SARUHANLI - Manisa Yunusemre Çağatay Uluçay İlkokulu Anasınıfı öğretmeni Melek Çaramık, Hafize Dağdelen , Harun Dağdelen, rehberliğinde Ekim ayında başlatılan “Tasarla Eğlen Sağlıkla Kal” (Design ,Have fun, Stay Healthy) eTwinning projesi kapsamında ülkemizi saran Covid-19 pandemi sürecinde öğrenciler ve aileleri ile birlikte çeşitli çalışmalar yaparak öğrenciler hem tasarlayarak eğlendiler hem de virüsten kendilerini koruyarak farkındalık yarattılar.

Manisa’nın Yunusemre ilçesinde faaliyet gösteren Çağatay Uluçay İlkokulu ana sınıfı öğretmen ve öğrencileri anlamlı bir etkinliğe imza attı.

Tasarla Eğlen Sağlıkla Kal eTwinning projesi kapsamında eğlenceli etkinlikler ile Eğitim-Öğretim yılı boyunca öğrenciler kendilerini virüslerden korumayı başardılar. Çağatay Uluçay İlkokulu Anasınıfı öğretmeni ve Projenin kurucularından Hafize Dağdelen yaptığı açıklamada projeye 3 yabancı ülke Romanya, Bulgaristan ve Polonya dahil olduğunu aktararak “Proje kapsamında, bizler okul öncesi öğretmenleri olarak Covid-19 salgınından korunmak için farkındalık oluşturmak amacıyla, farklı siperlik tasarımları yaparak, okulun ilk günü öğrencilerimize hediye ettik. Eğitim-Öğretim yılı boyunca öğrencilerimiz bu siperlikleri severek ve kendilerini virüslerden korumayı başardılar. Farklı illerden birçok öğrencimiz sağlıklı içecek, siperlik, maske, kukla ve virüs tasarımları yaparak virüse karşı endişelerinden büyük ölçüde kurtuldular” dedi.

Hafize Dağdelen öğrencilerin proje kapsamında eğlenceli vakit geçirdiklerine vurgu yaparak “Projemizin amaçları içinde yer alan tasarım yapmak, eğlenmek, sağlıkla kalmak kavramlarından yola çıkarak, virüs salgınının devam ettiği pandemi sürecinde öğrencilerimizin çeşitli tasarımlar yaparken sağlıkla kalmalarına önem verdik ve aynı zamanda öğrencilerimizin eğlenceli etkinliklere katılmasını sağladık. Bam bam tam çocuk ekibi ile online hareket ve müzik etkinliğine katılarak unutulmayacak anlar yaşadık. Yabancı ve Türk öğrencilerimizin tasarladığı siperlikler ile sanal sergi oluşturduk. Proje sonunda Karma okul takımları kurarak öğrencilerimiz özgün kuklalar tasarlayarak öğrenme ortamlarında kullanacağımız parmak oyunları oluşturdular. Projemize kattıkları değerden ötürü tüm öğrenci, öğretmen ve velilerimize teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı. Yunusemre İlçe Milli Eğitim Müdürü Yıldıray Demirtaş ise eTwinning projesi kapsamında gerçekleşen Tasarla,Eğlen, Sağlıkla Kal etkinliğinin önemine vurgu yaptı ve emeği geçen Çağatay Uluçay İlkokulu Anasınıfı öğretmenlerine, okul müdür ve müdür yardımcılarına, öğrenci ve velilere teşekkür etti.



Çocukluk arkadaşını kız meselesi nedeniyle çıkan tartışmada silahla vurarak öldürdü.

Çocukluk arkadaşını silahla vurdu! Kız meselesi kanlı bitti!

Soma ilçesinde kuruma tehlikesiyle karşı karşıya kalan gölette balık ölümlerinin önüne geçmek için kurumlar seferber oldu.

Balıklar ölmesin diye zamanla yarıştılar

Spor Toto Minikler Türkiye Judo Şampiyonası, Mardin’de 72 ilden gelen bin 344 sporcunun katılımıyla Artuklu Yeni Spor Salonu’nda yapıldı.

Salihlili judocular Erel ve Madan, Mardin’de şampiyon oldu

Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu: "Özellikle gençlerimizde ve kadınlarımızda sigara kullanım oranları artmaya başladı"

Bakan Memişoğlu açıkladı: 10 milyon kişinin ölçümü yapıldı, yüzde 70'i fazla kilolu

Hedeflerinde yaşlı kadının evi ve parası vardı! Bakıcının kirli oyunu

Hedeflerinde yaşlı kadının evi ve parası vardı! Bakıcının kirli oyunu

Berber oldukları öğrenilen iki arkadaş araçlarının yanında başlarından vurulmuş halde ölü bulundu.

Tüyler ürperten olay! İki genç başlarından vurulmuş halde ölü bulundu

Dizi ve sinema filmi setlerinde başlayan 15 yıllık dostluklarını, Kulyas 2 isimli korku tarzındaki sinema filminde oyunculuklarıyla taçlandırdı.

MUHTEŞEM İKİLİ KULYAS 2'DE

Sağnak Serra Kalaycı 200 metre karışık, 100 metre ve 200 metre sırtüstünde ikinci.

Yunusemreli yüzücüler SEM yarışlarında göz doldurdu

Meme kanseri tanısı konulan 88 yaşındaki bir hastaya, anestezi verilmeden, palyatif tedavi amacıyla mikrodalga ablasyon işlemi başarıyla uygulandı.

O hastanede ilk kez uygulandı

"Hastalarımız tahlil hizmetine çok hızlı ulaşabiliyor"

Menemen'de hastane konforunda poliklinik

Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, Özel Aliağa Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi’nde görev yapan eğitmenlere teşekkür sertifikası takdim etti.

Aliağa’da engelleri aşan eğitim

Alaşehir'de 2 bin 903 kök kenevir ve 8 kilo 820 gram kubar esrar ele geçirildi.

Alaşehir'de yasa dışı kenevir ekimine jandarma darbesi

Çameli Belediye Başkanı Cengiz Arslan, "Yaşayan İnsan Hazinesi - Kültürel Miras Taşıyıcısı Hayri Dev'i ölümünün 7. yılında saygı, hürmet ve özlemle anıyoruz" dedi.

Başkan Arslan vefatının 7. yılında Hayri Devi unutmadı

Kemalpaşa ilçesinde bakım ve onarım çalışması sırasında elektrik akımına kapılan genç işçi kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

Elektrik akımına kapılan genç işçi hayatını kaybetti

Özge Ceren Deniz ile İnanç Öktemay’ın elektrik akımına kapılarak hayatlarını kaybettiği olaya ilişkin davaoa sanık sayısı 45’e yükseldi.

Elektrik akımına kapılan 2 kişinin ölümüne ilişkin davada sanık sayısı arttı

Belediye İş 2 No'lu Şube Başkanı Savaş Atalay: "Cemil Başkan baskıyla, tehditle bizleri eline almaya çalışıyor"

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde işten çıkartılan işçilerin eylemi 9'uncu gününde sürüyor

Bakan Memişoğlu açıkladı: 10 milyon kişinin ölçümü yapıldı, yüzde 70'i fazla kilolu

Elektrik akımına kapılan 2 kişinin ölümüne ilişkin davada sanık sayısı arttı

Saruhanlı'da 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü

Kula’da 15 Temmuz Şehitleri dualarla anıldı

Manisa'da 15 Temmuz şehitleri dualarla anıldı

Manisalı 15 Temmuz gazisi o geceyi anlattı

Memur-Sen'den 15 Temmuz vurgusu

Saruhanlı’da orman yangınlarına karşı önlem ziyaretleri

Manisa'da 'Paranın doğduğu kent' UNESCO listesinde

Kırkağaç'ta 38. dönem uzman erbaşlar yemin etti

Serdar Kabaş’ın acı günü

MasterChef 2025’te ana kadro heyecanı! Kıyasıya mücadele de önlüğün ilk sahibi belli oldu

Kıbrıs gazisi Manisa’da törenle toprağa verildi

Manisa’da 4 stratejik yatırıma devlet desteği

Eş katiline 'İyi Hal'le ödül gibi ceza

Genç yaşta kalbine yenildi

Minik Deniz'den şehit babasına son bakış

Şehit Piyade Astsubay Kıdemli Çavuş Fikret Mangura son yolculuğuna uğurlanıyor

Başkan Zeyrek'in aile fertleri adına sahte sosyal medya hesabı açmışlar

TBMM Araştırma Komisyonu Saruhanlı’da Zirai Don İncelemesi Yaptı

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Sanat 7.06.2021 07:19:00 834 0

Tarih: 07.06.2021 07:19 Güncelleme: 07.06.2021 07:19
Haberi Sesli Oku
18.07.2025 16:54:00