SARUHANLI - Üroloji ve Androloji Uzmanı Op. Dr. Evren Işık, sünnetin basit bir cerrahi operasyon olmadığını belirterek "Çocuğun cinsel sağlığı açısından mutlaka sinir koruyucu estetik cerrahi sünnet yöntemi tercih edilmelidir" dedi.
Sömestr tatillerinde sünnet operasyonlarının yoğun bir şekilde yapıldığını hatırlatan Üroloji ve Androloji Uzmanı Op. Dr. Evren Işık, ailelere sünnet operasyonu hakkında uyarılarda bulundu. Dr. Işık, " Sünnet gerçek anlamda bir cerrahi operasyondur. Basit bir müdahale değildir. Sünnet operasyonu öncesinde özellikle enfeksiyonla ilgili tüm riskler minimalize edilmeli ve müdahale mutlaka ameliyathane şartlarında sinir koruyucu yöntem uygulanarak yapılmalıdır"  dedi.
TÜM SÜNNET OPERASYONLARI BU YÖNTEMLE GERÇEKLEŞİYOR
Sünnet operasyonunun çocuğun cinsel organına hiçbir kalıcı zarar vermeden yapılması gerektiğinin altını çizen Dr. Işık, "Özellikle çocuğun ilerde cinsel yönden haz almasını sağlayan ve boşalmasını kontrol etmesine yardımcı olan sinir liflerinin yoğun bir şekilde bulunduğu özel deri bölgelerinin iyi korunması gerekiyor. Sünnet sırasında gereksiz şekilde fazla deri parçası çıkarılan çocuklar ne yazık ki gelecekte erken boşalma ve haz alamama sorunları yaşıyorlar. İşte tam da bu noktada sinir koruyucu estetik sünnet ön plana çıkıyor. Son yıllarda artık biz tüm sünnet ameliyatlarını bu yöntemle yapıyoruz" dedi.
3-4 SAAT GÖZLENDİKTEN SONRA TABURCU EDİLİYOR
Ameliyathane şartlarında hafif bir anestezi altında sinir liflerinin en yoğun olduğu deri bölgesini koruyarak özel bir sünnet yaptıklarını anlatan Dr. Işık, "Sünnet ameliyatında çocuğa çok ağır bir anestezi verilmiyor. Sadece derin sedasyon uygulanıyor. Sedasyon, sünnet sırasında çocuğun hareketlerinde azalma ve derin bir uyku hali sağlıyor. Sünnet işlemi bittikten sonra hasta, odasında 3-4 saat gözlendikten sonra taburcu ediliyor. Bir hafta içerisinde de genellikle iyileşme sağlanıyor. Aileye estetik sünnet sonrasında evlerinde uygulamaları için sadece krem önerisinde bulunuyoruz" diye konuştu.



İL EMNİYET MÜDÜRÜ AKTAŞ, SARUHANLI DEVRİYESİNDE

CHP’li vekillerden Manisa çıkarması

Göztepe’den Juan hamlesi

Ege Üniversitesinde kontenjanların yüzde 100’ü doldu

Zirveye ‘İzmir Ekonomi’ imzası

Karşıyaka Basketbol’dan kısa forvet takviyesi

Motosiklet sürücüsü çocuk hayatını kaybetti

Restoran sahibi müşteriyi vurdu: 1 ölü

İnşaatta korku dolu anlar: Konteynerin üstünde ceset bulundu

İzmir'de kazada hayatını kaybeden çift Manisa'da toprağa verildi

Uzmanı uyardı: 'Tatil dönüşü sendromuna' dikkat

Manisa'da korsan taşımacılığa denetim

Manisalı Fotoğrafçılar Menemen’den ödülle döndü

Kuyumcularda seçim heyecanı

Manisa'da Yörük kültürü şenlikle yaşatılıyor

Gençliğinde dokudu şimdi duvarlara çiziyor

Saruhanlı Ziraat Odası Başkanı Aydoğan Okur: "Deniz suyunu arıtarak kullanıma sunsunlar"

Barajlar boşaldı, bidonlar doldu

Manisa'da Geçici Koruyucu Aile Modeli tanıtıldı

Vatandaşların Çerçioğlu’na öfkesi sürüyor: Koltuklar bomboş kaldı

MAFOD'tan 19 Ağustos'a özel fotoğraf gösterimi

Alaşehir Belediyesi personeline Didim’de ücretsiz tatil

Manisa'nın 'Yangın Riskini Azaltma Planı' Türkiye'ye örnek olabilir

SARUHANLI KADINLAR BURAYA, Çağan Ata için harekete geçiyor

Hukukta yapay zeka dönemi

Manisa nüfusu hızla yaşlanıyor

Büyükşehir Saruhanlı'daki Şehit Kabirlerini yeniliyor

Hasar gören camiden malzeme düşmesi sonucu ölen adam toprağa verildi

Saruhanlı’da obruklar oluşmaya başladı!

Saruhanlı’da kadınlar, Çağan Ata İçin Tek Yürek Oldu

Bisikletçiler orman yangınlarına dikkat çekmek için pedalladı

Lambayı boşa yakana okkalı tarife. Elektrikte büyük kazık

Kaddafi'nin eski danışmanı Bodrum'da isyan etti: "İskelemi yıktılar, personelimi darp ettiler"

Merhum Başkan Ferdi Zeyrek vefatının 52. gününde dualarla anıldı

Soma'da gençlerin isteği yerine geldi

Ormanlara giriş yasağını delenlere ağır yaptırım

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Saglik 13.01.2020 10:02:00 702 0

Tarih: 13.01.2020 10:02 Güncelleme: 13.01.2020 10:02
Haberi Sesli Oku
26.08.2025 12:22:00