SARUHANLI - Sunar, Sivas katliamı unutulmaması ve unutturulmaması gereken bir katliamdır.

Cumhuriyet Halk Partisi Saruhanlı İlçe Başkanı Ayşe Sunar, Bundan 21 yıl önce 2 Temmuz 1993 tarihinde Sivas`ta Pir Sultan Abdal Şenlikleri sırasında Madımak Oteli kuşatılıp, onlarca yazar, ozan ve aydın yakılarak katledilmesi İnsanlık tarihinin en vahşi katliamlarından birisi olduğunu söyledi.

Sunar, Sivas Madımak Oteli olaylarının yıl dönü nedeniyle yaptığı basın açıklamasında şunları kaydetti;

“Üzerinden bunca yıl geçmiş olmasına rağmen, o görüntüleri her izlediğimizde ilk günkü gibi canımız yanmaktadır. Katliamdan bu yana geçen sürede ne katliamı tertipleyen karanlık güçler ne de ihmalleri ile katliama yol veren sorumlular yargı önüne çıkarılabildi. Gerçekleştirilen bu katliamın hesabı ortada kalmıştır. Göstermelik yargılamalar sonucu katliamların gerçek sorumluları yargılanmamış olup, 2 Temmuz Sivas katliamı, üzerinden geçen yıllara rağmen toplumun nazarında küllenmemekte, tam tersine toplumun kanayan yarası olmaya devam etmektedir.”

İnsanlık suçlarında zaman aşımı olmayacağını ve Sivas katliamı insanlığa karşı işlenmiş en vahim suçlardan biri olduğunu ifade eden Başkan Sunar, “Bütün herkes bir kez daha bilmelidir ki;  Sivas davası sanıkları hakkındaki dava zaman aşımı nedeniyle düşmüş olsa da, Türkiye halkının bilincinde ve vicdanlarımızda bu davanın zaman aşımı olmayacaktır. Demokrasiden, laiklikten ve insan haklarından yana olan duyarlı insanların, demokrasi mücadelesini daha güçlü bir şekilde verebilmesi için, 2 Temmuz Sivas katliamı unutulmaması ve unutturulmaması gereken bir katliamdır.” Dedi.

Partilerinin İnsan hak ve özgürlüklerinden, eşitlikten, demokrasiden, adaletten, barıştan ve kardeşlikten yana olduğunu anımsatan Sunar,  “Cumhuriyet Halk Partili olarak bizler, katliamı kınıyor ve unutturmayacağımızı haykırıyoruz. Sivas katliamında yaşamını yitirenleri rahmet ve saygıyla anıyoruz.” Dedi.



Bağ evinde yangın: 1 ölü

Meteoroloji hava durumunu açıkladı: Batı'da bahar, Doğu'da sağanak

Kurtulmak için çabaladı ama kapılar açılmadı! Genç doktor, alev alan otomobilden çıkamadı

Otomotiv devinin İzmir'deki fabrikası tamamlanma noktasında: Nisan'da üretim hedefleniyor

Alaşehir'deevde yangını: 1 kişi hayatını kaybetti

Yağış bereketi barajı doldurdu… Balıkçının yüzü güldü!

OKUL GÜVENLİĞİ, DİSİPLİN VE VELİ SORUMLULUĞU HAKKINDA GENEL TALİMAT VE DUYURU

SARUHANLI’DA EĞİTİM VE GÜVENLİK MASAYA YATIRILDI

Magnesia FK'nın yıldız golcüsü Yasin Deniz Er Galatasaray'da!..

Polis memurunun kızı babasına ait silahla kendini vurdu

Kayıp olarak aranan 16 yaşındaki Feyza, ölü olarak bulundu

Saruhanlı'da vefat...

Saruhanlı'da vefat...

Saruhanlı’da Yağış Hasarına Hızlı Müdahale

Psikolojik Danışman Hilal Feyza Kartal: “Okullara yansıyan şiddet toplumsal ruh sağlığının alarmıdır”

Üniversite hocasını maganda kurşunu canından etti

ŞEHZADELER’DE DOĞASEVERLER YÜRÜYÜŞTE BULUŞTU

Şampiyonluk Yolunda Büyük Başarı: Turgutlu Belediyespor İkinci Yarıda Fark Yarattı

TİLKİSÜLEYMANİYE ENGELSİZ YAŞAM MERKEZİ’NDEN MESİR’E ANLAMLI HAZIRLIK

“İnsan Ektik Tarlalara”: Gülperi Öztürk’ten Depremin Yüreğe Kazınan Ağıdı

MÜZİĞİN HOCALARI AVRUPA YOLLARINDA

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Gündem 2.07.2014 12:58:35 0
Tarih: 02.07.2014 12:58 Güncelleme: 02.07.2014 12:58
Haberi Sesli Oku