TARIM - TARİŞ Zeytin ve Zeytinyağı Birliği Başkanı Cahit Çetin, maden ya da zeytin yönünde karar verilmesi gerektiğini belirterek, ?Tarım Bakanlığı zeytin diktiriyor. Sanayi Bakanlığı zeytin söktürüyor gibi bir durumdayız şuanda. Bu trajikomik duruma bir son verelim? dedi. 
Balıkesir´in Edremit ilçesinde Ziraat Odasında basın açıklaması düzenleyen TARİŞ Zeytin ve Zeytinyağı Birliği Başkanı Cahit Çetin, ?Güzel bir tercihle dünya ikinciliğinin hedeflendiği zeytin üretiminde 300 bin ton rekolteye ulaşmak üzereyiz. Yavaş yavaş bunun meyvelerini alıyoruz. Kırsal kalkınmayla eski para ile katrilyonlar harcandı Mehdi Bey zamanında. Bazı aksamalar var tabi ki ama bunlar telafi edilebilir. Önemli olan telafisi olmayan zararlar vermemek? dedi. 
Bu noktada karar verilmesi gerektiğini vurgulayan Çetin, ?Zeytincilikte mi hedefe ulaşacağız, madende mi? Buna karar vermek lazım. Şüphesiz ikisi de lazım ama birbirinin içine giren, birinin altında başkasını aramak gibi, öbürünü talan edecek, mahvedecek bir uygulamanın çok doğru olmadığını düşünüyorum. Türkiye´nin bütün madenlerinin hepsi zeytin ağaçlarının altına mı girmiş? Bunu anlayabilmek mümkün değil. Kamu yararına meselesini çok geniş bir şekilde ortaya koyarak, sürekli kaygı üzerine düşünülmüş bir zeytincilik düşünülemez? diye konuştu.
Zeytin ağacı dikiminin eski Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker zamanında arttığını belirten Çetin, ?Devletin Tarım Bakanlığı zeytin diktiriyor, Sanayi Bakanlığı zeytin söktürüyor gibi bir durumdayız şuanda. O bakımdan bir karar verelim evvela ve bu trajikomik duruma bir son verelim diye düşünüyorum? dedi.



Uçuruma yuvarlanan otomobilden yaralı kurtulan genç kız hayatını kaybetti

Dünya genelinde her üç dakikada, bir kadına yeni meme kanseri tanısı

Hırsızlar, girdikleri evin sahibini bıçaklayarak öldürdü

İkinci el otomobil sektöründe yeni yılda hareketlilik bekleniyor

YÖK’ten Ege Üniversitesine "Engelsiz Üniversite" ödülü

Kula’da Atatürk Kır Koşusu düzenlendi

Turgutlu’da denetimli serbestlik uygulamalarıyla 3 buçuk milyon TL tasarruf sağlandı

Öğrencilerden Filistin’e duygu dolu şiirlerle destek

PDR Akademi "Uzman Buluşmaları" seminerinin 5’incisi Alaşehir’de yapıldı

İzmir’de FETÖ operasyonu: 15 gözaltı

Saruhanlı’da Vefat…

Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy, Ankara’da Mesir Macunu kardı

ÜNİDES gençliğin üretim gücüne güç katıyor

Dünyaca ünlü Manisa Çekirdeksiz Sultaniye Üzümü AB tesciline gün sayıyor

İmzalanan protokolle kanserde toplumsal bilinç artırılacak

Saruhanlı’da 42 Mahalle “Kırsal Mahalle” Statüsüne Alındı

Spil Dağı Milli Parkı’na Türkiye’de ilk "Kıl Çadır Gençlik Kamp Merkezi"

Baba dehşeti: İki çocuğunu öldürüp intihar etti

Tıra arkadan çarpan otomobil, hurda yığınına döndü: 1 ölü, 1 ağır yaralı

Saruhanlı'da vefat...

Sadettin Saran gözaltına alındı!

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Ekonomi 6.06.2017 07:59:25 0
Tarih: 06.06.2017 07:59 Güncelleme: 06.06.2017 07:59
Haberi Sesli Oku