ben küçük çocuğumu bilmediği tanımadığı bir beldeye nasıl göndereyim. Kime güveneyim. Kimi gün çocuklarımız hasta oluyor. Hemen koşup okula gelebiliyoruz. Ama eğer taşımalı eğitime geçilirse o beldeye nasıl gideceğiz. Kaldı ki eşlerimiz işte oluyor. Ben kadın halimde nasıl giderim, çocuğumla nasıl ilgilenebilirim. Devletten tek isteğimiz, yeni bir okul. Yeni okul yapılıncaya kadar da konteynır sınıf.”

 

Köylüler, basın açıklamasının ardından slogan atarak olaysız bir şekilde dağıldı.

 

Muammer Kökcüoğlu



Saruhanlı'da vefat...

Saruhanlı'da vefat...

Saruhanlı’da Yağış Hasarına Hızlı Müdahale

Psikolojik Danışman Hilal Feyza Kartal: “Okullara yansıyan şiddet toplumsal ruh sağlığının alarmıdır”

Üniversite hocasını maganda kurşunu canından etti

ŞEHZADELER’DE DOĞASEVERLER YÜRÜYÜŞTE BULUŞTU

Şampiyonluk Yolunda Büyük Başarı: Turgutlu Belediyespor İkinci Yarıda Fark Yarattı

TİLKİSÜLEYMANİYE ENGELSİZ YAŞAM MERKEZİ’NDEN MESİR’E ANLAMLI HAZIRLIK

“İnsan Ektik Tarlalara”: Gülperi Öztürk’ten Depremin Yüreğe Kazınan Ağıdı

MÜZİĞİN HOCALARI AVRUPA YOLLARINDA

Saruhanlı'da vefat...

Kahramanmaraş okul saldırısında can kaybı arttı

Otomobiller çarpıştı: 4 kişi yaralandı

Bir üzücü haber daha! Ayla öğretmenin eşi acı habere dayanamadı

MERT OZAN DÜZ'E TİYATRO SAHNESİNDE DOĞUM GÜNÜ

Koldere Mahallesi’nde Çalışmalar Hız Kesmeden Devam Ediyor

Bariyere çarpan otomobildeki 2 kişi yaralandı

Saruhanlı Belediyesi’nden Halitpaşa Mahallesi’nde Yoğun İlaçlama Seferberliği

Liseli Sude son yolculuğuna uğurlandı

Saruhanlı Belediyesi’nden İlçe Genelinde Yoğun Temizlik Seferberliği

Vincin kırılan parçası konteynerin üzerine düştü, 3 işçi yaralandı

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
21.01.2013 17:29:29 0
Tarih: 21.01.2013 17:29 Güncelleme: 21.01.2013 17:29
Haberi Sesli Oku