Anahtar Kelimeler: 0

KUVA-YI MİLLİYE KARARGAHINA YIKIM KARARI

 

GÖLMARMARA - Gölmarmara İlçesinde Kurtuluş Savaşı yıllarında Kuva-yi Milliye güçlerinin karargah olarak kullandıkları, 14 yıldan bu yana Anaokulu olarak kullanılan 2 katlı 8 odalı tarihi eve yıkım kararı çıktı.

 

Gölmarmara İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Dağdelen, Kardelen Gazetesi muhabirine yaptığı açıklamada 60 öğrencinin eğitim gördüğü okulun, çok eski bir bina olmasından dolayı fiziki özelliklerinin eğitim öğretim kurumlarında istenilen fiziki standartlarla uyuşmadığının tespit edildiğini kaydetti.

 

Yıkım kararı çıkmasının ardından okulun boşaltıldığını, Anaokulu öğrencilerinin ise bu yıl ki eğitim sezonunda ilçedeki Hulki Şanlıtop Anadolu Lisesi’nin zemin katında eğitim göreceklerini ifade eden Dağdelen şu bilgileri verdi;

 

“Okul binası çok eski, yapılış tarihi bilinmiyor. Burada kurtuluş savaşından önce Rumlar yaşıyormuş, burası daha sonra Gölmarmara'da kurulan Müdafaa-i Hukuk şubelerinde görev alan ve 1933-1942 yılları arasında Gölmarmara Belediye Başkanlığı yapmış Tahir Ayşe Barutçuoğlu’nun evi olmuş.

 

Kurtuluş savaşı yıllarında Kuva-yı Milliye üyelerinin karargah olarak da kullandıkları bina 1998 yılında Anaokulu olarak kullanılması için İl Özel idaresine devrediliyor. O dönemde 2 bin lira masraf edilerek tadilatı yapılan bina eğitime kazandırılmış” dedi.

 

Tarihi binanın yeniden tadilatının yapılmasının gündeme geldiğini ancak tadilat için çok yüksek fiyat çıkması üzerine binanın yıkımına karar verildiğini anlatan Dağdelen,

 

“Binamızda 14 yıl sonra yeni bir tadilata ihtiyaç duyuldu. Tadilat için çok yüksek rakamlar ortaya çıktı. Bunun için yıkılıp yerine yeni bir bina yapılmasına karar verildi. Bu alana İlçe Halk Kütüphanesi ya da Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi öğrencilerinin Atölye olarak kullanabilecekleri bina inşa edilecek” dedi.

 

Muammer Kökcüoğlu



Saruhanlı Devlet Hastanesinde Çarşamba günü görev yapacak doktorlar

Saruhanlı’da Vefat…

SARUHANLI ESKİ BELEDİYE BAŞKANI ZEKİ BİGİN’DEN DİKKAT ÇEKEN PAYLAŞIM: “PARTİ EMEKÇİLERİ NEREDE?”

Yavuz Ağıralioğlu Manisa’ya geliyor

Ege Üniversitesinin endemik tür cenneti: Botanik Bahçesi

Saruhanlı'da vefat...

Bebeğini havalandırma boşluğuna atan anne tutuklandı

Okul müdürü otizmli öğrenciyi merdivenlerden itti

10 Kasım Atatürk'ü Anma Doğa Yürüyüşü

HALK EĞİTİMİ KURUMLARI ARASI MUAYTHAİ ŞAMPİYONASI SARUHANLı EV SAHİPLİĞİNDE GERÇEKLEŞTİ

Akhisar’da otomobil devrildi! 7 yaralı

Saruhanlı'da vefat...

Saruhanlı Devlet Hastanesinde Salı günü görev yapacak doktorlar

Yeni doğan bebeğini havalandırma boşluğuna attı

Kayıp olarak aranan alzaymır hastası kadın bulundu

Saruhanlı’da Vefat…

Ölümümüm 87. Yılında Atatürk Anıldı

KAYMAKAM ACAR'IN 10 KASIM ATATÜRK’Ü ANMA GÜNÜ MESAJI

Devrilen traktörün altında kalan çiftçi hayatını kaybetti

Saruhanlı’da feci kaza!..

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Güncel 14.09.2012 18:13:22 784 0
Tarih: 14.09.2012 18:13 Güncelleme: 14.09.2012 18:13
Haberi Sesli Oku

Güncel

Güncel Haberleri