Anahtar Kelimeler: 0

Tarım Bakanı Bağları İnceledi…

YARALARIMIZI BİRLİKTE SARACAĞIZ

 

SARIGÖL - Manisa'da, dolu yağışında bağ alanları zarar gören köyleri ziyaret eden Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, "Yaklaşık 60 bin dönüm bağ alanının zarar gördüğünü tespit ettik. Yaralarımızı birlikte saracağız" dedi.

 

AK Parti Manisa Milletvekilleri Selçuk Özdağ, Hüseyin Tanrıverdi ve Muzaffer Yurttaş ile birlikte dolu yağışında bağ alanları zarar gören Sarıgöl'ün Çanakçı ile Alaşehir'in Subaşı köylerini ziyaret eden Bakan Eker, köylülerle bir araya gelip, sıkıntılarını dinledi.

 

Mehdi Eker, Çanakçı köyünde yaptığı konuşmada, Alaşehir, Sarıgöl ve Ahmetli ilçelerindeki bağların doludan zarar gördüğünü belirterek, şunları söyledi:

 

"Yaklaşık 60 bin dönüm bağ alanının zarar gördüğünü tespit ettik. Yaralarımızı birlikte saracağız. Borçların ertelenmesi konusunda sayın Başbakan ile görüştüm. Onun dışında ne tür destekler verebileceğimizin arayışı içindeyiz."

 

Doğal olaylarını engellemenin mümkün olmadığına işaret eden Eker, 2005 yılında çıkardıkları "Tarım Sigortası Kanunu"nu ile sigorta bedelinin yüzde 50'sinin devlet tarafından karşılandığını hatırlattı.

 

Eker, doludan zarar gören bölgenin, sadece Türkiye'yi değil, bütün dünyayı kuru üzümle tanıştıran bir bölge olduğunu ifade ederek, "Şu anda en acil işimiz, hasar işini tamamlayıp bağları budamak. Mutlaka bağları budamalıyız ki sıkıntı, gelecek yıl başka şekilde karşımıza çıkmasın" dedi.

 

-Sigortasını yaptırana 56 milyon lira-

 

Mehdi Eker, Subaşı köyünde yaptığı konuşmada ise doludan zarar gören bağ alanlarında sigorta yaptıranlara ödenecek miktarın, 56 milyon lira olduğunu kaydetti.

 

Çiftçilere ürünlerini sigortalatmaları çağrısında bulunan Eker, şöyle konuştu:

 

"Yaptığınız sigortanın bedeli 100 lira tutuyorsa, 50 lirasını devlet veriyor. Manisa genelinde sigorta yaptıran çiftçilerin 95 milyon lirasını bakanlık olarak ödedik. Manisa, Türkiye'de tarım sigortasının en fazla yapıldığı illerden bir tanesi olmasına rağmen 100 çiftçiden 40 tanesi yaptırmış. 2007 yılından bu yana çiftçinin kullandığı makine ve ekipmanın 30 çeşidine, yüzde 50 destek veriyoruz. Bu desteklerden bir tanesi de bağcılıkla ilgili. Bağ üzerine ağ gerilirse yüzde 50 desteğini biz veriyoruz. 6 senedir bu uygulama var. Bundan istifade edenler de var."

 

Haber Merkezi



Saruhanlı'da vefat...

Saruhanlı'da Önder çiftçiler DERİM projesi ile bilgilerini aktarıyor

Saruhanlı’da 487 bin metrekare tarla ihaleyle kiraya verilecek

Saruhanlı belediyesi araç filosunu güçlendiriyor!

YUNTDAĞLI ÇOCUKLAR BU OYUNU ÇOK SEVECEK

MADOST ‘Sevgi ve Dostluk Buluşmasında Ertuğrul Günay'ı Manisa’da Ağırladı

Kemiklidere İlkokulu’nda Karne Coşkusu

İsyeri sahibi dükkanında öldüresiye darp edildi

Saruhanlı’da Okul Sporlarında Gurur Tablosu

Yaşlı adamın sır ölümü! Cansız bedeni dere yatağında bulundu

Kamyonla çarpışan otomobil sürücüsü hayatını kaybetti

Yaralılara ilk müdahale olay yerinde yapıldı

Saruhanlı’ya Altyapı ve Sıcak Asfalt Müjdesi

Su Elçileri Saruhanlı’da Su Seferberliği Eğitimi Gerçekleştirdi

Başkan Dutlulu Saruhanlı’da Çiftçilerin Taleplerini Dinledi

Türkiye’de görülen başlıca 7 vitamin eksikliği ve alınması gereken önlemler

Uzmandan risk gruplarına erken başvuru uyarısı

Başkan Dutlulu 2026 yılının rotasını çizdi

Jeotermal yatırımlar için 2026 yılı köprüden önceki son çıkış

Anadolu ilham verdi, makarna altın getirdi

Esra'yı boğarak öldüren annesi ve sevgilisi hakkında yeni gelişme

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Ekonomi 17.05.2013 17:36:47 593 0
Tarih: 17.05.2013 17:36 Güncelleme: 17.05.2013 17:36
Haberi Sesli Oku

Ekonomi

Ekonomi Haberleri