Anahtar Kelimeler: Tam anlamıyla parmak bebek
GÜNDEM - Elazığ'da 500 gram olarak dünyaya gelen Deniz Eren bebek, hayata tutunmayı başardı.

Tam anlamıyla parmak bebek elazığ,parmak bebek

Elazığ'da 1,5 yıllık evli Sibel ve Sinan Doğan çiftinin bebekleri 25. haftanın içerisinde 6 aylık olarak 500 gram ağırlığında Fırat Üniversite'si Hastanesi'nde dünyaya geldi. Yaşam sınırında doğan ve ailesi tarafından Deniz Eren ismi konulan bebek hastanenin Yeni Doğan Yoğun Bakım Ünitesi'nde tedavi altına alındı. Tedavilere olumlu yanıt veren Deniz Eren bebek, 1 kilo 600 gram olana kadar kuvözde damardan beslenerek tamamen yaşam mücadelesini kazanmasının ardından Doğan çiftine verilecek.

Deniz Eren bebek ile ilgili bilgi veren Uzman Doktor Ayşen Orman, "Hastamız 25 hafta içerisinde yani 6. ayında 500 gram olarak normal doğumla dünyaya geldi. Halk arasında parmak bebek dediğimiz prematüre bebeğimizin, solunum sıkıntısı, diğer gelişimsel sıkıntılarını çözmeye çalışmaktayız. Verdiğimiz tedavilere bugüne kadar güzel yanıt verdi" dedi.

BİR SÜRE YOĞUN BAKIMDA OLACAK

Bundan sonra bebeğin 1 kilo 600 grama ulaşıncaya kadar yoğun bakım ünitesinde kalacağını ifade eden Dr. Orman, "Bebeğimiz, 1 kilo 600 gramdan sonra eğer kendisi de bunu başarırsa annesinin emzirmesi ve diğer beslenme aşamalarına geçeceğiz. Bu kadar küçük bebeklerin göz, kalp, akciğer gibi pek çok problemleri oluyor. Şuanda damardan beslenen bebeğimize Yeni Doğan Yoğum Bakım Ünitesi olarak diğer ekiplerimizle birlikte başarılı bir şekilde çözüm getirmeyi hedefliyoruz" şeklinde konuştu.

0 gün önce dünyaya gelen bebeklerini her gün kuvözde de olsa görmeye gelen Doğan çifti de, Deniz Eren bebeği kucaklarına alacakları günü heyecanla beklediklerini söyledi.



Saruhanlı'da vefat...

Akciğerdeki hava kaçağı karın bölgesinden alınan dokuyla kapatılarak iyileştirildi

Manisa'da 23 yıllık başkan seçimi kaybetti

Okul Sporları Voleybol Gençler (A) Grup Müsabakaları Manisa’da tamamlandı

Öğrencilerine evinde temizlik yaptıran öğretmene gözaltı

Demirci’de 9 gündür aranan Şerife Çınar’dan acı haber

19 yaşındaki genç kız yaşamına son verdi

Rektör Prof. Dr. Rana Kibar: “MCBÜ, Dijital, Yeşil ve Tam Akredite Bir Üniversite Olarak Gücünü Artırıyor”

25 yaşından büyük aracı olanlar yaşadı: Milyonlarca araç sahibini ilgilendiriyor

Demirci’de kayıp kadını arama çalışmaları 7'nci gününde sürüyor

Manisa Ticaret Borsası zeytinde verim ve kaliteyi arttırmak için kolları sıvadı

Elektirik akımına kapılan işyeri ortağı hayatını kaybetti

Salihli'yi fırtına vurdu, ağaçlar devrildi, çatılar uçtu

Turgutlu'da 3 Eve Yıldırım Düştü

Manisa'da cadde ve sokaklar göle döndü, birçok noktayı su bastı

Uzmanında Serviks Kanseri uyarısı

Alkol masasında tartışma kanlı bitti: 1 ölü 2 ağır yaralı

Araç şarampole uçtu: 1 yaralı

Öğrenciler camilerin tarihini yerinde öğreniyor

Manisa’dan Özel Eğitimde Reform Çağrısı: "Sektör Darboğazda, 27 Yaş Sınırı Kalkmalı"

Gülşah Durbay’ın ismi kadın kafede yaşatılacak

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
24.03.2015 11:22:54 3296 0
Tarih: 24.03.2015 11:22 Güncelleme: 24.03.2015 11:22
Haberi Sesli Oku