İLGİNÇ HABERLER - Kahramanmaraş´ta üç öğün ?Maraş tarhanası´ yiyen "Yeşim" adındaki muhabbet kuşu, görenleri şaşkına çeviriyor.

Kahramanmaraş´ın yöresel lezzetlerinden olan tarhanayı kendisiyle aynı yaşıt olan Semih Bera Doğan´ın (6) elinden yiyen muhabbet kuşunun sahibine olan bağlılığı dikkat çekiyor.
Günlük hayatta konuşmaları, taklit yapmaları hatta çay içmesiyle gündeme gelen muhabbet kuşlarının bir yeni özelliği daha ortaya çıktı. "Yeşim" adındaki muhabbet kuşunun tarhanaya olan düşkünlüğü Kahramanmaraşlıları dahi kıskandıracak cinsten.

Onikişubat ilçesi İstiklal Mahallesi´nde ikamet eden Doğan ailesinin en küçük oğlu olan Semih Bera Doğan, muhabbet kuşu Yeşim´in tarhana sevgisinin kendisinden kaynaklandığını söyledi.
Ne zaman tarhana yese muhabbet kuşuna da ikram ettiğini söyleyen Semih Bera Doğan, ?5 yıldır muhabbet kuşunu besliyorum. Biz tarhana yerken yanıma geldi. Ben de ona tarhana verdim. Sabah, öğle, akşam 3 defa tarhana veriyorum? dedi.

Semih Bera Doğan´ın babası Bekir Doğan ise, ?Oğlum çok küçüktü. Sonra biz bu kuşu aldık. Kuş da ailemizin bir parçası oldu. Biz tarhana yerken hep yanımıza geliyordu. Sonra tarhana yemeye başladı. Oğlum tarhana yerken kuşuna da yediriyor. Adı Yeşim ama tam bir Ökkeş oldu. Özellikle sabahları canı tarhana istediği zaman çok bağırıyor. Tarhanasını verdiğimiz zaman sesini kesiyor? diye konuştu.



Başkan Dutlulu Saruhanlı’da Çiftçilerin Taleplerini Dinledi

Türkiye’de görülen başlıca 7 vitamin eksikliği ve alınması gereken önlemler

Uzmandan risk gruplarına erken başvuru uyarısı

Başkan Dutlulu 2026 yılının rotasını çizdi

Jeotermal yatırımlar için 2026 yılı köprüden önceki son çıkış

Anadolu ilham verdi, makarna altın getirdi

Esra'yı boğarak öldüren annesi ve sevgilisi hakkında yeni gelişme

"Babam ölmedi"

Saruhanlı'da vefat...

SARUHANLI’DA VEFAT…

İzmir’de banka aracından yüklü miktarda vurgun

Saruhanlı’da Vefat…

Kayıp genç kızın gömülü halde cansız bedeni bulundu

İzmir'de belediye otobüsü ile panelvan çarpıştı: 1 ölü, 8 yaralı

Koldere’deki yangın kısa sürede söndürüldü

KENT KONSEYİ’NDEN GAZETECİLERE 10 OCAK ZİYARETİ

Saruhanlı'da şap alarmı! 16 mahallede hayvan alım-satımı ve hayvansal ürün giriş-çıkışı yasaklandı

Kros sporcuları Türkiye Şampiyonası için ter döktü

Alaşehir’de üzümün geleceği değerlendirildi

MCBÜ’de yoklama dijitale taşındı

Başkan Cıllı'dan Kardelen Gazetesine Ziyaret

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
İlginç Haberler 19.11.2015 11:59:56 1543 0
Tarih: 19.11.2015 11:59 Güncelleme: 19.11.2015 11:59
Haberi Sesli Oku

İlginç Haberler

İlginç Haberler Haberleri