AB Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, AK Parti Manisa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hüseyin Tanrıverdi`nin proje tanıtım toplantısına katıldı.

AK Parti Manisa Milletvekili ve Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hüseyin Tanrıverdi 45 projesini düzenlenen proje tanıtım toplantısında kamuoyuna açıkladı.

Atatürk Spor Salonu`nda düzenlenen proje tanıtım toplantısına AB Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Sosyal İşler Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar, Bilim Sanayi ve Teknoloji eski Bakanı Nihat Ergün, İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, Manisa Milletvekilleri Muzaffer Yurttaş, Recai Berber, AK Parti Manisa İl Başkanı Murat Baybatur, ilçe başkanları ve partililer katıldı.

"İZBAN`I MANİSA`YA UZATIYORUZ"

Şölen havasında gerçekleştirilen toplantı halk oyunları gösterileriyle başladı. Halk oyunları gösterilerinin ardından konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, İzmir ve Manisa`nın birbirine çok yakın iki il olduğunu hatırlatarak, Sabuncubeli tüneliyle birlikte iki il arası mesafenin 15 dakikaya düşeceğini bildirdi. Manisa`nın ve İzmir`in geleceğinin aynı olduğunu sözlerine ekleyen Yıldırım, Manisa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hüseyin Tanrıverdi`yle birlikte pek çok ortak proje gerçekleştireceklerini söyledi.

Tanrıverdi`nin projelerini incelediğini dile getiren Yıldırım, "Her şeyden önce projelerde insan var. Biz insanı yaşat ki devlet yaşasın anlayışıyla 11 yıldır hizmetlerimizi veriyoruz. Ortak projelerimiz ne? Sabuncubeli tüneli, Turgutlu-Kemalpaşa demir yolu bitti. Dün itibariyle hizmete girdi. Hayırlı olsun. İZBAN`ı Manisa`ya uzatıyoruz. Onun da kararını aldık. İstanbul`dan İzmir`e gelen otoyol da Manisa`dan geçiyor. Ankara`dan İzmir`e gelen hızlı tren de Manisa`dan geçiyor. Manisa`nın yollarını böldük. Manisalıları birbiriyle birleştirdik. İlçelerin yolları yapıldı. 76 kilometreyle aldığımız bölünmüş yolları 376 kilometreye çıkardık. Sadece Manisa`nın yollarına 1 milyar harcadık" şeklinde konuştu.

"ULUSAL GÜNDEMLE KONUŞUYORLAR"

30 Mart yerel seçimlerin çok önemli olduğunu vurgulayan Yıldırım, "İster adına referandum desinler ister yerel seçim desinler millet iradesiyle bu ülkeye tezgah kıranların karşılaşacağı bir seçimdir. Millet iradesi nasıl galip geldiyse bu seçimde de galip gelecektir. 10 yıldır İzmir`i hizmetsizliğe mahkum edenler bir türlü hizmete gelemiyorlar. Ulusal gündemle konuşuyorlar. Çünkü hizmet yok. İzmir`e söyleyecekleri hiçbir şey yok. İzmir`e gelecek ufku da veremiyorlar. Hükümeti tehdit ediyorlar. İzmirlileri tekrar seçimde ideolojik söylemlerle mobilize edip düzenlerini devam ettirmeye çalışıyorlar. Artık İzmirli de Manisalı da bu oyuna gelmez" diye konuştu.

"PROJELER AB FONUNDAN DESTEKLENECEK"

AB Bakanı Çavuşoğlu, proje tanıtımına AK Parti olarak tam kadro katıldıklarını belirterek, "30 Martta inşallah Hüseyin Tanrıverdi`yle birlikte hizmet için de burada olacağız. Birlikte çalışacağız. 45 tane birbirinden önemli projeleri inceledik. Hepsi birbirinden değerli. Hepsi Manisa`nın yaşam standartlarını kalkındıracak projeler. Bu projeler ayağı yere basan projeler. Manisa`nın kendi zenginliğini ayağa kaldıracak projeler hazırlanıyor. Manisa`ya nasıl katkı sağlayabiliriz? Avrupa Birliği Bakanı olarak da Manisa`nın projelerine en büyük desteği vermeye çalışacağız. Manisa`nın katı atık projesine ve Manisa`nın Soma ilçesi atık su projesine 28 milyon Avro ayırıyoruz. Avrupa Birliği fonlarıyla öğrencilerimizi Avrupa`ya göndericeğiz. Türkiye`den Ankara`dan gelecek kaynakların yanında ab fonlarından da Manisa`ya kaynak ayıracağız. Hayvancılık tarım ve spor projelerine destek vereceğiz. Hüseyin beyin hazırlayacağı birçok projeye Manisa`nın kalkınması için destek vereceğiz" dedi.

PROJELERİNİ TANITTI

Konuşmaların ardından AK Parti Manisa Milletvekili ve Manisa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hüseyin Tanrıverdi, projelerini açıklamak üzere sahneye çıktı.

Projelerini açıklamadan önce bir konuşma yapan Tanrıverdi, "Bizim gözümüzde belediyecilik kısaca; doğumdan ölüme hatta sonrasında, hizmet üretmektir, insan odaklı çalışmaktır. Yıllardır şehirlerimiz, kasabalarımız, köylerimiz hizmet görmedi, eser görmedi ta ki AK Parti iktidarlarına kadar. Biz, yerel yönetim tecrübesini 12 yıldır merkezî yönetime taşıyan bir iktidarın Başbakanıyla önünüze çıkıyoruz. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığından gelen genel başbakanımız ve başbakanımız, dünya lideri Recep Tayyip Erdoğan`ın öncülüğünde Türkiye çok farklı bir noktaya geldi. Yerel yönetimler altın çağını yaşadı Bunun bilinciyle AK Parti oy kaygısı gütmeden, birileri ne der? IMF ne yapar? Şunlar bize cephe alır mı? diye düşünmeden ülkemiz ve milletimiz için gerekli olan yerel yönetimler reformunu başlattık. Benim de mutfak çalışmalarında bizzat yer aldığım ve bugün bunun büyük hazzını duyduğum yeni büyükşehir kurulmasını içeren yasayı çıkardık. Çıkarırken hem de bin bir engele, iftiraya, yalana rağmen çıkarttık" dedi.

Tanrıverdi`nin açıkladığı projelerin arasında; Gediz Projesi, Batı Kışla Projesi, Doğu Kışla Projesi, İmar ve Konut Projeleri, Atık Su Arıtma Projesi, Spil Dağı Projesi, Katı Atık Bertaraf Tesisi Projesi, Otopark Projeleri, Toplu Ulaşım Projeleri, Temalı Parklar, Spor Tesisleri, Teknik Üniversite Projesi, Motodrom (motor sporları alanı), Planeteryum (Gözlem Evi) ve Bilim Merkezi Projesi, Organik Pazar Yerleri ve Mekanları Projesi, gibi projeler yer alıyor.

Tanrıverdi`nin projelerini açıklamasının ardından konuşan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, projelere her türlü desteklerini vereceklerini söyledi. Manisa`ya 39 müjdeli yatırımla geldiğini sözlerine ekleyen Eroğlu, "371 milyon liralık müjdeyle geldim. Barajlar göletler dere ıslahları... Şimdi bu saatte açıklamıyorum. Zaten ağzımdan bal damlasa beni dinlemezsiniz. Yarın 26 tesisin temelini atıp açılışını yapacağız. Manisa Manisa olalı böyle projeleri görmedi. hükümetimiz Manisa`ya en büyük yatırımları yapıyor. Manisa`ya toplamda 9 milyar 100 milyon lira yatırım yapıldı. Manisa muhteşem bir şehir. Sadece Ege`nin değil dünyanın yıldızı Manisa olacak. Tabi bizim de Orman ve Su İşleri Bakanlığı olarak 735 milyon liralık yatırım yapmışız. Manisa`daki bütün göletleri yapalım dedik. 45 rakamı çıktı. Manisa`da yapılacak göletlerin sulama barajlarının sayısını 52`ye çıkardık. Hüseyin kardeşim bazı projelerini benimle irtibatlandırdı. Başımın üstünde yeri var. Manisa`daki tesislerin 14 tanesi benimle alakalı onları da yapmak benimle alakalı. Ben bu projeleri gördükten sonra hayırlı olsun diyorum" dedi.

Konuşmaların ardından proje tanıtım toplantısı hatıra fotoğrafı çekilmesinin ardından sonra erdi.



Kırkağaç Jandarma Komando Eğitim Merkezi Komutanlığında terörle mücadele kursu gören 38. dönem kursiyer uzman erbaşlar yemin etti.

Kırkağaç'ta 38. dönem uzman erbaşlar yemin etti

Motosikleti ile kaza yapan 17 yaşındaki Arda Kara, yaralı olarak kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

Motosikleti ile kaza yapan genç hayatını kaybetti

Ahmet Mete İnce, 493.9643 puan alarak Sarıgöl ilçe birincisi olurken, bu puanla ilçede bugüne kadar ulaşılan en yüksek başarıya imza attı.

Tek yanlışla Türkiye birinciliğini kaçırdı

Alaşehir ilçesinde marangozluk yapan 2 çocuk babası sabah saatlerinde iş yerinde ölü bulundu.

İş yerinde hayata gözlerini yumdu

Sarıgöl Ovası’nda 2025 yılı erkenci üzüm alımları başladı.

Sarıgöl Ovası’nda erkenci üzüm alımları başladı

Ertuğrul Kabaş, Hatuniye Camii’nde kılınan cenaze namazıyla son yolculuğuna uğurlandı.

Serdar Kabaş’ın acı günü

Yunusemre Belediye Başkanı Semih Balaban, Manisa Karadenizliler Derneği Başkanı İsmail Aydın ve yönetimini konuk etti.

Karadenizlilerden Başkan Balaban’a teşekkür

Savaş gemisi döşeme ve minderlerinden süper lüks yatlara

Hayalini teknelerde gerçekleştirdi

Kene kabusu memlekette 11 can aldı. Son olarak 59 yaşındaki vatandaş kurtarılamayarak hayatını kaybetti.

Tehlike çanları çalıyor: Görünmeyen kabus can almaya devam ediyor!

Çevredeki esnafın ihbarı ile olay yerine gelen sağlık ekipleri bebeği hastaneye kaldırırken bebeğini çöpe atan kadın ise gözaltına alındı.

Evde doğurduğu bebeğini çöpe attı: Böyle vicdansızlık görülmedi

Korkunç cinayetle ilgili sır perdesi aralanıyor. Mustafa Ercan'ın ifadesi ortaya çıktı.

Diş hekimini katletmişti: Cinayette sır perdesi aralanıyor

Uşak'ın Ulubey ilçesinde kayıp olarak aranan 75 yaşındaki adam ölü olarak bulundu.

Kayıp olan 75 yaşındaki adam ölü bulundu

Kocaeli'nde Y.G. tartıştığı üvey oğlu Ferhat B.'yi göğsünden bıçakladı. Hastaneye kaldırılan Ferhat B.'nin durumunun ağır olduğu belirtildi.

Tartıştığı üvey oğlunu göğsünden bıçakladı!

Antalya'da görevli polis memuru Bekir Tatlı (37), ailesiyle birlikte tayininin çıktığı Adıyaman'a giderken Konya'da kaza yaptı.

Kahreden kaza! Polis memuru tayine giderken ailesi can verdi!

Bilimsel araştırmalar ve uzman görüşleri, sindirimi hızlandıran altı süper besini ortaya koydu. Bu besinler, bağırsak sağlığınızı desteklerken metabolizmanızı da ateşledi.

Mideyi rahatlatan altı mucize! Sindirimi hızlandıran gizli kahramanlar

MasterChef 2025'te ana kadro için 14 yarışmacının yarıştığı akşamda; önlüğü kazanan ilk kişi belli oldu.

MasterChef 2025’te ana kadro heyecanı! Kıyasıya mücadele de önlüğün ilk sahibi belli oldu

Kırkağaç'ta 38. dönem uzman erbaşlar yemin etti

Serdar Kabaş’ın acı günü

MasterChef 2025’te ana kadro heyecanı! Kıyasıya mücadele de önlüğün ilk sahibi belli oldu

Kıbrıs gazisi Manisa’da törenle toprağa verildi

Manisa’da 4 stratejik yatırıma devlet desteği

Eş katiline 'İyi Hal'le ödül gibi ceza

Genç yaşta kalbine yenildi

Minik Deniz'den şehit babasına son bakış

Şehit Piyade Astsubay Kıdemli Çavuş Fikret Mangura son yolculuğuna uğurlanıyor

Başkan Zeyrek'in aile fertleri adına sahte sosyal medya hesabı açmışlar

TBMM Araştırma Komisyonu Saruhanlı’da Zirai Don İncelemesi Yaptı

Orman yangınlarını önleyici tedbirler değerlendirildi

Manisa’da zirai don çalıştayı

Saruhanlı’dan tayini çıkan Hâkim ve Savcılara Veda Yemeği

Yangından geriye gözyaşı kaldı

Başkan Balaban, orman yangınlarına dikkat çekti

Yangında öncü araç, yaralıya uçan İHA

Çukurbağ Spor Tesisi'ne merhum Başkan Ferdi Zeyrek'in ismi verildi

Keneyi yakmak isterken ormanı yaktı

Muhammed Yakut hayatını kaybetti: Cinayet mi ecel mi?

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Politika 13.03.2014 18:00:32 678 0

Tarih: 13.03.2014 18:00 Güncelleme: 13.03.2014 18:00
Haberi Sesli Oku

Politika

Politika Haberleri
12.07.2025 12:41:00