Anahtar Kelimeler: 0

SPİL DAĞINDA KAYBOLAN ABD’Lİ GENÇ ÖLÜ BULUNDU

 

MANİSA - Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz, kayıp Amerikalı arkeolog Chad Michael Gills Digregorio'nun ölü bulunduğunu bildirdi.

 

Daşöz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 27 yaşındaki Digregorio'nun, dün Manisa Spil Dağı eteklerindeki mağaraları merak ederek bölgeye gitmesinin ardından bir daha kendisinden haber alınamaması üzerine arama çalışmaları başlatıldığını hatırlattı.

 

Yapılan aramalarda Spil Dağı Hamalınkırı mevkisindeki bir mağara ağzının bulunduğu yerde kayıp arkeoloğun eşyaları ile bu noktadan yaklaşık 10 metre aşağısındaki kayalık alanda da cesedinin bulunduğunu kaydetti.

 

Daşöz, kayıp arkeoloğun cesedinin Gölmarmara ilçesinde Lidya Uygarlığı'na yönelik yüzeysel kazı çalışmaları yapan heyetin başkanlığını yapan Doç. Dr. Chris Roosevelt tarafından da teşhis edildiğini belirterek, "Cumhuriyet savcılığınca, olayla ilgili soruşturma başlatıldı. ABD'de doktora öğrencisi olan arkeolog Digregorio'nun 2010 yılında bir kez daha Türkiye'ye geldiğini öğrendik" dedi.

 

Cesedin bulunduğu noktadan alınması için çalışmaların sürdüğünü ifade eden Daşöz, arama kurtarma çalışmalarına Manisa ve İzmir'den 32 kişilik Afet ve Acil Durum (AFAD) ekibi, 12 kişilik AKUT ekibi, 8 jandarma timi ile biri askeri, ikisi de söndürme helikopteri olmak üzere 3 helikopterin katıldığını bildirdi.

 

Öte yandan, Gölmarmara ilçesinde Lidya Uygarlığı'na yönelik yüzeysel kazı çalışmalarını yürüten ABD'li heyete başkanlık yapan Boston Üniversitesi'nden Doç. Dr. Chris Roosevelt de arkeolog ve doktora öğrencisi Digregorio'nun, paleolitik döneme ait yüzey araştırması yapmayı planladığını, bu kapsamda Manisa ve çevresindeki mağaralarda eski döneme ait insan izlerini araştırdığını söyledi.

 

Digregorio'nun cesedinde ölüm nedenine ilişkin bir emareye rastlanmadığı, kayalıklardan düşmüş olabileceği belirtildi.

 

Haber Merkezi



İzmir'de belediye otobüsü ile panelvan çarpıştı: 1 ölü, 8 yaralı

Koldere’deki yangın kısa sürede söndürüldü

KENT KONSEYİ’NDEN GAZETECİLERE 10 OCAK ZİYARETİ

Saruhanlı'da şap alarmı! 16 mahallede hayvan alım-satımı ve hayvansal ürün giriş-çıkışı yasaklandı

Kros sporcuları Türkiye Şampiyonası için ter döktü

Alaşehir’de üzümün geleceği değerlendirildi

MCBÜ’de yoklama dijitale taşındı

Başkan Cıllı'dan Kardelen Gazetesine Ziyaret

Trafik kazası: 1 ölü, 2 yaralı

Genç adamın ölümü mahalleyi yasa boğdu…

MASMEK’te Bahar Dönemi kurs kayıtları başlıyor

Saruhanlı’da Vefat…

Karla kaplanan Demirci'de kartpostallık manzaralar

Alaşehir Kahveciler Odası’nda Umut Koç dönemi

SARUHANLI’DA VEFAT…

Fırtınada çatıdan düşen şehit kardeşi hayatını kaybetti

Feci kaza: 1 ölü

Başkan Balaban gazetecileri ağırladı

Başkan Dutlulu: "2026 hizmet yılı olacak"

Saruhanlı'da vefat...

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
19.07.2012 18:12:48 574 0
Tarih: 19.07.2012 18:12 Güncelleme: 19.07.2012 18:12
Haberi Sesli Oku