SARUHANLI - Çalışmak için Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi´nden Saruhanlı ilçesine gelen tarım işçileri, Ramazan Bayramı´nı tarladaki çadırlarında karşıladı.

Saruhanlı´ya sekiz yıldır Mardin´in Derik ilçesinden tarım işçisi olarak gelip çalıştığını belirten Mehmet Bininci (63), akrabaları ile bayramı çadırda karşıladıklarını belirtti.

Yaklaşık 60 dekar alanda jerekol cinsi biber ürettiklerini, biberin ekiminden hasadına kadar tüm işçiliğini yaptıklarını ifade eden Bininci, "Mayıs ayının başında ekimini yapıyoruz. Bizim biber üretim maratonumuz başlıyor. Sırasıyla çapalama, sulama otunu yolma, bakım onarım işleri bugünlere kadar geldi. Şimdi ise hasada başladık" dedi.

Sebze bahçelerinde çalıştıkları için buradan ayrılmalarının mümkün olmadığını anlatan Bininci, şunları söyledi:

"Şu an buradan ayrılmamız mümkün değil. Çünkü biberi tarladan ara vermeden toplamak gerekiyor. Bu bizim kaderimiz, biz de isteriz herkes gibi memleketinde akrabalarıyla birlikte bayram geçirmeyi ama mümkün değil. 8 yıldır Ramazan Bayramlarını Saruhanlı´da kurduğumuz bu çadırlarda geçiriyoruz. Bugün dinlenip yarın yine çalışmaya başlayacağız."

Akrabalardan uzakta buruk bir bayram yaşadıklarını belirten Hediye Bininci ise anne, babası ile akrabalarının yanlarında olmadığı için tam manasıyla bir bayram yaşayamadıklarını söyledi.

Bayramı tarlada çadırın içinde oturarak geçirmek zorunda kaldıklarını ifade eden Vedat Bininci ise "Herkes akrabalarının yanında bayram yaparken maalesef bizler tarlada çadırda oturarak bekliyoruz. Bayramda gezebileceğimiz herhangi bir yer yok. Buradaki bayram diğer bayramlar gibi olmuyor" dedi.

HABER-FOTOĞRAF-VİDEO:OĞUZHAN KÖKÇÜOĞLU



Manisa’da Gençlik Haftası ve 19 Mayıs coşkusu başladı

Başkan Ekrem Cıllı Dünya Ebeler Günü'nü Kutladı

Eski Manisa Milletvekili Abdullah Akarsu son yolculuğuna uğurlandı

Gazi olduğunu cenazesinde öğrendiler

Şırnak'ta kalp krizi sonucu vefat eden uzman çavuş son yolculuğuna uğurlandı

Büyükşehir’den don zararına uğrayan üreticilere destek

23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI KUTLU OLSUN

Manisa'da gökyüzünü balonlar renklendirdi

Vali Özkan makamını devretti

23 Nisan okullarda da coşkuyla kutlandı

Demirci’yi çocuk sesleri şenlendirdi

Manisa'daki festivalde 2 ton hamsi dağıtıldı

TARIM VE ORMAN BAKAN YARDIMCISI GİZLİGİDER SARUHANLI’DA HASAR GÖREN BAĞLARI İNCELEDİ

Selendi’de şehitler için sergi açıldı

Türkiye Oryantiring Şampiyonası Manisa’da başladı

Soma’da Ahmet Sula’dan unutulmaz bir seminer

Kula’da Kütüphaneler Haftası coşkuyla kutlandı

Don afetini yaşadı çalışmaya ara vermedi

TBMM zirai dondan etkilenen üreticiler için adım attı

Kaymakam Güldoğan, don afeti yaşayan bağları yerinde inceledi

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Gündem 17.07.2015 14:43:00 508 0

Tarih: 17.07.2015 14:43
Haberi Sesli Oku
12.05.2025 10:08:00