Anahtar Kelimeler: 0

Tarım Bakanı Bağları İnceledi…

YARALARIMIZI BİRLİKTE SARACAĞIZ

 

SARIGÖL - Manisa'da, dolu yağışında bağ alanları zarar gören köyleri ziyaret eden Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, "Yaklaşık 60 bin dönüm bağ alanının zarar gördüğünü tespit ettik. Yaralarımızı birlikte saracağız" dedi.

 

AK Parti Manisa Milletvekilleri Selçuk Özdağ, Hüseyin Tanrıverdi ve Muzaffer Yurttaş ile birlikte dolu yağışında bağ alanları zarar gören Sarıgöl'ün Çanakçı ile Alaşehir'in Subaşı köylerini ziyaret eden Bakan Eker, köylülerle bir araya gelip, sıkıntılarını dinledi.

 

Mehdi Eker, Çanakçı köyünde yaptığı konuşmada, Alaşehir, Sarıgöl ve Ahmetli ilçelerindeki bağların doludan zarar gördüğünü belirterek, şunları söyledi:

 

"Yaklaşık 60 bin dönüm bağ alanının zarar gördüğünü tespit ettik. Yaralarımızı birlikte saracağız. Borçların ertelenmesi konusunda sayın Başbakan ile görüştüm. Onun dışında ne tür destekler verebileceğimizin arayışı içindeyiz."

 

Doğal olaylarını engellemenin mümkün olmadığına işaret eden Eker, 2005 yılında çıkardıkları "Tarım Sigortası Kanunu"nu ile sigorta bedelinin yüzde 50'sinin devlet tarafından karşılandığını hatırlattı.

 

Eker, doludan zarar gören bölgenin, sadece Türkiye'yi değil, bütün dünyayı kuru üzümle tanıştıran bir bölge olduğunu ifade ederek, "Şu anda en acil işimiz, hasar işini tamamlayıp bağları budamak. Mutlaka bağları budamalıyız ki sıkıntı, gelecek yıl başka şekilde karşımıza çıkmasın" dedi.

 

-Sigortasını yaptırana 56 milyon lira-

 

Mehdi Eker, Subaşı köyünde yaptığı konuşmada ise doludan zarar gören bağ alanlarında sigorta yaptıranlara ödenecek miktarın, 56 milyon lira olduğunu kaydetti.

 

Çiftçilere ürünlerini sigortalatmaları çağrısında bulunan Eker, şöyle konuştu:

 

"Yaptığınız sigortanın bedeli 100 lira tutuyorsa, 50 lirasını devlet veriyor. Manisa genelinde sigorta yaptıran çiftçilerin 95 milyon lirasını bakanlık olarak ödedik. Manisa, Türkiye'de tarım sigortasının en fazla yapıldığı illerden bir tanesi olmasına rağmen 100 çiftçiden 40 tanesi yaptırmış. 2007 yılından bu yana çiftçinin kullandığı makine ve ekipmanın 30 çeşidine, yüzde 50 destek veriyoruz. Bu desteklerden bir tanesi de bağcılıkla ilgili. Bağ üzerine ağ gerilirse yüzde 50 desteğini biz veriyoruz. 6 senedir bu uygulama var. Bundan istifade edenler de var."

 

Haber Merkezi



Başkan Cıllı’dan 8 Mart’ta Kadınlara Anlamlı Jest

Saruhanlı Devlet Hastanesi’nde 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Kutlandı

Saruhanlı’da Yeni Devlet Hastanesinin Yapımına Başlandı

Manisa'da hissedilen bir deprem meydana geldi

Saruhanlı'da vefat...

Büyükşehir’den Saruhanlıya 22 milyon TL’lik yatırım... Çalışmalar başladı

Saruhanlı’da dere temizliği başladı... Koku ve sinek sorunu sona erecek

İmamoğlu’nun mektubu Saruhanlı’da okundu

Koldere’de Gönülleri Isıtan İftar Buluşması

SARUHANLI DEVLET HASTANESİ’NDE “GEBE OKULU”NDAN MEZUNİYET SEVİNCİ

SARUHANLI’DAN PALETLİ YÜZMEDE MADALYA YAĞMURU

PRESTİJ CADDELERİ IŞIL IŞIL OLDU

Manisa Şampiyonu Öğrencilerden İlçe Millî Eğitim Müdürü Aguş’a Ziyaret

İSHAKÇELEBİ’YE YAKIŞIR YENİLİK: ÜZÜM DÜĞÜN SALONU VE KAPALI PAZARYERİ YENİLENDİ

Saruhanlı’nın Gururu: Özel Sporculardan Madalya Yağmuru

Saruhanlı’da Vefat…

Saruhanlı’da Değişim Devam Ediyor

Manisa-Saruhanlı Yolunda Yeni Sabit Radar Sistemleri Devreye Girdi

Saruhanlı’daki Dev Soygun Çözüldü Fabrika Çetesi Hapiste

Saruhanlı’da Vefat…

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Ekonomi 17.05.2013 17:36:47 620 0
Tarih: 17.05.2013 17:36 Güncelleme: 17.05.2013 17:36
Haberi Sesli Oku

Ekonomi

Ekonomi Haberleri