SARUHANLI - Saruhanlı da 11 Haziranda başlayarak 68 gün süren 2014 yılı tarımsal sulama sezonu sona erdi. 

Saruhanlı Sarıkız Sulama Birliği Başkanı Hüseyin Göksu, kazasız belasız bir sulama sezonunun daha sonuna geldiklerini belirtti.

Göksu konuyla ilgili Kardelen Gazetesi muhabirine yaptığı açıklamada, “2014 yılı tarımsal sulama sezonu öncesi Demir Köprü Barajını ortak kullanan 10 sulama birliğinin sulama programları yapılmış olup her kanala 68 gün su verilerek Demir köprü barajındaki minimum işletme koduna ulaşılarak çiftçilerimiz bu takvime göre sulamalarını yapmıştır.”

Her kanalın 68 Gününü ne şekilde kullanılacağını ilgili birliklerle birlikte programlayarak belirlediklerini ifade eden Başkan Göksu, “Saruhanlıda hizmet veren Sarıkız Sulama Birliğinin sorumluluğundaki Ahmetli sağ sahil sulama kanalının programı 11 Haziran 2014 tarihinde başlamış programa göre 18 Ağustos 2014 tarihinde kapanacaktır.” Dedi.

Saruhanlı sarıkız sulama birliği olarak kurumlarının 2014 yılı tarımsal sulama sezonunda yaklaşık 80 bin dekar arazi suladığını belirten Göksu şunları kaydetti;

Aşağı Gediz havzasındaki tüm kanalların 68 günlük programları tamamlandığında Demirköprü barajında 2015 yılı için kullanılabilecek su miktarı bulunmamaktadır.

Demirköprü barajında 2015 yılı için su sıkıntısı bulunmakta olup 2014-2015 kış sezonunda yağmur olmadığı takdirde sıkıntılı günler bizi bekleyecektir.

Temenni ederim ki 2014-2015 kış sezonunda bol yağmurlu günler geçiririz.



Manisa'da binlerce sürücü bilgilendirildi

Turgutlu Belediyesinde bayramlaşma sevinci yaşandı

Manisa'da resmi bayramlaşma töreni yapıldı

Salihli’de kurban kesimini uygulamalı öğrendiler

Depremde panik atak geçiren 14 yaşındaki çocuk hastanede hayatını kaybetti

Yunusemre'de ibadethaneler Kurban Bayramı için hazırlanıyor

O MUHTAR YİNE ADAY!

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Coşkusu Saruhanlı’da Yaşandı!

Manisa’da Gençlik Haftası ve 19 Mayıs coşkusu başladı

Başkan Ekrem Cıllı Dünya Ebeler Günü'nü Kutladı

Eski Manisa Milletvekili Abdullah Akarsu son yolculuğuna uğurlandı

Gazi olduğunu cenazesinde öğrendiler

Şırnak'ta kalp krizi sonucu vefat eden uzman çavuş son yolculuğuna uğurlandı

Büyükşehir’den don zararına uğrayan üreticilere destek

23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI KUTLU OLSUN

Manisa'da gökyüzünü balonlar renklendirdi

Vali Özkan makamını devretti

23 Nisan okullarda da coşkuyla kutlandı

Demirci’yi çocuk sesleri şenlendirdi

Manisa'daki festivalde 2 ton hamsi dağıtıldı

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Güncel 18.08.2014 09:39:53 402 0

Tarih: 18.08.2014 09:39
Haberi Sesli Oku

Güncel

Güncel Haberleri
5.06.2025 12:13:00