Tarih: 15.02.2013 16:03

Taksicinin Ailesine Taziye Ziyareti

Facebook Twitter Linked-in

Manisa'daki Cinayet…

VALİ DAŞÖZ’DEN TAZİYE ZİYARET

 

MANİSA - Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz, silahla başından vurularak öldürülmüş halde bulunan taksi şoförünün ailesine taziye ziyaretinde bulundu.

 

İl Emniyet Müdürü Yunus Çetin ve Mesir Mahalle muhtarı Kayhan Geydirici ile taksi şoförü Musa Şimşek'in (55) Mesir Mahallesi Tarık Almış Caddesi'ndeki evine gelen Daşöz, aileye başsağlığı diledi.

 

Gazetecilerin alınmadığı ziyaret sonrasında soruları yanıtlayan Daşöz, öldürülen taksi şoförüyle ilgili cumhuriyet savcılığının çok yönlü soruşturmasının sürdüğünü, her ihtimalin değerlendirildiğini kaydetti.

 

Cinayetin er ya da geç çözüleceğine inandığını ifade eden Daşöz, "Bugün de biz vatandaşımızın eşini ve çocuklarına taziye ziyaretine geldik. Kendileriyle konuyu her yönüyle değerlendirdik. Temennimiz en kısa sürede cinayetin çözülmesidir, ailesine tekrar başsağlığı diliyorum" dedi.

 

Cinayetin oluş şekliyle ilgili farklı değerlendirmeler olduğunu belirten Daşöz, olayın işleniş şekli bakımından diğer taksici cinayetleriyle farklılıklarının bulunduğunu ifade etti.

 

Daşöz, şöyle konuştu:

 

"Biz sadece ilimizde olan diğer taksici cinayetini değil, ülkemizde başka yerlerde olan taksici olaylarında da vukuatlarında da olayların oluş tarzını, ne şekilde süreç izlediği, nasıl sonuçlandığını da değerlendiriyoruz. Burada evet maktulümüz taksicidir ama, şu aşamada bu cinayet taksici olmasından kaynaklanan bir cinayettir mutlaka böyledir deme noktasında değiliz. Ama bu da dahil olmak üzere bütün değişik ihtimaller değerlendiriliyor. Bu konuda deneyimli bir ekibimiz, kadromuz var. Her türlü hukuksal süreçlere uyuluyor, hem de delil olabilecek her şey üzerinde duruluyor."

 

Olayın gündüz gerçekleştiğini, bu nedenle görgü tanıklarının olabileceğini belirten Daşöz, görgü tanıklarının polise başvurmasını istedi.

 

Daşöz şöyle devam etti:

 

"Olayın gündüz olduğu dikkate alınırsa bu konuda bir tahmini, öngörüsü, şüphesi olan vatandaşlarımız varsa mutlaka emniyet birimlerimize destek olmalarını rica ediyorum. Şu anki tespit, cinayetin gündüz olduğu yönünde değerlendiriliyor. Biliyorsunuz maktulün cesedi başka bir yerde, taksi ise başka yerde bulundu. Bu normalde taksici cinayetlerinde çok sık rastlanan bir durum değil. Dolayısıyla hem elimizdeki teknik alt yapının imkanları, hem soruşturmalar sonucunda elde edilen bulgular, şüpheler, hem onun dışında delil olabilecek noktalardaki çalışmaların hepsi, bu değişik ihtimaller göz önünde bulundurularak yürütülüyor."

 

Daşöz bir soru üzerine de şu ana kadar olayla ilgili gözaltına alının kimse olmadığı bilgisini verdi.

 

Mesir Taksi Durağı'nda çalışan Musa Şimşek'in önceki gün eve dönmemesi üzerine çevreyi araştıran yakınları, Şimşek'in kullandığı 45 T 0102 plakalı otomobili, oturdukları Fatih Mahallesi'nde park edilmiş halde bulmuş, otomobilin ön camında mermi deliği bulunduğunu gören yakınları durumu polis ekiplerine bildirmişti. Polisin yaptığı çalışmada, Şimşek'in cesedi otomobiline yaklaşık 1 kilometre uzaklıktaki kanalın yanında bulunmuştu.

 

Haber Merkezi




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —