SARUHANLI - Çalışmak için Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi´nden Saruhanlı ilçesine gelen tarım işçileri, Ramazan Bayramı´nı tarladaki çadırlarında karşıladı.

Saruhanlı´ya sekiz yıldır Mardin´in Derik ilçesinden tarım işçisi olarak gelip çalıştığını belirten Mehmet Bininci (63), akrabaları ile bayramı çadırda karşıladıklarını belirtti.

Yaklaşık 60 dekar alanda jerekol cinsi biber ürettiklerini, biberin ekiminden hasadına kadar tüm işçiliğini yaptıklarını ifade eden Bininci, "Mayıs ayının başında ekimini yapıyoruz. Bizim biber üretim maratonumuz başlıyor. Sırasıyla çapalama, sulama otunu yolma, bakım onarım işleri bugünlere kadar geldi. Şimdi ise hasada başladık" dedi.

Sebze bahçelerinde çalıştıkları için buradan ayrılmalarının mümkün olmadığını anlatan Bininci, şunları söyledi:

"Şu an buradan ayrılmamız mümkün değil. Çünkü biberi tarladan ara vermeden toplamak gerekiyor. Bu bizim kaderimiz, biz de isteriz herkes gibi memleketinde akrabalarıyla birlikte bayram geçirmeyi ama mümkün değil. 8 yıldır Ramazan Bayramlarını Saruhanlı´da kurduğumuz bu çadırlarda geçiriyoruz. Bugün dinlenip yarın yine çalışmaya başlayacağız."

Akrabalardan uzakta buruk bir bayram yaşadıklarını belirten Hediye Bininci ise anne, babası ile akrabalarının yanlarında olmadığı için tam manasıyla bir bayram yaşayamadıklarını söyledi.

Bayramı tarlada çadırın içinde oturarak geçirmek zorunda kaldıklarını ifade eden Vedat Bininci ise "Herkes akrabalarının yanında bayram yaparken maalesef bizler tarlada çadırda oturarak bekliyoruz. Bayramda gezebileceğimiz herhangi bir yer yok. Buradaki bayram diğer bayramlar gibi olmuyor" dedi.

HABER-FOTOĞRAF-VİDEO:OĞUZHAN KÖKÇÜOĞLU



Saruhanlı'da vefat...

Manisa TSO’dan Gülşah Durbay anısına lokma hayrı

Gediz Kavşağında çalışmalar hız kesmeden devam ediyor

SARUHANLI'DA AVCILIK EĞİTİMLERİ TAMAMLANDİ

Eşini öldürüp, Ağrı'da yakalanan Saruhanlılı şüpheli tutuklandı

Kızıl geyikler aylar sonra Spil Dağı’nda yeniden görüntülendi

Yapay zekayla kandırdıkları adamı 98 bin TL dolandırdılar

TIR’ın altında kalan sürücü ağır yaralandı

Evinde sobadan çıkan yangında öldü

Tır ile hafif ticari aracın çarpıştığı kazada yaşlı adam hayatını kaybetti

Vefat ve Başsağlığı!

Kahvehanedeki kavgada bıçaklanan genç adam öldü

Sıra dışı düğün: Gelin ve damat cam vitrinde

Eşinin boğazını keserek öldüren koca, yeniden serbest bırakıldı

Çıkan bıçaklı kavgada 1 kişi yaralandı

Minibüste çıkan yangın, park halindeki 5 motosiklete sıçradı

Filede Kazanan Turgutlu Belediyespor Oldu

Yangına giden itfaiye aracı kaza yaptı: 1 yaralı

Servis otobüsü alev alev yandı

Demirci’de Kaymakamlık Kupası heyecanı başladı

Yangında 1 ev kullanılamaz hale geldi

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Gündem 17.07.2015 14:43:00 695 0
Tarih: 17.07.2015 14:43 Güncelleme: 17.07.2015 14:43
Haberi Sesli Oku