Anahtar Kelimeler: ' ocağı eylemi

MANİSA - Manisa'daki Spil Dağı'nda bulunan taş ocağının kapatılmasını isteyen bir grup, tepkilerini dile getirdi.

Şehzadeler ilçesine bağlı Spil Dağı eteklerindeki Aşağıçobanisa ve Sancaklı Çeşmebaşı mahalleleri sınırlarında yer alan 2005'ten bu yana faaliyet gösteren taş ocağını istemeyen yaklaşık 70 kişilik grup, saat 13.00'te, ocak önünde bir araya geldi. CHP Grup Başkanvekili Manisa Milletvekili Özgür Özel, CHP Manisa Milletvekili Bekir Başevirgen, Manisa Baro Başkanı Ali Arslan, Tarım Orman-İş Sendikası Genel Başkanı Şükrü Durmuş ve bazı sendikaların temsilcileri de eyleme destek verdi. Jandarma ekipleri, bölgede geniş güvenlik önlemi aldı. Topluluk, 'Sağlıklı çevre için el ele verelim', 'Spil Dağı direnişinden Kazdağları direnişini selamlıyoruz', 'Ormanları yok eden taş ocaklarına dur diyelim' dövizlerini taşıdı. Eylemcilerden Şükrü Durmuş, Bu çevre katliamının bir an önce durdurulabilmesi için yargı yolunda ne yapılması gerekiyorsa yapacağız. Binlerce dönümlük bağların, zeytin ağaçlarının, meyve ağaçların bulunduğu bölgede çakıl ve mıcır faaliyetini yürüten şirketler, Spil Dağı bölgesinde bulunan Milli Parklar sahasına da girerek koruma altında bulunan ormanlık alanda büyük ölçüde doğa katliamına yol açmışlar. Vatandaşlarımızın rahat bir ortamda nefes alabilmeleri için ne gerekiyorsa yapağız dedi.

CHP'Lİ ÖZEL TÜM DEĞERLERİMİZ İÇİN DİRENMEYE GELDİK

CHP'li Özel, şirketin toz bulutu görünmesin diye gece çalıştığını öne sürerek, Buradan çıkardıkları taş, çakıl taşı. Buradan çıkacak taş, Türkiye'nin her yerinden çıkar. Ama buranın kirazını, üzümünü, zeytinini ve pamuğunu hiçbir yerde yetiştiremezsin. Onun için biz buna itiraz etmeye, doğa katliamını durdurmaya geldik. Geldiğimizde gördük ki burası gündüzleri çalışmıyor. 6 aydır bu şekildeymiş. Neden Toz bulutu köyün üstünü kaplıyor, sizler fotoğrafını çekip şikâyet ediyorsunuz diye gece çalışıyorlar. Geceleri dozerin ışığı bile görünmüyor dumandan dedi.

'SPİL DAĞI'NIN SINIRLARININ DARALTILDIĞI KARARIN İPTAL EDİLMESİNİ İSTİYORUZ'

Her kesimden kişinin tepkili olduğunu söyleyen Özel, sözlerini şöyle sürdürdü

Burada siyasi propaganda yapmıyoruz. Biz burada çocukların geleceğini, havamızı, suyumuzu korumaya geldik. Mesir macununun yapıldığı 41 çeşit ot var, bir tek burada yetişiyor. Hafsa Sultan'ı iyileştiren mesir macunu Spil Dağı'nın eteklerindeki otlardan yapılmıştır. Milli Parkın sınırlarını daraltmak demek, o otların üzerinde tepinmek demek. Bu maden olsun diye sınırı yukarı alıyorlar. Otlar ayaklar altında ezilip, yok olacak. Bundan sonra ne mesir macunu olacak ne de Manisa'nın meşhur üzümü öyle bir üzüm olacak. Tüm değerlerimiz için direnmeye geldik. Spil Dağı'nın sınırlarının daraltıldığı kararın iptal edilmesini istiyoruz. Daha önde Çal Dağı'nda yaptığımız gibi Kazdağları'nda devam eden mücadele gibi, Soma Yırca'da zeytinlikleri koruyup termik santralleri geri püskürttüğümüz gibi mücadele başlatacağız. Bu mücadele, muhtarlarımız ve halk sahiplenirse mutlaka kazanılır. Hep beraber eşlerinizle ve torunlarınızla gelirseniz bu işi durduracağız. Bu iş köylünün sahiplenmesiyle olur.

Grup basın açıklamasının ardından dağıldı.



Otomobil kanala uçtu: 2 ölü, 5 yaralı

SARUHANLI’DAN ÇANAKKALE’YE ANLAMLI ZİYARET

Zeytin üreticilerine "Halkalı leke" uyarısı

Düğün Salonu Deposunda Şüpheli Ölüm: 47 Yaşındaki Adam Hayatını Kaybetti

Saruhanlı'da çiftçilere eğitim programı düzenlenecek

Turgutlu Belediyespor Sezonu 2’nci Tamamladı: Hedef Play-off Şampiyonluğu

SARUHANLI’DA CHP ÜYE EĞİTİMİ VE PARTİ PROGRAMI ANLATILDI

Sultanlar Ligi'nde şampiyon Vakıfbank oldu

Bağ evinde yangın: 1 ölü

Meteoroloji hava durumunu açıkladı: Batı'da bahar, Doğu'da sağanak

Kurtulmak için çabaladı ama kapılar açılmadı! Genç doktor, alev alan otomobilden çıkamadı

Otomotiv devinin İzmir'deki fabrikası tamamlanma noktasında: Nisan'da üretim hedefleniyor

UMUT AKYÜREK YORUMUYLA DUYGULARA HÜKMEDİYOR “BEN ÖLEM YAR”

Alaşehir'deevde yangını: 1 kişi hayatını kaybetti

Yağış bereketi barajı doldurdu… Balıkçının yüzü güldü!

OKUL GÜVENLİĞİ, DİSİPLİN VE VELİ SORUMLULUĞU HAKKINDA GENEL TALİMAT VE DUYURU

SARUHANLI’DA EĞİTİM VE GÜVENLİK MASAYA YATIRILDI

Magnesia FK'nın yıldız golcüsü Yasin Deniz Er Galatasaray'da!..

Polis memurunun kızı babasına ait silahla kendini vurdu

Kayıp olarak aranan 16 yaşındaki Feyza, ölü olarak bulundu

Saruhanlı'da vefat...

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Gündem 23.09.2019 10:12:00 0
Tarih: 23.09.2019 10:12 Güncelleme: 23.09.2019 10:12
Haberi Sesli Oku

Gündem

Gündem Haberleri