Manisa`nın değişik ilçelerinde 2013 yılında meydana gelen don ve dolu riskleri nedeniyle zarar gören sigortalı alanların hasar tespit çalışmalarının tamamlandığı bildirildi.

TARSİM`den yapılan açıklamada, 2013 yılında Manisa Merkez ve ilçelerinde farklı tarihlerde meydana gelen don ve dolu zararı nedeniyle, hasar gören ve daha önce geçici ekspertizleri yapılmış sigortalı alanlarının kesin ekspertiz çalışmalarının tamamlandığı ve başta Sarıgöl ve Alaşehir ilçeleri olmak üzere, il genelinde toplam 17 bin 736 hasar dosyası değerlendirildiği bildirildi.

17 bin 736 hasar dosyasının ilçeler bazında dağılımı; Merkez 18 bin 2, Alaşehir 4 bin 44 Sarıgöl 4 bin 158, Salihli 2 bin 402, Saruhanlı 3 bin 340, Ahmetli, Akhisar, Turgutlu, Gölmarmara, Demirci ve diğer ilçelerde bin 990 şeklinde gerçekleşti.

Hasar tespit çalışmalarında teknolojinin en son uygulamalarından faydalanılarak, üreticiye hem hızlı hem de etkin hizmet sunulduğunu vurgulayan TARSİM yetkilileri, Mobil Eksper projesinin Manisa`da ilk kez mart ayında uygulamaya alındığını, geçici ve kesin hasar tespit çalışmalarının bu uygulama sayesinde, daha kısa zamanda ve daha güvenli gerçekleştirildiğini bildirdi.

Kesin ekspertizleri tamamlanan dosyalar ile ilgili hasar ödemelerinin, poliçe bitiş tarihlerine göre yapılacağının yer aldığı açıklamada, Manisa`da üzüm poliçe bitiş tarihlerinin ağırlıklı olarak 28 Eylül-28 Ekim olması nedeniyle, hasar ödemelerinin ekim ve kasım aylarında yapılacağı belirtildi.

Açıklamada ayrıca, Manisa`nın tarımsal üretim ve sigortalılık yönünden önemli bir şehir olduğu belirtilerek, Çiftçi Kayıt Sistemi`ne kayıtlı yaklaşık 24 bin üzüm üreticisinden 9 bin 311 kişinin sigorta yaptırdığı ifade edildi.

Sigortalılık oranının, yüzde 39 ile Türkiye ortalamasının çok üzerinde olduğu, üretim miktarı ve değeri bakımından da sigortalılık oranının yüzde 50`yi aştığı belirtildi.



Saruhanlı'da vefat...

Saruhanlı'da vefat...

Saruhanlı Belediyesi Kurtuluş Mahallesi’nde Sathi Kaplama Çalışmalarını Sürdürüyor

Manisa’nın Gururu Milli Sporcular Vali Özkan’ı Ziyaret Etti

Saruhanlı Devlet Hastanesinden Dünya KOAH Gün

Saruhanlı Belediyesi Sosyal Yardım Faaliyetlerine Devam Ediyor

Belediyeden mahallelerde yol çalışması Saruhanlı

Paşaköy'den transfer bombası

Saruhanlı'nın Doğa Severleri Pazar gününe hazırlanıyor

Manisalı kuaförler Uşak'tan 3 kupa ile döndü

51 yıl hapis cezası olan firari Yunusemre’de yakalandı

MCBÜ öğrencisi Toker, milli takıma altın madalya getirdi

Manisa'da avcı tarafından vurulan çoban hayatını kaybetti

Saruhanlı Devlet Hastanesinde Perşembe günü görev yapacak doktorlar

Saruhanlı'da vefat...

Saruhanlı'da vefat...

Saruhanlı Devlet Hastanesinde Çarşamba günü görev yapacak doktorlar

Saruhanlı'da vefat...

Gürle’de yılların altyapı sorunu çözüldü

Okul müdürü, voleybol maçında geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Ekonomi 21.08.2013 17:37:56 598 0
Tarih: 21.08.2013 17:37 Güncelleme: 21.08.2013 17:37
Haberi Sesli Oku