Son Dakika

Manisa`nın değişik ilçelerinde 2013 yılında meydana gelen don ve dolu riskleri nedeniyle zarar gören sigortalı alanların hasar tespit çalışmalarının tamamlandığı bildirildi.

TARSİM`den yapılan açıklamada, 2013 yılında Manisa Merkez ve ilçelerinde farklı tarihlerde meydana gelen don ve dolu zararı nedeniyle, hasar gören ve daha önce geçici ekspertizleri yapılmış sigortalı alanlarının kesin ekspertiz çalışmalarının tamamlandığı ve başta Sarıgöl ve Alaşehir ilçeleri olmak üzere, il genelinde toplam 17 bin 736 hasar dosyası değerlendirildiği bildirildi.

17 bin 736 hasar dosyasının ilçeler bazında dağılımı; Merkez 18 bin 2, Alaşehir 4 bin 44 Sarıgöl 4 bin 158, Salihli 2 bin 402, Saruhanlı 3 bin 340, Ahmetli, Akhisar, Turgutlu, Gölmarmara, Demirci ve diğer ilçelerde bin 990 şeklinde gerçekleşti.

Hasar tespit çalışmalarında teknolojinin en son uygulamalarından faydalanılarak, üreticiye hem hızlı hem de etkin hizmet sunulduğunu vurgulayan TARSİM yetkilileri, Mobil Eksper projesinin Manisa`da ilk kez mart ayında uygulamaya alındığını, geçici ve kesin hasar tespit çalışmalarının bu uygulama sayesinde, daha kısa zamanda ve daha güvenli gerçekleştirildiğini bildirdi.

Kesin ekspertizleri tamamlanan dosyalar ile ilgili hasar ödemelerinin, poliçe bitiş tarihlerine göre yapılacağının yer aldığı açıklamada, Manisa`da üzüm poliçe bitiş tarihlerinin ağırlıklı olarak 28 Eylül-28 Ekim olması nedeniyle, hasar ödemelerinin ekim ve kasım aylarında yapılacağı belirtildi.

Açıklamada ayrıca, Manisa`nın tarımsal üretim ve sigortalılık yönünden önemli bir şehir olduğu belirtilerek, Çiftçi Kayıt Sistemi`ne kayıtlı yaklaşık 24 bin üzüm üreticisinden 9 bin 311 kişinin sigorta yaptırdığı ifade edildi.

Sigortalılık oranının, yüzde 39 ile Türkiye ortalamasının çok üzerinde olduğu, üretim miktarı ve değeri bakımından da sigortalılık oranının yüzde 50`yi aştığı belirtildi.



Saruhanlı'da vefat...

S&G Parfüm Kozmetik işletmesi Yeni yerinde törenle hizmete girdi

İşten çıktı, evine varamadan karanlık bir yolda can verdi

Boşanma aşamasındaki karısını sokak ortasında öldürdü

Saruhanlı’da Vefat…

Memurları taşıyan servis kazasında acı haber geldi

Saruhanlı'da vefat...

ÖEKK Manisa İl Başkanı Aşkın Nehir, "Açıklanan oran ihtiyaçları karşılamıyor"

Kendisini eve bırakan arkadaşının kullandığı aracın altında kaldı

Saruhanlı’da Vefat…

Kayıp 15 yaşındaki kız çocuğundan acı haber

Baba ve üvey oğlunun kavgası ölümle bitti

İntihar denilen olay cinayet çıktı

Manisa'da vahşet: Çocukların önünde köpeği katletti

Saruhanlı Belediyesi’nden Kadınlara Mamografi Ulaşım Desteği

DEMREMİN MERKEZ ÜSSÜ IŞIKLAR MAHALLESİ MUHTARI, “OLUMSUZ BİR DURUM YOK”

Saruhanlı’da engelli bireylerin ailelerine yönelik eğitim programı düzenlendi

Saruhanlı'da vefat...

‘Uçan Yol'da feci kaza: 1'i ağır 3 yaralı

Otomobil şarampole devrilip takla attı: 1 ölü, 3 yaralı

İki katlı ev yangında küle döndü: Karı-koca dumandan etkilendi

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Ekonomi 21.08.2013 17:37:56 655 0
Tarih: 21.08.2013 17:37 Güncelleme: 21.08.2013 17:37
Haberi Sesli Oku