Anahtar Kelimeler: 0

Şoförler Odası Başkanı Arguz

TAŞIMACI ESNAFI ZOR DURUMDA

 

SARUHANLI - Saruhanlı Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Mehmet Arguz, karayollarında yüksek para cezalarına maruz kalan taşımacı esnafının zor durumda olduğunu belirtti.

 

Başkan Arguz, makamında düzenlediği basın toplantısında “D4 Yetki Belgesi” alamayan ticari yolcu taşımacılığı yapan esnafının sorunlarına dikkat çekti.

 

Arguz, gerek yasal düzenlemeler, gerekse ekonomik nedenlerden dolayı pek çok taşımacı esnafının mesleki faaliyetini terk etmek zorunda kaldığını ileri sürdü.

 

Arguz şöyle dedi; “100 kilometrelik bir çerçevede çalışmak koşuluyla yolcu taşımacılığı yapan minibüs ve otobüslere verilen “Y Yetki Belgeleri” 5 yıllığına belirli bir ücret alınarak verildi. Ancak yeni yapılan düzenlemeler neticesinde belgenin adı “D4 belgesi” olarak değiştirildi. Y Belgesi sahiplerine, istenilen evrakları hazırlamaları sonucu D4 belgeleri verildi.

 

Ancak aracını değiştirmesinden dolayı aracında koltuk adedi artmış olan sürücülere bu belge verilmedi. Bu ve başka nedenlerden dolayı belge alamayanlar ikinci bir düzenlemeye kadar bekletildi. Çözüm olarak il ve ilçe trafik komisyonlarından geçmek şartıyla belge alabilecekleri ifade edildi. Ancak bunun komisyondan geçmesi uzun zaman aldığından belgesini alamayan taşımacı esnafı trafikte yüksek cezalarla karşı karşıya kaldı. Zor durumda olan esnafa yüklü miktarlarda para cezası yazıldı. Bu konuda hassasiyet bekliyoruz.”

 

Muammer Kökcüoğlu



Ege'de deprem fırtınası! Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan iki korkunç ihtimali sıraladı

Saruhanlı'dan İzmir'e su kuyusu tepkisi

Acılı babadan yürek burkan paylaşım: "Böyle gittik, dönemedik"

Dumfet Manisa İl Başkanı Balta: DUMFED Manisa'da Teşkilatlanma Hızla İlerliyor

Bakanlık zeytinyağındaki son hileyi ifşa etti! Organik diye satılıyordu içinden çıkanlar şaşırttı

CHP’den Başkan Ekrem Cıllı’ya taşınmaz satışı eleştirisi: "Verdiğiniz sözleri unutmayacağız”

Saruhanlı'dan İzmir’e su aktarımına tepki: Kaderimizle oynamayın, günahtır!

Yunusemre 100. Yıl Meydanı’nda iftar sofrası kurdu

Yunusemre’de Ramazan Çarşısı kuruldu

Gölmarmara'da 2 bin kişilik iftar sofrası

Manisa Büyükşehir’de en düşük maaş 42 bin lira oldu

Lavender Robotics İtalya'dan 2 ödülle döndü

Soma davasına savcılık mütalaasını verdi

Ege'de korkulan oldu! Profesör tehlikenin geldiğini açıkladı

Baba dediği kişi gerçek babasının katili çıktı! Gerçeği DNA testiyle çıktı

Evlerde Ramazan hazırlıkları başladı

Kore Gazisi son yolculuğuna uğurlandı

Sözleşmeli Er kazada hayatını kaybetti

Açlıkla boğuşan emekliye bir darbe de SGK'dan geldi! Maaş konusunda sıcak gelişme

Saruhanlı’nın Nüfusu 57.935 Oldu

Ege'de deprem fırtınası! Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan iki korkunç ihtimali sıraladı

Saruhanlı'dan İzmir'e su kuyusu tepkisi

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
15.05.2012 18:56:11 378 0

Tarih: 15.05.2012 18:56

Haberi Sesli Oku