Anahtar Kelimeler: ' yağdı İzmirliler keyfi yaptı

Spil'e kar yağdı, İzmirliler kar keyfi yaptı
Manisa'nın eteklerine kurulduğu, Manisa ve İzmir şehirlerini birbirinden ayıran Spil Dağı Milli Parkı beyaza büründü. Dün akşam saatlerinde başlayan ve zirvede 10 santimetreye kadar ulaşan kar kalınlığı, en çok milli parkın ziyaretçilerini mutlu etti.
Manisa'nın 1571 metre yüksekliğindeki Spil Dağı Milli Parkı'nda dün akşam saatlerinde başlayan kar yağışı dağın zirvesini beyaza bürüdü. Sultan Yaylası kısmında 2 santimetreden başlayan, Atalanı mevkiinde 5 santimetreye çıkan kar kalınlığı, Spil Dağı'nın zirvesindeki seyir terasında ise 10 santimetreye ulaştı. Spil Dağı'nın simgelerinden olan yılkı atları ise karla kaplı alanlarda yiyecek bulmak için bungalov evlerin olduğu alana inerek beslendi.
Karla kaplanan Spil Dağı Milli Parkı'nda kartpostallık görüntüler oluşurken, yarıyıl tatilinde milli parka her gün sporcularını taşıyan İzmir'deki bir belediyenin spor kulübü öğrencileri ise kar keyfini yaşadı. Bin 500 sporcusunu yarıyıl tatilinde her gün yaklaşık 100'er kişilik gruplarla Spil Dağı Milli Parkı'na getirdiklerini kaydeden Antrenör Erdi Solak, "10 gün boyuncu bin 500 spor okulu öğrencimizi hem doğa yürüyüşü hem de kar oynamaları için karne hediyesi olarak buraya getirdik. 10 gün boyunca bin 500 öğrencimizi burada ağırlıyoruz. Bugün karla karşılaştık. 2 antrenör ve yaklaşık 80 öğrenci ve velimizle buradayız. Benim için kar sürpriz olmadı. Her gün buraya geldiğimizden dün akşam beni aradılar ve kar yağışı olduğunu söylediler. Kalın giyinin dediler. Buraya gelen çocuklarımız için sürpriz oldu ve çok güzel eğleniyoruz" dedi.
Sporcu öğrencinin velilerinden Rabia Moğlu ise, "Hava çok güzel, çocuklarımız çok mutlu" diyerek emeği geçenlere teşekkür etti.



NURİYE MAHALLESİ’NDE ASKER COŞKUSU: GENÇLER VATANİ GÖREVİNE UĞURLANDI

Saruhanlı Deve Güreşine Hazırlanıyor

Saruhanlı’da Satılık Verimli Zeytinlik: 210 Ağaç, Gölet ve Takas İmkânı

Manisa Sağlık Camiasının Acı Kaybı: Dr. Cengiz Aksoy Hayatını Kaybetti

Kayıp dağcıdan haber alınamıyor

Saruhanlı'da vefat...

Saruhanlı'da vefat...

Saruhanlı'da vefat...

Saruhanlı'da vefat...

Saruhanlı'da vefat...

BAYRAM SABAHI ACIYA DÖNDÜ: 26 YAŞINDAKİ GENÇ SÜRÜCÜ HAYATINI KAYBETTİ

DÜNYA TUZA DİKKAT HAFTASI: SAĞLIĞINIZ İÇİN TUZU AZALTIN

SARUHANLI KAYMAKAMI MURATACAR'dan ANLAMLI BAYRAM ZİYARETLERİ

SARUHANLI’DA BAYRAMLAŞMA GELENEĞİ SÜRÜYOR: PROTOKOL TEK YÜREK OLDU

Katliam gibi kaza: Çok sayıda ölü ve yaralı var

Saruhanlı'da vefat...

Saruhanlı'da vefat...

Saruhanlı’da 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 111. Yılı Törenle Anıldı

Salihli’de Motosiklet Kazası: 70 Yaşındaki Sürücü Hayatını Kaybetti

Saruhanlı'da kız futbol takımı kuruldu

Saruhanlı'da soğuk hava bağlara zarar verdi

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Çevre 26.01.2024 17:23:00 0
Tarih: 26.01.2024 17:23 Güncelleme: 26.01.2024 17:23
Haberi Sesli Oku