Spil Dağı Milli Parkı’na Türkiye’de ilk "Kıl Çadır Gençlik Kamp Merkezi"
Manisa’da gençliğe doğayla iç içe yeni bir yatırımın yapılacağı öğrenildi. Spil Dağı Milli Parkı’nda kurulacak Kıl Çadır Gençlik Kamp Merkezi, Türkiye’de bir ilk olarak gençliğe hizmet verecek.
Manisa’da Kula ve Kırkağaç ilçelerinin ardından üçüncü gençlik kamp merkezi, Spil Dağı Milli Parkı’nda kuruluyor. Türkiye’de ilk olma özelliği taşıyacak "Kıl Çadır Gençlik Kamp Merkezi", 2026 yılı bahar aylarında hizmete girmeye hazırlanıyor.
Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü himayesinde bulunan 4. Bölge Müdürlüğüne bağlı Spil Dağı Milli Park Müdürlüğü tarafından hayata geçirilecek proje için yeni yıl ile birlikte çalışmalara başlanacağı öğrenildi. Spil Dağı Milli Parkı sınırları içerisinde, Atalanı Günübirlik Piknik Alanı karşısında yer alan yaklaşık 17 dönümlük alanda kurulması planlanan kamp merkezi, konaklamaların kıl çadırlar şeklinde tasarlanmasıyla Türkiye’de örnek bir tesis olacak.

Türkiye’de ilk olacak, örnek teşkil edecek
"Kıl Çadır Gençlik Kamp Merkezi"nin kurulmasına yönelik çalışmaların geçtiğimiz mayıs ayında başladığı, gerekli bakanlık onaylarının alındığı belirtildi. Kamp alanı olarak belirlenen 17 dönümlük arazinin Manisa İl Gençlik ve Spor Müdürlüğü’ne kiralanma işlemlerinin tamamlanmasının ardından saha çalışmalarına başlanacağı ifade edildi.
Spil Dağı’nda kış aylarının sert geçmesi ve olumsuz hava şartları nedeniyle çalışmaların bahar aylarında hız kazanacağı, kısa sürede tamamlanarak merkezin Mayıs ayına kadar hizmete açılmasının planlandığı bildirildi.

"Manisa, gençlik faaliyetlerinde ilk 10’da"
Manisa Gençlik ve Spor İl Müdürü Yunus Öztürk, geçtiğimiz mayıs ayında yaptığı açıklamada Kıl Çadır Gençlik Kamp Merkezi’nin müjdesini vermişti. Manisa’nın gençlik merkezi faaliyetleri açısından Türkiye genelinde iyi bir konumda olduğunu vurgulayan Öztürk, kent genelindeki gençlik merkezlerinde yaklaşık 110 bin üyenin bulunduğunu ifade etmişti.
Öztürk ayrıca, yaklaşık 4 bin gencin aktif olarak gençlik merkezlerinden faydalandığını belirterek, Manisa’nın gençlik faaliyetleri bakımından Türkiye’de ilk 10 il arasında yer aldığını dile getirmişti.
Spil Dağı’nda kurulacak Kıl Çadır Gençlik Kamp Merkezi’nin, hem Manisalı gençlere hem de Türkiye’nin farklı illerinden gelecek gençlere doğa ile iç içe, kültürel ve sosyal faaliyetlerin yapılabileceği özgün bir kamp deneyimi sunması hedefleniyor.



Kemal Önal Sokak Modern Görünümüne Kavuştu

Saruhanlı’da 12. Sınıf Öğrencileri İçin Anlamlı İftar Buluşması

Saruhanlı’da Engel Tanımayan Şampiyon: Muhammed Emin Çiftçi İl Birincisi Oldu

Saruhanlı’da Vefat…

Belen Yolu Projesinde Önemli Adım: 1,6 Milyar TL’lik Sözleşme İmzalandı

İstiklal Marşı’nın Kabulünün 105. Yılı Saruhanlı’da Coşkuyla Anıldı

DÜNYA BÖBREK GÜNÜ: SAĞLIKLI BÖBREKLER, SAĞLIKLI BİR YAŞAM

Saruhanlı Belediye Başkanı Ekrem Cıllı’dan 12 Mart Mesajı

Mütevellili Mahallesi’nde 1500 Kişilik İftar Sofrası Kuruldu

Başkan Cıllı’dan 8 Mart’ta Kadınlara Anlamlı Jest

Saruhanlı Devlet Hastanesi’nde 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Kutlandı

Saruhanlı’da Yeni Devlet Hastanesinin Yapımına Başlandı

Manisa'da hissedilen bir deprem meydana geldi

Saruhanlı'da vefat...

Büyükşehir’den Saruhanlıya 22 milyon TL’lik yatırım... Çalışmalar başladı

Saruhanlı’da dere temizliği başladı... Koku ve sinek sorunu sona erecek

İmamoğlu’nun mektubu Saruhanlı’da okundu

Koldere’de Gönülleri Isıtan İftar Buluşması

SARUHANLI DEVLET HASTANESİ’NDE “GEBE OKULU”NDAN MEZUNİYET SEVİNCİ

SARUHANLI’DAN PALETLİ YÜZMEDE MADALYA YAĞMURU

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Çevre 25.12.2025 09:58:00 0
Tarih: 25.12.2025 09:58 Güncelleme: 25.12.2025 10:02
Haberi Sesli Oku