Manisa`da Orman Ve Su İşleri Bakanlığı 4. Bölge Müdürlüğü ekipleri tarafından, Spil Dağı Milli Parkı`nda bulunan yılkı atları, yaban hayvanları ve kuşların beslenebilmesi amacıyla doğal ortama yem bırakıldı.

Hava sıcaklıklarının neredeyse eksi 10 dereceyi bulduğu Manisa Spil Dağı Milli Parkı`nda yaşayan yabani hayvanların korunmasına yönelik çalışmalar devam ediyor. Dağın bin 400 metre yüksekliğinde bulunan Spil Milli Parkı`nın ev sahipleri haline gelen yılkı cinsi 500 atın bulunduğu, ayrıca çok çeşitli kanatlıların yaşam alanı olan bölgeye 600 kilo buğday, 500 kilo saman ve ekmek bırakıldı.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Spil Dağı Milli Park Şube Müdürü Mustafa Kandırmış, "Havaların soğuk olduğu ve kış şartlarının çetin yaşandığı Spil Dağı Milli Parkı`nda yaban hayvanlarının aç kalmaması için yemleme çalışması her sene olduğu gibi bu sene de yapılmaktadır. Özellikle hava sıcaklıklarının eksilere düştüğü şu günlerde yemleme çalışmaları sadece bugün değil, mevsim boyunca sürecektir" dedi.

Hayvanlara yem bırakılmasının ardından, çalışanlar yaktıkları mangal ateşinde ısınırken, Spil Dağı Milli Parkı`na bulunan yılkı atlarının yaylım alanı olan Atalanı mevkiinde bulunan gölün ise buz tuttuğu görüldü.



Manisa’da Gençlik Haftası ve 19 Mayıs coşkusu başladı

Başkan Ekrem Cıllı Dünya Ebeler Günü'nü Kutladı

Eski Manisa Milletvekili Abdullah Akarsu son yolculuğuna uğurlandı

Gazi olduğunu cenazesinde öğrendiler

Şırnak'ta kalp krizi sonucu vefat eden uzman çavuş son yolculuğuna uğurlandı

Büyükşehir’den don zararına uğrayan üreticilere destek

23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI KUTLU OLSUN

Manisa'da gökyüzünü balonlar renklendirdi

Vali Özkan makamını devretti

23 Nisan okullarda da coşkuyla kutlandı

Demirci’yi çocuk sesleri şenlendirdi

Manisa'daki festivalde 2 ton hamsi dağıtıldı

TARIM VE ORMAN BAKAN YARDIMCISI GİZLİGİDER SARUHANLI’DA HASAR GÖREN BAĞLARI İNCELEDİ

Selendi’de şehitler için sergi açıldı

Türkiye Oryantiring Şampiyonası Manisa’da başladı

Soma’da Ahmet Sula’dan unutulmaz bir seminer

Kula’da Kütüphaneler Haftası coşkuyla kutlandı

Don afetini yaşadı çalışmaya ara vermedi

TBMM zirai dondan etkilenen üreticiler için adım attı

Kaymakam Güldoğan, don afeti yaşayan bağları yerinde inceledi

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Çevre 13.12.2013 17:53:59 1764 0

Tarih: 13.12.2013 17:53
Haberi Sesli Oku
12.05.2025 10:08:00