İSTANBUL (AA) - Tarım Sigortaları Havuzunca (TARSİM), Kumluca ve Finike’de selden etkilenen üreticilerin yanında olunduğu bildirildi.

TARSİM'den yapılan açıklamada, geçen günlerde Kumluca ve Finike’de etkili olan kuvvetli sağanak yağış sonrasında meydana gelen sel afetinden ötürü, bölge halkına geçmiş olsun dilekleri iletildi.

Açıklamada, benzer bir durumun tekrar yaşanmaması temennisinde bulunularak, 'Kumluca ve Finike’de selden etkilenen üreticilerimizin yanındayız.' ifadeleri kullanıldı.

Antalya’nın Kumluca ve Finike ilçelerinde etkili olan sel afetinin ardından sigortalılardan aldıkları ihbarlar doğrultusunda hasar tespit çalışmalarına hemen başlanıldığı, eksper organizasyon çalışmalarının tamamlandığı belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

'12 Aralık Pazartesi günü gerçekleşen sel felaketinin ardından toplamda 1.962 ihbar alınmıştır. Yapılan ihbarların hızlıca değerlendirilmesini teminen, TARSİM tarafından görevlendirilen 36 ekip hızlıca hasar tespit işlemlerine başlamıştır. 17 Aralık Cumartesi günü itibarıyla 862 dosyanın işlemleri tamamlanmış, 1.100 dosyanın hasar tespit işlemleri ise devam etmektedir. Hasar tespit incelemeleri tamamlanan ve örtü, teknik donanım ve konstrüksiyon için kesin ekspertiz yapılan dosyaların ödemesi, 23 Aralık Cuma gününe kadar tamamlanacaktır.
 

Sigortalı üretici ve yetiştiricilerimizin, 7/24 hizmet sunan '0850 250 82 77' numaralı Çağrı Merkezi, TARSİM Mobil ve 'www.tarsim.gov.tr' aracılığıyla hasar ihbarlarını gerçekleştirebileceğini hatırlatıyor; poliçesi olmayan üretici ve yetiştiricilerimizin ise beklenmeyen anlarda ve şiddette meydana gelen afetlere karşı önlemlerini zamanında almalarını ve tarım sigortasını ihmal etmemelerini tavsiye ediyoruz.”


 



Saruhanlı'da vefat...

Saruhanlı'da vefat...

Saruhanlı’da Yağış Hasarına Hızlı Müdahale

Psikolojik Danışman Hilal Feyza Kartal: “Okullara yansıyan şiddet toplumsal ruh sağlığının alarmıdır”

Üniversite hocasını maganda kurşunu canından etti

ŞEHZADELER’DE DOĞASEVERLER YÜRÜYÜŞTE BULUŞTU

Şampiyonluk Yolunda Büyük Başarı: Turgutlu Belediyespor İkinci Yarıda Fark Yarattı

TİLKİSÜLEYMANİYE ENGELSİZ YAŞAM MERKEZİ’NDEN MESİR’E ANLAMLI HAZIRLIK

“İnsan Ektik Tarlalara”: Gülperi Öztürk’ten Depremin Yüreğe Kazınan Ağıdı

MÜZİĞİN HOCALARI AVRUPA YOLLARINDA

Saruhanlı'da vefat...

Kahramanmaraş okul saldırısında can kaybı arttı

Otomobiller çarpıştı: 4 kişi yaralandı

Bir üzücü haber daha! Ayla öğretmenin eşi acı habere dayanamadı

MERT OZAN DÜZ'E TİYATRO SAHNESİNDE DOĞUM GÜNÜ

Koldere Mahallesi’nde Çalışmalar Hız Kesmeden Devam Ediyor

Bariyere çarpan otomobildeki 2 kişi yaralandı

Saruhanlı Belediyesi’nden Halitpaşa Mahallesi’nde Yoğun İlaçlama Seferberliği

Liseli Sude son yolculuğuna uğurlandı

Saruhanlı Belediyesi’nden İlçe Genelinde Yoğun Temizlik Seferberliği

Vincin kırılan parçası konteynerin üzerine düştü, 3 işçi yaralandı

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Ekonomi 17.12.2022 17:23:00 0
Tarih: 17.12.2022 17:23 Güncelleme: 17.12.2022 17:23
Haberi Sesli Oku