SPOR - Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Kurumsal İletişim Müdürlüğü tarafından düzenlenen aylık aktivitelerin Nisan ayı konuğu Sporcu Eğitmeni Arzu Demirci oldu.

?Sporda Doğru Bilinen Yanlışlar´ başlıklı sunumunda uyarılarda bulunan Demirci, egzersiz ve beslenme konusundaki bilgilerini katılımcılarla paylaştı.

Egzersiz programında belirlenen hedeflerin önemine değinen Demirci, ?Yapılacak aktiviteler ve programların belirlenmesine dikkat edilmesi gerekiyor. Antrenmandan iki saat önce beslenmenin kesilmesi ve antremandan sonraki iki saat içerisinde de beslenmeye başlanılmamasını öneriyoruz. Yine antreman sırasında tamamen aç olmamak gerekiyor. Çünkü bu tür denemeler vücutta hasar bırakabilir. Egzersiz ve spor hayatında öncelik, sağlık temelli olmalı.  Hareket ve dengeli beslenmeyi hayatımızda tutarak sağlıklı ve sportif bir görünüme kavuşabiliriz. Yaşa göre değişmekle birlikte doğru egzersiz programı ve beslenme ile vücuda doğru şekilde yaklaşınca altı haftada istenilen hedeflere ulaşılabilir´´ dedi. 

Sporda model olarak alınan kişilerle ilgili uyarılarda bulunan Demirci, ??Spor yapılırken profesyonel sporcularla kıyas yapılmamalı. Bu tür kıyaslamalar sonucunda yapılan yoğun egzersizlerin vücuda zararı olabilir. Vücuttaki yağlardan kurtulmak amaçlanıyor ise doğru beslenme programının uygulanması ve mutlaka kan testlerinin yapılması gerekiyor. Vücutta neler eksik neler fazla bunlara bakılmalı ve egzersiz programı buna göre hazırlanmalı. Diyet ve sporun bir bütün olduğu unutulmamalı. Sadece bölgesel yağlardan kurtulmak çok inandırıcı bir yaklaşım değil. Bu durum genlere bağlı olarak gerçekleşiyor. Daha sağlıklı olmak için spor ve dengeli beslenme konusuna bir bütünlük içerisinde yaklaşmalıyız´´ diye konuştu.

Sadece ?protein´ diyetine dikkat

Sadece protein ağırlıklı besinler tüketilmesine dayalı oluşturulan bir beslenme programının sakıncalarına da değinen Demirci şöyle konuştu: ?? Eğer gündelik olarak protein ihtiyacınızı karşılayamıyorsanız kısa süreli protein takviyesi alabilirsiniz. Ancak fazla protein tüketimi böbrekleri ve diğer organları yorar ve vücüdunuzda faydadan çok zarara neden olur. Bu nedenle sadece proteinle yapılan bir beslenme programını sağlıklı bulmuyoruz. Beslenme programınızda vücudun benzini olan karbonhidrata da yer vermelisiniz. Diyet ve sporla oluşturulacak agzersiz programınızda şu uyarıları unutmamanızı öneriyorum: Hareket edin, yavaş yemek yiyin,  tiklerinize dikkat edin, porsiyonlarınızı küçültün, atıştırmalıklardan vazgeçin, kararında yağ tüketin, tatlıları ve meyveyi azaltın, antreman ve beslenmeyi çeşitlendirin, bilinçli alışveriş yapmaya özen gösterin.´´

Muhiddin Erel Amfisinde düzenlenen etkinliğe akademisyenler ve hastane çalışanları ilgi gösterdi.  Demirci sunumunda sürekli olarak masa başında çalışanların yapabileceği egzersizlere de örnekler vererek gün içerisinde zaman zaman bu egzersizlerin yapılması tavsiyesinde bulundu.

 

Sunumun sonunda Arzu Demirci´ye Kurumsal İletişim Müdürlüğü Koordinatörleri Prof. Dr. Zeynep Özsaran, Prof. Dr. Aslı İkiz ve Prof. Dr. Semra  Karaman tarafından çiçek takdim edildi.



Aydın'ın Efeler ilçesinde Pınarbaşı Mesire Alanı içerisinde kar maskeli olduğu iddia edilen şahıs bir çocuğu bıçakla başından ağır yaraladı.

Kar maskeli şahıs çocuğu başından bıçakla ağır yaraladı

Evde çıkan yangında yatağa bağımlı yaşlı kadın hayatını kaybetti

Evde çıkan yangında yatağa bağımlı yaşlı kadın hayatını kaybetti

Alaşehir ilçesinde, son günlerde artan orman yangınlarına dikkat çekmek ve doğa bilincini artırmak amacıyla çevre temizliği etkinliği düzenlendi.

Alaşehir'de temiz bir doğa için el ele verdiler

Nörolojik hastalara sıcak alarmı: 'Su içmeyi unutmayın'

Terlemeyle kaybettiğini yerine koy

Salihli Turizm Derneği Başkanı Kadir Durmaz: "Sardes'in önemi daha çok artacak"

Manisa'da 'Paranın doğduğu kent' UNESCO listesinde

Nefes almakta bile zorlanan 310 kiloluk hasta, ağır bedenine karşı verdiği savaşı kazandı

310 kiloluk hasta, sedyede geldiği hastaneden yürüyerek çıktı

Üreticilerin, üzümde kalite ve verim kaybı yaşamamaları için belirtilen tarihlerde ilaçlama yapmaları istendi.

Bağcılara salkım güvesi uyarısı

Jandarma ekipleri, yaz aylarında artan sıcaklıklarla birlikte orman yangını riskine karşı da vatandaşları uyardı.

Jandarmadan traktör kullanıcılarına bilgilendirme semineri

AK Parti MKYK Üyesi ve Manisa Milletvekili Mücahit Arınç

AK Parti'li Mücahit Arınç: "Gözbebeğimiz Sardes artık dünya mirası"

Uşak’ta bir kişinin av tüfeğiyle ikiz kardeşlere ateş edilmesi sonucu 1 kişi hayatını kaybederken 1 kişi yaralandı.

İkiz kardeşlere av tüfeği ile ateş edildi: 1 ölü, 1 yaralı

Kırkağaç ilçesinde bir çay ocağında kalp krizi geçiren şahıs, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

Kahvehanede otururken kalp krizi geçiren adam hayatını kaybetti

Sarıgöl ilçesi ve çevresinde 2025 yılı erkence üzüm hasadına başlandı.

Sarıgöl’de erkenci üzümler hasat ediliyor

Yabancı uyruklu kadın şahısları darp eden iş yeri çalışanları M.A., Ş.E., E.S.Y., U.T. ve A.A. isimli şahıslar yakalanarak gözaltına alındı

Eğlence mekanı çalışanlarının kadın turistleri darp ettiği iddiası

Kırkağaç Jandarma Komando Eğitim Merkezi Komutanlığında terörle mücadele kursu gören 38. dönem kursiyer uzman erbaşlar yemin etti.

Kırkağaç'ta 38. dönem uzman erbaşlar yemin etti

Motosikleti ile kaza yapan 17 yaşındaki Arda Kara, yaralı olarak kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

Motosikleti ile kaza yapan genç hayatını kaybetti

Ahmet Mete İnce, 493.9643 puan alarak Sarıgöl ilçe birincisi olurken, bu puanla ilçede bugüne kadar ulaşılan en yüksek başarıya imza attı.

Tek yanlışla Türkiye birinciliğini kaçırdı

Manisa'da 'Paranın doğduğu kent' UNESCO listesinde

Kırkağaç'ta 38. dönem uzman erbaşlar yemin etti

Serdar Kabaş’ın acı günü

MasterChef 2025’te ana kadro heyecanı! Kıyasıya mücadele de önlüğün ilk sahibi belli oldu

Kıbrıs gazisi Manisa’da törenle toprağa verildi

Manisa’da 4 stratejik yatırıma devlet desteği

Eş katiline 'İyi Hal'le ödül gibi ceza

Genç yaşta kalbine yenildi

Minik Deniz'den şehit babasına son bakış

Şehit Piyade Astsubay Kıdemli Çavuş Fikret Mangura son yolculuğuna uğurlanıyor

Başkan Zeyrek'in aile fertleri adına sahte sosyal medya hesabı açmışlar

TBMM Araştırma Komisyonu Saruhanlı’da Zirai Don İncelemesi Yaptı

Orman yangınlarını önleyici tedbirler değerlendirildi

Manisa’da zirai don çalıştayı

Saruhanlı’dan tayini çıkan Hâkim ve Savcılara Veda Yemeği

Yangından geriye gözyaşı kaldı

Başkan Balaban, orman yangınlarına dikkat çekti

Yangında öncü araç, yaralıya uçan İHA

Çukurbağ Spor Tesisi'ne merhum Başkan Ferdi Zeyrek'in ismi verildi

Keneyi yakmak isterken ormanı yaktı

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
12.04.2019 11:57:18 554 0

Tarih: 12.04.2019 11:57 Güncelleme: 12.04.2019 11:57
Haberi Sesli Oku
13.07.2025 16:34:00