MANİSA - Manisa Celal Bayar Üniversitesi (MCBÜ) Hafsa Sultan Hastanesi Tıp Tarihi Müzesi topladığı çeşitli giyim eşyalarıyla Arakan´daki Müslümanlara yardım eli uzattı. 
Manisa CBÜ Hafsa Sultan Hastanesi Tıp Tarihi Müzesi, Arakan´da zor günler yaşayan Müslümanlar için yardım topladı. Çeşitli giyim eşyalarından oluşan yardımlar İnsani Yardım Vakfı (İHH) Manisa İl Temsilcisi Necmettin Okumuş´a teslim edildi. Osmanlı döneminde şifahane olarak kullanılan Tıp Müzesinde eşyaları teslim alan Okumuş, "Son günlerde Arakan´daki zulümle ilgili toplumumuzun bir hassasiyeti var. Bu anlamda Hayrunnisa hocama, Ahmet Yeşil hocamız bu hassasiyeti gözeterek yardım malzemeleri toplamışlar. Biz de bu yardım malzemelerini Arakan, Bangladeş bölgelerine göndermek için elimizden geleni yapacağız. Gelen malzemeler bulunduğumuz yerle alakalı çok anlam ifade ediyor. Burası bir şifahane. Biz şifayı biz hep ilaçlarla bulduğumuzu zannederiz. Ama şifa insanlara yardım etmektir. Birisine yardım ettiğiniz zaman birisini iyileştiriyorsunuz. O kişinin sağlığını da psikolojik durumda iyileştiriyorsunuz. Bu anlamda bu yardımdan şifahaneden gelmiş olmasından dolayı bizim için çok önemli. Arakan´daki ruhu zedelenmiş, psikolojisi bozulmuş kardeşlerimize şifa olacağına inandığımız için biz kendilerine çok teşekkür ediyoruz. Tüm halkımıza oradaki soydaşlarımıza yardımcı olmaları için çağrıda bulunuyoruz" dedi.
Eşyaların tarihi şifahanede teslim edilmesinin çok anlamlı olduğunu söyleyen Manisa CBÜ Hafsa Sultan Hastanesi Tıp Tarihi Müzesi kurucularından ve Manisa CBÜ Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Ahmet Yeşil, "İçinde bulunduğumuz bina tarihi bir bina. Bu bina Manisa´ya gelmiş, Manisa´da ihtiyacı olan insanlara derman olmuş bir mekan. Bu tarihe mal olmuş bu yerde bu misyonu bir şekilde yaşayan tarih, yaşayan müze anlayışı içerisinde biz de bir nebze insanlık adına utanç verici manzaralar seyrettiğimiz, Müslüman olarak da ortak değerleri paylaştığımız bir coğrafyadaki insanlara derman olabilmek, onların sıkıntılarını paylaşmak adına da bir şeyler toparladık. Sayın Başkanımıza da bunları teslim ediyoruz. İnanıyoruz ki bunlar ihtiyacı olan insanlara ulaşacaktır. Buna benzer sosyal etkinliklerimizi bu tür kampanyalarımızı biz çeşitli ihtiyaç noktalarında devam ettireceğiz" diye konuştu.
Toplanan eşyalar Arakan´daki Müslümanlara ulaştırılmak üzere kamyonlara yüklendi.



Saruhanlı’da Okul Sporlarında Gurur Tablosu

Yaşlı adamın sır ölümü! Cansız bedeni dere yatağında bulundu

Kamyonla çarpışan otomobil sürücüsü hayatını kaybetti

Yaralılara ilk müdahale olay yerinde yapıldı

Saruhanlı’ya Altyapı ve Sıcak Asfalt Müjdesi

Su Elçileri Saruhanlı’da Su Seferberliği Eğitimi Gerçekleştirdi

Başkan Dutlulu Saruhanlı’da Çiftçilerin Taleplerini Dinledi

Türkiye’de görülen başlıca 7 vitamin eksikliği ve alınması gereken önlemler

Uzmandan risk gruplarına erken başvuru uyarısı

Başkan Dutlulu 2026 yılının rotasını çizdi

Jeotermal yatırımlar için 2026 yılı köprüden önceki son çıkış

Anadolu ilham verdi, makarna altın getirdi

Esra'yı boğarak öldüren annesi ve sevgilisi hakkında yeni gelişme

"Babam ölmedi"

Saruhanlı'da vefat...

SARUHANLI’DA VEFAT…

İzmir’de banka aracından yüklü miktarda vurgun

Saruhanlı’da Vefat…

Kayıp genç kızın gömülü halde cansız bedeni bulundu

İzmir'de belediye otobüsü ile panelvan çarpıştı: 1 ölü, 8 yaralı

Koldere’deki yangın kısa sürede söndürüldü

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Yaşam 20.09.2017 17:30:48 830 0
Tarih: 20.09.2017 17:30 Güncelleme: 20.09.2017 17:30
Haberi Sesli Oku