Tasarladıkları proje ile Türkiye finallerine yükseldiler
Soma ilçesinde bilimsel eğitimin meyveleri alınmaya devam ediyor. Soma Bilim ve Sanat Merkezi (BİLSEM) öğrencileri, TÜBİTAK 2204-B Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması Ege Bölge Finali’nden 1 birincilik ve 1 ikincilikle dönerek hem Soma’nın hem de Manisa’nın gururu oldu.
TÜBİTAK’ın prestijli yarışmasında dört projeyle yer alan Soma BİLSEM, iki derece elde ederek büyük bir başarıya imza attı. Teknoloji Tasarım alanında Cennet Erva Gökyer, Elif Ebrar Demirtaş ve Melek Çılgıdır, danışman öğretmenleri Zeynep Yılmaz rehberliğinde hazırladıkları bebeklerdeki tehlikeli ateş durumlarına karşı bluetooth bağlantılı yeni nesil ateş ölçer 'Babi for Babies' projesiyle Ege Bölge birincisi oldu. Bu başarıyla birlikte öğrenciler, Türkiye Finali'nde Soma’yı ve Manisa’yı temsil etme hakkı kazandı.
Türkçe alanında ise Simay Beyza Azimkar, öğretmeni Derya Deniz Karameşe danışmanlığında hazırladığı 'Gelecekten gelen masallar' projesi ile Ege Bölge ikinciliği elde etti.
Soma İlçe Millî Eğitim Müdürü Mustafa Dikici, dereceye giren öğrencileri ve öğretmenlerini tebrik ederek şu ifadeleri kullandı: "TÜBİTAK gibi prestijli ve akademik derinliği olan bir yarışmada, ilçemizin adını hem bölge hem de Türkiye finaline taşıyan öğrencilerimizi ve onları büyük bir özveriyle yönlendiren öğretmenlerimizi gönülden kutluyorum. Bu başarılar, ilçemizdeki eğitim kalitesinin ve bilime verilen önemin somut bir yansımasıdır. Bilimle iç içe, sorgulayan ve üreten bir nesil yetiştirmenin gururunu yaşıyoruz"
Soma BİLSEM yönetimine, danışman öğretmenlere, öğrencilere ve onları her adımda destekleyen ailelerine teşekkür eden Dikici, gençlerin bilimsel düşünceyle büyümesi için desteklerini sürdüreceklerini vurguladı.
Türkiye Finali’nde yarışacak olan öğrencilere başarılar dileyen Dikici, Soma’nın adının bilimde de zirvede olacağına inandıklarını belirtti.



Düğün sonrası meydan muharebesi gibi kavga

Elektrik akımına kapılan adam öldü

Saruhanlı’da Kurtuluş Coşkusu meydanları sardı

Saruhanlı’da Vefat…

Sarıgöllü kadınlardan kışlık mesaisi

Likya Yolu'nda kaybolan Çinli turistin cansız bedenine ulaşıldı

Yalnız yaşayan yaşlı adamın cesedi yayılan kötü kokuyla bulundu

Sır ölüm! Uzman estetisyen evinde ölü bulundu

Trafik kazası: 2 ölü

Saruhanlı'da vefat...

Muay-Thai İller Arası Turnuva Açılışı

Cinayet zanlısı mağarada yakalandı

Çorum’da milyonluk vurgun! Detaylar şok etti

Şüpheli ölüm! Genç kadın tatil cennetinde ölü bulundu

Doktor ile emekli öğretmenin mesai kavgası karakolda bitti

Saruhanlı’da Kurtuluş Coşkusu meydanları sardı

Alaşehir’de kurtuluş coşkusu açılışlar ve konserle taçlanıyor

Zincir marketlerdeki kırtasiye ürünleriyle ilgili skandal iddia!

Belediye, Kandilde helva dağıttı

Başkan Balaban'dan İstanbul'a kayyum atanmasına tepki

Başkan Aras: "Saldırının İngiltere bağlantılı olduğunu öğrendik"

Vali Akbıyık'tan Başkan Aras'a destek ziyareti: "Saldırganlar en kısa sürede yakalanacak"

Salihli'de adli yıl törenle açıldı

Saruhanlı’da Zafetr Bayramı Coşkusu

SSVD Vakfı personeli grev başlattı

Manisalı muhtarlar taleplerini MASKİ'ye iletti

Milli mücadelenin şehri Demirci'de 'Kurtuluş Festivali' başladı

Saruhanlı Ziraat Odası Başkanı Aydoğan Okur: "Deniz suyunu arıtarak kullanıma sunsunlar"

Barajlar boşaldı, bidonlar doldu

Manisa'da Geçici Koruyucu Aile Modeli tanıtıldı

Vatandaşların Çerçioğlu’na öfkesi sürüyor: Koltuklar bomboş kaldı

MAFOD'tan 19 Ağustos'a özel fotoğraf gösterimi

Alaşehir Belediyesi personeline Didim’de ücretsiz tatil

Manisa'nın 'Yangın Riskini Azaltma Planı' Türkiye'ye örnek olabilir

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Eğitim 15.04.2025 12:02:00 607 0

Tarih: 15.04.2025 12:02 Güncelleme: 15.04.2025 12:02
Haberi Sesli Oku
7.09.2025 17:26:00