TARİŞ Pamuk Birliği'nde 'zimmet' iddiaları derinleşiyor
TARİŞ Pamuk Birliği'nde 57 milyon lira avans ödemesi yapıldığı iddia edilen Orçun Olgaç, İzmir Cumhuriyet Başsavcılığına sunduğu dilekçede birlik yöneticilerinden bazı isimlerin kendisinden nakit para aldığını, baskı yoluyla senet imzalatıldığını öne sürdü.
2023 yılında yalnızca 5 milyon lira sermayeyle kurulan Olgaç Tarım Ürünleri'ne TARİŞ Pamuk Birliği tarafından toplam 57 milyon TL avans ödendiği iddiaları gündeme gelmişti. Şirketin kısa sürede iflas etmesi üzerine konu yargıya taşındı. İzmir Cumhuriyet Başsavcılığının başvurunun ardından olayı incelemek üzere Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğünü muhakkik olarak atadığı ifade edildi. Orçun Olgaç, İzmir Cumhuriyet Başsavcılığına sunduğu 3 Ekim tarihli dilekçesinde en dikkat çekici iddia, elden nakit para teslim edildiği oldu. Olgaç, banka şubelerinden çekilen yaklaşık 25 milyon liranın 20 milyonluk kısmını TARİŞ Pamuk Birliği üst düzey bürokratının şahsen gelip elden aldığını öne sürdü. Dilekçede, "Paralar yüksek meblağlarda olduğu için banka şubesi birkaç gün içinde hazırlıyor, bürokrat o gün işletmeye gelerek nakit olarak alıyordu" ifadeleri yer aldı.
Şikayet dilekçesinde baskı yoluyla senet imzalatıldığı, bu belgelerle icra takibi başlatıldığı, ayrıca işletmenin deposundaki yaklaşık 500 bin kilo pamuk çekirdeğine hiçbir yasal süreç işletilmeden el konulduğu iddiaları da yer aldı. TARİŞ Pamuk Birliği Başkanı Faruk Aydın'ın bugüne kadar soruşturmayla ilgili hiçbir açıklama yapmaması ise tepki gördü.
İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'nın banka dekontları, WhatsApp yazışmaları ve HTS kayıtlarını incelemeye aldığı öğrdenildi. Söz konusu TARİŞ yönetici ve bürokratları hakkında "zimmet" suçlamasıyla başlatılan soruşturma sürüyor.



Takla atan otomobil sürücüsü hayatını kaybetti

Yanan araca ilk müdahaleyi çevredekiler yaptı

Yağ fabrikasında patlama: 2 işçi yaralandı

Yolcu minibüsü devrildi: 13 yaralı

Yağışlı hava kazayı beraberinde getirdi

Salihli'de kamyonet devrildi: 1 ölü, 1 yaralı

Seyir halindeki minibüsün üstüne ağaç devrildi

Otomobilin çarptığı çocuk yaralandı

Tarlada ölü olarak bulundu

İş kazası: 1 ölü

Üniversiteli genç kız arkadaşının evinde ölü bulundu

Şehit ateşi Muğla'ya düştü

Apartman dairesinde yangın: 5 kişi kurtarıldı

Saruhanlı Devlet Hastanesinde Çarşamba günü görev yapacak doktorlar

Saruhanlı’da Vefat…

SARUHANLI ESKİ BELEDİYE BAŞKANI ZEKİ BİGİN’DEN DİKKAT ÇEKEN PAYLAŞIM: “PARTİ EMEKÇİLERİ NEREDE?”

Yavuz Ağıralioğlu Manisa’ya geliyor

Ege Üniversitesinin endemik tür cenneti: Botanik Bahçesi

Saruhanlı'da vefat...

Bebeğini havalandırma boşluğuna atan anne tutuklandı

Okul müdürü otizmli öğrenciyi merdivenlerden itti

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Gündem 8.10.2025 07:53:00 2511 0
Tarih: 08.10.2025 07:53 Güncelleme: 08.10.2025 07:55
Haberi Sesli Oku