SARUHANLI - Manisa Spil Dağı Milli Parkını, daha cazip hale getirebilmek amacıyla mevcut alanların iyileştirilmesi ve farklı aktivitelerin yapılabileceği alanların oluşturulması için çalışmalar başladı. Vali Karadeniz, planlanan çalışmalar önceci Spil Dağı Milli Parkında incelemelerde bulundu.

Zafer Kalkınma Ajansının bu yıl ‘Turizm Alt Yapısının İyileştirilmesi’ne yönelik çağrısı kapsamında Manisa Valiliği, Doğa Koruma ve Milli Parklar 4. Bölge Müdürlüğü, AB ve Dış İlişkiler Koordinatörlüğü işbirliğinde hazırlanan proje ile Spil Dağı Milli Parkı, turistler için daha cazip hale getirilecek. Mevcut doğal ortamına zarar vermeyecek şekilde yapılacak olan çalışmalar sonrasında Spil Dağı Milli Parkı, fotoğrafçılık, doğa yürüyüşleri, ekstrem sporlar gibi birçok faaliyete ev sahipliği yapacak.

Spil Dağı Milli Park planında yapılacak olan değişiklikleri yerinde inceleyen ve planlanan çalışmalara ilişkin yetkililerden bilgi alan Vali Yaşar Karadeniz, Spil Dağının doğal güzellikleri, yılkı atları ve ekstrem sporları yapmaya müsait alanlarıyla farklı bir mekan olduğunu ve buranın daha cazip hale getirilebilmesi amacıyla çalışmaların başlatılacağını belirtti. Vali Karadeniz, “Spil Dağı Milli Parkının doğallığını koruyarak yapılacak değişiklikler ile yılkı atlarını görmeye gelenlerin yaban hayatını da olumsuz etkilememek koşuluyla belirli bir ölçüde temasta olması, seyir terasları ve yürüyüş yolları ile ekstrem sporların yapılabileceği alanlar Spil Dağı'nın değerini ortaya çıkacaktır” dedi.

Ziyarette Vali Yaşar Karadeniz’e Doğa Koruma ve Milli Parklar 4. Bölge Müdürü Kerim Gençoğlu, Orman ve Su İşleri 4. Bölge Müdür Yardımcısı İbrahim Çolak, Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Bürosu Koordinatörü Ural Sevener, Manisa Spil Dağı Milli Park Müdürü Halil Ernalçalı yetkililer eşlik etti.



Saruhanlı Devlet Hastanesinde Salı günü görev yapacak doktorlar

Büyükşehir, Saruhanlı’da Temiz Çevre için Görev Başında… İşletmeye Cezai işlem uygulandı

Genç sporcu evinde ölü bulundu

Park halindeki otomobilin üzerine ağaç devrildi

Manda yoğurdu satma bahanesiyle yaşlıları 'tırnakçılık'la dolandırdı

Kömür yüklü tır alev aldı

Muradiye Fidanlığı geleceğe nefes olmaya devam ediyor

İki Kez Uzatmaya Giden Tarihi Maçın Galibi Turgutlu Belediyesi

ŞEHZADELER BELEDİYESİ KADINLAR İÇİN EL SANATLARI ATÖLYESİ DÜZENLEDİ

Meyve yüklü tır devrildi

Saruhanlı'da 53 yıldır Dayıbaşılık yaparak karşılıksız aracılık hizmeti veriyor

Otomobil ile otobüs çarpıştı: 1'i ağır 3 yaralı

İki gündür kayıp Alzheimer hastası yaşlı adam makilik alanda ölü bulundu

Telefon dolandırıcıları yakalandı

Hijyen kurallarına uymayan işletme mühürlendi

Traktör devrildi: 1 yaralı

Takla atan Tofaş'ın sürücüsü hayatını kaybetti

Refüje giren otomobilde 5 kişi yaralandı

Kaldırıma çarpıp devrilen motosiklette 2 kişi yaralandı

Çocukların kavgası kanlı bitti: 1 ölü, 1 yaralı

TBMM Engelli Bireyler Komisyonu, Kula Gençlik Kampı’nda engelliler ve aileleriyle buluştu

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Çevre 29.04.2021 08:43:00 934 0
Tarih: 29.04.2021 08:43 Güncelleme: 29.04.2021 08:43
Haberi Sesli Oku