GÖRDES - Gördes ilçesindeki sülfürik asit yüklü tankerin devrilmesi sonucu 25 ton asit çevreye saçılırken, kazada bir kişi yaralandı.
Kaza, Manisa´nın Akhisar ilçesiyle Gördes ilçesini birbirine bağlayan karayolunun 35. kilometresinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Manisa´nın Gördes ilçesinde bulunan nikel madenine sülfürik asit taşıyan S.Y. idaresindeki 10 ACN 06 plakalı tır virajı alamayınca devrildi. Tankerin devrilmesi sonucu yaralanan S.Y. ise olay yerine gelen 112 Acil Servis ekiplerince hastaneye kaldırıldı. Ayrıca tırın devrilmesi sonucu içinde bulunan 25 ton sülfürik asit çevreye saçıldı. İhbar gelmesi üzerine hemen olay yerine giden Manisa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığına bağlı Akhisar İlçe Müdürlüğü personeli ve Jandarma güvenlik güçleri tedbir alırken yol bir süre trafiğe kapandı. Dökülen asidin üzeri olay yerine gelen ekipler tarafından kireçle kaplandı. Daha sonra tankerin yoldan kaldırılmasıyla birlikte yol kontrollü olarak trafiğe açıldı.
Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Uzmanlar uyardı
Olayla ilgili incelemelerde bulunan Türkiye Kimya Mühendisleri Odası 2. Başkanı Mahmut Tartan, kazanın çok ciddi çevre kirliliğine yol açtığını belirterek, "Bu asit en kuvvetli asitlerden biri. İçme ve kullanma sularına karışınca hem hayvanlar için hem de insanlar için ciddi sağlık sorunları yaratacak. Ayrıca dökülen asit yoldaki bitki örtüsünü de tahrip etti. Bu asit havanın sıcaklığı ile hemen buharlaşıyor. Biz orada yarım saat kaldık yüzlerimiz yandı. Ormanın kenarı orası, bitki örtüsüne ciddi zararlar verecek. Aynı şekilde Akhisar ovası da etkilenecek. Bu taşıma işlemi devam ettiği sürece bu risk devam edecek. Bunun bir an önce durdurulması gerekiyor. Orada aldığımız bilgilere göre bölgedeki 5. kaza bu. Bu madende çok yoğun şekilde asit kullanılıyor. Bu madenin faaliyetlerinin durdurulması gerekiyor" dedi.



Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'a MCBÜ'de ‘Fahri Profesörlük' unvanı

Manisa TSO’dan yapısal reform vurgusu

Minik öğrencilere tasarruf ve tutumluluk eğitimi verildi

Salihli'de Galatasaray Taraftarlar Derneği açıldı

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: "Türkiye olarak yeni bir eşikteyiz"

ESRA ÖZTÜRK BEN DEĞİL MÜZİK SOUNDUM DEĞİŞTİ

Pembe umut, güçlü dayanışma

Tali yoldan ana yola bağlanmak isteyen otomobil ile kamyonet çarpıştı; 1 ölü

Kamyon şarampole devrildi, sürücü mahsur kaldı

Yanan araç kullanılamaz hale geldi

AŞKLA AKM’NİN YOLUNU TUTTULAR

Metruk binada çıkan yangın korkuttu

Silahla patronuna saldırmıştı, 7 yıl hapis cezasına çarptırıldı

Traktör kazası: 1 ölü

Trafik kazası: 4 yaralı

Manisa FK, Amed Sportif Faaliyetler maçı hazırlıklarına başladı

Uydu tamircisi apartman boşluğuna düşerek hayatını kaybetti

Eşiyle kavga etti, otomobiliyle birlikte kendini ateşe verdi

Saruhanlı Devlet Hastanesinde Cuma günü görev yapacak doktorlar

Ekrem Başkan Sahada: Yatırımlar Hız Kesmeden Devam Ediyor

2. GELENEKSEL DEVE GÜREŞİ FESTİVALİ İZMİR BAYINDIR ÇIRPI’DA COŞKUYLA GERÇEKLEŞECEK

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Trafik Kazası 14.06.2017 08:28:25 646 0
Tarih: 14.06.2017 08:28 Güncelleme: 14.06.2017 08:28
Haberi Sesli Oku

Trafik Kazası

Trafik Kazası Haberleri