Manisa 7. Tarım ve Hayvancılık Fuarı Manisa Belediyesi Fuar Merkezi’nde düzenlenen tören ile açıldı. Fuarın en büyük traktörü ise ilk gününde 250 bin liraya satıldı.

Açılış törenine Manisa Vali Vekili Necmettin Yalınalp, Manisa Belediye Başkan Yardımcısı Azmi Açıkdil, Manisa Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hasan Çebi, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Manisa İl Koordinatörü Ahmet Işık, Manisa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Sadık Özkasap, İl Emniyet Müdürü Yunus Çetin, İl Genel Meclisi Başkanı Hayrullah Solmaz, Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Yardımcıları Yaşar Coşkun, Adnan Erbil, Manisa Büyükşehir Aday Adayı Mehmet Çerçi daire müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

“76 BİNE YAKLAŞAN TRAKTÖR SAYISI İLE BİRİNCİ SIRADAYIZ”

Manisa’nın kültür ve turizm şehri olduğunu belirten Manisa Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hasan Çebi, "Şehrimiz aynı zamanda da sanayi şehri. Manisa uygun iklimi verimli toprakları ve çalışan girişimci üreticileri ile ilimizi ülkemizde ön sıralar çıkartan bir il. 1 Milyon 320 bin hektar alanıyla 90 bin hektarlık zeytin üretim alanı, 75 bin hektarlık bağ alanı ile ülkemizde öncü illerden bir tanesi. 2012 yılı verilerine göre 1 milyon 510 bin ton yaş üzüm üretilmiş bunun 1 milyon 100 bin tonu kurutularak yurt dışına ihraç edilmiştir. Bu veriler ile ülkemizde en önemli üzüm ihracatı bir il olmuştur. Kiraz üretimimiz 100 bin dekar alanda 40 bin ton üretim yapılırken bunun neredeyse tamamı yurt dışına ihraç edilmiştir. 1 milyonu aşan büyük ve küçük baş hayvan varlığı 72 bin arı kolonisi 30 milyonu aşan kanatlı hayvan sayısı ile önemli bir hayvancılık üssüdür. 76 bine yaklaşan traktör sayısı ile birinci sıradayız” dedi.

“ÇİFTÇİLERİMİZ İLÇELERDEN BURAYA ÜCRETSİZ TAŞINMAKTADIR”

Gelecek Türkiyeyi inşa etme yolunda azim ve kararlılık içinde olduklarını belirten Manisa Vali Vekili Necmettin Yalınalp, "Yerinizde sayıyorsanız ziyandasınız demektir. Teknolojik gelişmeleri takip edip değişimlere hazır olmalıyız. Bu gün açılışını gerçekleştireceğimiz 7. Tarım ve Hayvancılık Fuarı bu yönde atılmış küçümsenemeyecek önemli bir hizmettir. Fuarımız kapalı ve açık alan olmakla beraber 12 bin metrekare üzerine kuruludur. Girişleri her yıl olduğu gibi bu yılda ücretsiz tuttuk. Çiftçilerimiz ilçelerden buraya ücretsiz taşınmaktadır. Valiliğimiz elbette ki organizasyonun başında oldu. Ve bi çok kurumda buna destek verdi. Fuarın Manisamıza ve ülke ekonomisine önemli katkı sağlayacağı düşünüyorum” diye konuştu.

FUARIN EN BÜYÜK TRAKTÖRÜ ALICISINI BULDU

Fuar süresi boyunca Manisa Ziraat Odası, Tarım İl Müdürlüğü ve Manisa Belediyesi tarafından ilçelerden ve köylerden ücretsiz otobüs seferleri düzenlenecek olan fuarda en büyük traktör alıcısını buldu. Türkiye`nin çeşitli illeri, Manisa ve İlçelerinden 100`e yakın firmanın yer aldığı fuarda çok sayıda traktör satılığa çıktı. Fuarın ilk gününde en büyük traktör 250 bin liraya satıldı. Satılan traktör ful otomatik olma özelliğini taşıyor.

Kesilen kurdele sonrasında protokol fuarda bulunan standları gezdi. Sektörün dikkatini Manisa`ya çevirecek olan Tarım ve Hayvancılık Fuarı`nı 100 bin ziyaretçinin gezmesi bekleniyor. Girişin ücretsiz olduğu fuar, 10.00 -20.00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek.

SNS Fuarcılık`ın ev sahipliğini yaptığı fuara Tarım İl Müdürlüğü ile Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği doğrudan destek veriyor. Ayrıca Manisa Valiliği, Manisa Belediyesi, Manisa Ticaret ve Sanayi Odası, Manisa Ticaret Borsası, Manisa Ziraat Odası, TMMOB Manisa Şubesi de fuara destek veren kuruluşlar arasında bulunuyor.



Vali Özkan’dan Kula ve Selendi ilçelerine ziyaret

Manisa’nın yeni Valisi Özkan'dan ilk açıklama: "Manisa'nın kalkınması ve vatandaşın mutluluğu için çalışacağız"

Başkan Zeyrek: “Manisa için tarihi bir gün”

Hobisi sayesinde hem sağlığına kavuştu hem meslek sahibi oldu

Anne Oğul gözyaşları arasında toprağa verildi

Vali Ünlü, veda ziyaretlerine başladı

Saruhanlı'da Lunapark ve Hediyelik Eşya Sergilerine Büyük İlgi

Vali Ünlü'den duygusal veda konuşması

19 EYLÜL GAZİLER GÜNÜ TÖRENLE KUTLANDI

17. Altın Üzüm ve Kültür Festivali Başlıyor...

Dışişleri Bakanı Fidan Saruhanlı’ya geldi

Narin için ismini değiştirdi

Narin ve kadın cinayetiyle hayattan koparılan kadınların isimleri formaya yansıdı

Vali Enver Ünlü, Saruhanlı İlçesini Ziyaret Etti

Somalı madencilerinin ailelerini üzen karar

Manisa'nın düşman işgalinden kurtuluşunun 102. yılı kutlandı

Saruhanlı'nın Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 102. Yılı Kutlandı

Dilan ve Engin Polat’ın yargılanmasına başlandı

Saruhanlı’da üzüm sergilerini yağmur vurdu

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Ekonomi 8.11.2013 17:36:33 0

Tarih: 08.11.2013 17:36

Haberi Sesli Oku